Forum Dyskusyjne :: promocja Orbis - jakie miasta?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Turystyka » promocja Orbis - jakie miasta?

promocja Orbis - jakie miasta?
Autor Wiadomość

thorido

Wysłany: 2009-06-22, 21:20   promocja Orbis - jakie miasta?

hej, przeczytałam dziś na planero.pl że Orbis organizuje akcję tanich hoteli i to nie byle jakich tylko serio porządnych, bo Novotel, Mercure, Ibis, Orbis i Etap. jedyne co to trzeba się ogarnac z tematem w dniach 26-29 czerwca a hotele od 79zeta za dobę, więc nieźle. ja ostatnio byłam w Lublinie i za pokój 2-osobowy zapłaciliśmy prawie 300zeta. a to był hotel 3-gwiazdkowy! nawet wody w pokoju nie było... w każdym razie nie mogę nigdzie znaleźć informacji, jakie miasta wchodzą w grę jeśli chodzi o tą promocje. może wiecie?

malvina 

Wysłany: 2009-06-23, 20:29   

wiesz co? poszukałam na ten temat trochę w necie, ale chyba jeszcze pełna lista hoteli nie jest dostępna. Orbis tak naprawdę może nie wypuścić tej listy aż do 26-go, żeby zwiększyć emocje tej promocji. Wygląda na to, że będzie to coś w stylu "kto pierwszy ten lepszy".

Molly 

Wysłany: 2009-09-23, 00:15   

Wiem, że teraz jest promocja hoteli Mercure w Karpaczu, Gdańsku i Warszawie. Byłam kiedyś na szkoleniu w warszawskim Mercure i muszę przyznać że ekstra klasa. A jedzenie pyszne...

Utraciuszka 

Wysłany: 2009-09-23, 01:28   

Ja wyjeżdzam w przyszłym miesiącu z rodziną na miesiąc do Karpacza i mam pytanie- czy ten Mercure to jest raczej hotel dla biznesmenów w delegacji, czy warto się nim zainteresować również pod kątem wypadu rodzinnego?

thorido

Wysłany: 2009-09-23, 12:34   

Utraciuszka, no to zalezy, na czym Wam zależy :P czy na pochodzeniu sobie po górach i głownie spędzaniu czasu poza hotelem czy też trochę na pobiesiadowaniu w spólnym gronie i atrakcjach dla dzieci i doroslych typu zabiegi wellness, siłownia itd. bo jak to drugie lub pół na pół to mercure sie nadaje. nie wiem, do kiedy jest ta promocja, ale pewnie się jeszcze byś na nią zalapała. a tam nie ma też samych biznesmenów, tam mają po prostu wydzielone sale konferencyjne z tego, co wiem, choć nie wiem jak dokładnie to po remoncie wygląda

malvina 

Wysłany: 2009-09-24, 21:10   

hmm, tak sobie myślę, że w Karpaczu w takim hotelu jak Mercure można się natknąć zarówno na konferencje czy imprezy integracyjne, jak i na typowych wypoczywających - IMO miejsce piękne (byłam jeszcze w LO i chętnie bym pojechała raz jeszcze, marzy mi się ponowne wejście na Samotnię) generalnie hotel z tego co czytałam przed chwilą w necie nastawiony jest i na jednych, i na drugich klientów - bo w końcu można przyjeżdżać ze zwierzakami, jest plac zabaw itp ;)
kurcze spodobał mi się ten hotel ;)

Molly 

Wysłany: 2009-10-11, 23:09   

A czy ktoś wie jak daleko z tego hotelu na Śnieżkę? I czy jest się tam gdzie wspinać (chodzi o skałki)?

malvina 

Wysłany: 2009-10-13, 20:51   

nie jest daleko. można powiedzieć, że hotel jest prawie u stóp karkonoszy :)
co do skałek to nie mam bladego pojęcia, nigdy się tym nie interesowałam... ja to z chodzących raczej jestem, w dodatku żółwim tempem :D

thorido

Wysłany: 2009-10-14, 14:33   

Molly, na skałki w taką pogodę, to nie polecam ;) chociaż dla hardcorowców nic trudnego pewnie. ale za to po takich skałkach wrócić do mercure a tam chyba sauna jest (głowy nie dam, ale chyba tak) i sie porelaksować. mhm...

Molly 

Wysłany: 2009-10-18, 00:20   

thorido napisał/a:
Molly, na skałki w taką pogodę, to nie polecam ;) chociaż dla hardcorowców nic trudnego pewnie. ale za to po takich skałkach wrócić do mercure a tam chyba sauna jest (głowy nie dam, ale chyba tak) i sie porelaksować. mhm...

He, he, jak o te skałki pytałam to jeszcze cieplutko było, ale teraz to masz rację. Co do sauny to sprawdziłam, jest całe centrum wellness i fitness. A jak dalej taka pogoda będzie to może narty trzeba będzie zabrać...

bałamut 

Wysłany: 2009-10-20, 14:33   

Z chodzeniem po górach to chyba już koniec w tym roku. Ale można pozwiedzać nasze miasta. Ja np. z dziewczyną jadę do Krakowa - wynająłem bardzo fajny apartament w centrum miasta za niewygórowaną kwotę http://www.yourplace.pl/index.php?id=200&pp=1 i mam nadzieję, że będzie słońce, choć spacery w deszczu też mają swój urok. Kraków czeka :super:

malvina 

Wysłany: 2009-10-20, 21:38   

hehe, no właśnie nei wiadomo jakiej się pogody spodziewać - koleżanka była właśnie w podróży poślubnej w górach i cieszyła się, że po zeszłej zimie zapomniała wyjąć łańcuchy na koła z bagażnika i miała je przypadkiem ze sobą, bo inaczej by do domu nei wrócili ;)

jak sobie poczytałam o tej saunie i centrum wellness to sama bym pojechała... cóż, najbliższy dłuższy urlop dopiero w wakacje :rozpacz: ale może faktycznie się tam wybierzemy...;)

docha 

Wysłany: 2010-03-31, 18:57   

w rym roku Orbis ma zniżki do 40%, więc nic, tylko wybierać kierunek podróży :) z taką ceną nie warto nawet tracić czasu na organizowanie przelotów i hoteli we własnym zakresie

kornelia99 

Wysłany: 2010-05-16, 16:58   

Mozna zawsze sobie sprawdzac na ich stronie
http://www.orbistravel.pl/
mysle ze przed okresem wakacyjnym takich ofert jest najwiecej.

Odpowiedz do tematu