Wysłany: 2007-12-02, 01:17 Podróże palcem po ekranie...
Niestety na moim obecnym etapie życie obce kraje to poznaję głównie dzięki programom podróżniczym... Dzięki nim mogę sprawdzić gdzie jest najciekawiej, co naprawdę mnie interesuje...Oglądam w sumie dużo takich dokumentów, najczęściej na PLANETE pokazują super ciekawe miejsca zazwyczaj, czasami coś ciekawego się na travel zdarzy... na PLANETE najbardziej lubię „Ushuaia, czyli oblicza Ziemi” - świetna seria...
*Apple
Wysłany: 2007-12-02, 14:18
A ja nie mam tych programów i zostaje mi niestety tylko atlas geograficzny no i jakieś książki podróżnicze, ale mnie za bardzo nie interesują. Wolę prawdziwe zwiedzanie! I własny punkt widzenia.
A jakie Cię obecnie najbardziej interesują kraje?
Wiadomo, że zobaczenie czegoś na własne oczy jest najlepsze i nie ma porównania do zdjęcia czy nawet filmu...
Ostatnio najbardziej jestem zafascynowany ogólnie kulturą krajów Ameryki Południowej - widziałem właśnie na PLANETE kilka programów i fascynuje mnie ta tajemniczość kultur ludów które kiedyś tam żyły... Swoje dołożyło też Apocalypto Mela Gibsona - co prawda sam film nie jest jakiś tam za szczególny, ale wizja i szczegółowość powalają... Aktualnie największym moim marzeniem jest pojechać do Brazylii (niesamowita kultura obecnie) albo Meksyku... Może kiedyś. Na razie będę oglądał filmy ;]
Wiek: 19 Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 46 Skąd: mam to wiedzieć?
Wysłany: 2007-12-02, 18:59
UWAGA !!
Ten koleś jest na prawie wszystkich forach, zaklada po 30 tematów i w kazdym reklamuje PLANETE... Albo dziwne hobby albo tam pracuje.. Tematów nie brałbym na poważnie..
_________________ Jeśli nie rozjadą nas czołgi
Jeśli nie zestrzelą samoloty
Jeśli nie pousychamy z tęsknoty
Jeśli nie choroba dziedziczna
Żadna broń biologiczno - chemiczna
Jeśli żadne bomby, żadne prądy, niezawisłe sądy ...
Ostatnio zmieniony przez Adam's 2007-12-02, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
jamamoto
Wysłany: 2007-12-12, 21:32
Podróżowanie palcem po mapie kończy się wraz z wchodzeniem na rynek polski coraz to większej liczby porządnych przewoźników- imo więcej ludzi zaczyna latać samolotami niż jeździć- jest to realne? myślę, że tak- jak najbardziej- potrzeba tylko czasu, i dobrych ofert dla klientów ze strony biur podróży, pośredników etc.
zgadzam się z pośrednikiem, chciałoby się żeby latanie było tak tanie by się bardziej opłacało od podróży samochodem, narazie widać, że polski rynek zmierza do tego, że bedzie opłacalne polecieć nad morze, do sąsiadujących krajów i chyba nawet do całej europy...
PLANETE bardzo fajna stacja.
Często jak nie ma żadnej publicystyki ,albo ciekawego filmu (a te rzadko można trafić w normalnych porach) to sobie włączam.
Podobnie zresztą wszelakie Discovery czy Animal Planet.
Programy podróżnicze mocno mnie kręcą, bo na jakieś większe wojaże to ani czasu ,ani pieniędzy ani kompanów nie mam odpowiednich (chyba ,że na taką podróż jak w 'Fear and loathing in Las Vegas').
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Póki co jeszcze trochę - bo w tym roku za dużo wydatków wypadło- powodzę palcem po mapie ale w następnym roku? Kto wie? Możliwe, że skorzystam 1-2 krotnie z pośrednictwa.
Sharana
Wysłany: 2008-01-04, 18:59
pocztówki? hmmm , nie ale niezły pomysł
Ale co do smiesznych akcji to znajomi pojechali kiedyś gdzies za granice (już nie pamiętam gdzie dokładnie). Najpierw szli z przewodnikiem, ale kilkoro z nich chciało się odłączyć... po niedługim czasie sie zgubuli, a żeby udowodnić pozostałym, że dużo pozwiedzali sfotografowali widoki z przewodnika... Oczywiście przyznali się do swojego błędu - dopiero po dłuższym czasie...
Sharana
Wysłany: 2008-01-09, 17:36
Ja znam stolicę Bułgarii Sofia - a to dlatego utkwiła mi w pamięci bo kiedyś byłam tam na wakacjach...
Nie wątpie w to, że duża część ludzi zna większość stolic Państw i potrafi pokazać na mapie... ale zadziwia mnie to, że 2 letnia dziewczynka potrafi i jak widac na filmie, pokazywanie sprawia jej ogromną radość - nie zmuszają jej do tego... Je Lilly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.