Ahh,Paryza chyba nie musze reklamowac...po prostu raj na ziemi
Zachecam serdecznie do zwiedzania.
Szczegolnie Musee d Orsay ze swoim malarstwem impresjonistycznym-spedzilam tam 6 godzini
a ja mialam mozliwosc wyjechania do Paryza w te wakacje...ale niestety musialam zostac 2 tygodnie bez swojego chlopaka,poniewaz rodzice sie nie zgodzili.
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
Wiek: 26 Dołączył: 14 Sty 2007 Posty: 29 Skąd: M o c K B a
Wysłany: 2007-01-15, 14:21
robotałem w paryżu 2 lata, bez cerygieli, pełno brudasów, świrów snujących sie w metrze i żebraków smierdzacych, to co było do zobaczenia zobaczyłe, spotkałem paru polskich kloszardów, im sie nie udało, zajrzałem na parc de princes i tyle. Ciekawe sa okolice lasku bulonskiego hehe
_________________ Szkoła to NIE strzelnica, a uczniowie to NIE kaczki, NIE ruskiej prowokacjii, Biesłan 2004.
No coz, spedzialam tego sylwka w Paryzu. W miescie sie zakochalam, godz.12 dnia 31 stycznia zostala spozytkowana na siedzenie pod wieza E. probujac dodzwonic sie do kogokolwiek i wylewajac na siebie butelczyne polskiego szampana z biedronki . Poza tym zaostalam oszukana przez dwoch murzynow bedac pod wplywem pozytywnych obloczkow, kilka godzin w luwrze bylo dla mnie koszmarem, poniewaz poklocilam sie z facetem i zgubilam go nie majac telefonu . Zobaczylam sztucznego penisa grubosci mojej nogi i dlugosci reki O_o.
NAJBARDZIEJ POZYTYWNY ASPEKT - MAM ZDJECIE Z POMNIKIEM I NAGROBKIEM MOLIERA :ROTFL:. Biedny przewrocil sie zapewne w grobie, gdy wydawalam piski radosci.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-01-15, 15:40, w całości zmieniany 1 raz
Nie podoba mi sie. Po prostu mnie kompletnie nie przekonuje. Dobrze czuje sie tylko na Montmare, przy Sacre-ceur<jak nie pomyslilam sie przy pisowni>. Za duzo turystow, szczegolnie w okolicach Luwru, Wiezy Eifla. Nie przekonauje mnie to miasto kompletnie i daleko mi od tego, zeby chciec jechac na jakies romantyczne chwile wlasnie do Paryza. Poza tym ja nie lubie mentalnosci francuskiej, wynioslej, chlodnej i zdystansowanej. I przeszkadza mi to w pozytywnym odbiorze miatsa. Oczywsiciem jest kilka naprawde fajnych miejsc w odpowiednich porach.. ale ogolnie bilans mi sie przechyla na nie..
No i jak to w kazdej stolicy najmniej tam rodowitych francuzow..
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Masz rację.paryż jest piękny...chiałabym tam wrócić ale ze swoją 2 połówką..albo ją tam znalexć byloby cudownie:) Zachęcam tych co jeszcze nie byli do odwiedzenia tego cudowneo miasta.
P.S Ale myślalam ze wieża eiffla jest inna a tu rozczarowanie.Ale poza tym spoko:P:P
Paryż to prawie najładniejsze miasto na świecie...
Paryż to ładne miasto, choc moge to stwierdzic jedynie na podstawie zdjec i opowiadan znajomych. z drugiej strony, mieszkancy Paryza traktuja ponoc ludzi z zewnatrz (mam na mysli obcokrajowcow) troche z góry, oczywiscie nie wszyscy, ale to niby takie male zboczenie, "w koncu czemu nie, w koncu Paryz jest stolica mody, milosci..", oh ah, orgazm.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-02-20, 17:13
Kiedyś też miałam jakiś dziwny zachwyt nad Paryżem - wieża E. Luwr i inne. No ale mój wujek mieszka w Paryżu - i wcale nie jest takie piękne miasto. Zdjęcia robią swoje, na zdjęciach zawsze wszystko ładniej wychodzi, a tymczasem Paryż to już prehistoria, ładnie prezentuje się na zdjęciach, bo w rzeczywistości jest strasznie obskurny. Ja tam wolę Petersburg.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Przereklamowany jest..
I Mediolan jako druga stolica mody podoba mi sie o niebo bardziej... Nie jest taki upchany..
W paryzu mam wrazenie jakbym byla w windzie.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.