Forum Dyskusyjne :: obozy

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Turystyka » obozy

obozy
Autor Wiadomość

clavis 

Wysłany: 2007-05-03, 21:12   obozy

od dłuzszego czasu szukam jakies super obozu ktory byłby prawie spełnieniem moich marzen(bo wiadomo ze nie ma ideału). jakie polecacie, w jakim miejscu i tematyczne?

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-03, 21:12   

Cytat:
od dłuzszego czasu szukam jakies super obozu ktory byłby prawie spełnieniem moich marzen(bo wiadomo ze nie ma ideału). jakie polecacie,

w zależnosci jakie są twoje marzenia

clavis 

Wysłany: 2007-05-04, 18:29   

zażyłas mnie... moje marzenia..? zrobic cos oryginalnego(idiotyczne brzmi) zeby te wakacje wreszcie były inne niz wszystkie:)

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-05-04, 18:30   

obóz 'Nieustraszeni' w Stilo xD
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

clavis 

Wysłany: 2007-05-05, 14:51   

yy ok pomysle nad tym:]:p

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-05-05, 14:53   

Obóz żeglarski to świetna sprawa, naprawde polecam. Oczywiście każdy obóz może być niezapomnianą przygodą, najważniejsi są wszak ludzie, którzy nam towarzyszą.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-05, 14:55   

Cytat:
Obóz żeglarski to świetna sprawa, naprawde polecam.

taa zwłaszcza taki na którym wszyscy piją ze sternikiem włącznie... (i nie mowie tu tylko o twoich wspomnieniach)
jednak fakt faktem że żeglarski najlepszy ;)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-05-05, 15:02   

Cytat:
taa zwłaszcza taki na którym wszyscy piją ze sternikiem włącznie... (i nie mowie tu tylko o twoich wspomnieniach)

a jednak mówisz :rotfl:

Cytat:
jednak fakt faktem że żeglarski najlepszy ;)

+1, polać Rdzawej, panie sterniku.

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-05-05, 16:03   

Obóz szermierczy. Byłam i nie żałuje.
Mordred napisał/a:
Oczywiście każdy obóz może być niezapomnianą przygodą, najważniejsi są wszak ludzie, którzy nam towarzyszą.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-05, 16:09   

Cytat:
Cytat:

a jednak mówisz :rotfl:

nie tylko o twoich... sternik mojej koleżanki tak sie schlał że sie ogniskiem podpalił...
Cytat:
+1, polać Rdzawej, panie sterniku.

wiesz że mogłabym byc twoim sternikiem :> przy żaglach nie ma prawa być alkoholu ;]

-1

btw :P Obóz wybierz taki że będzie czas wolny zorganizowany... chyba że cie bawi 5h dziennie łażenia po sklepach czy siedzenia na plaży...

clavis 

Wysłany: 2007-05-06, 16:41   

własnie ja chciałabym znalezc taki na ktorym nie bedzie wolnego czasu! tzn. zabaw rekreacyjnych i 'kapieli pod opieka ratownika'.

[ Dodano: 2007-05-06, 17:42 ]
szermierczy?:> Yenna, mozesz cos wiecej na ten temat??

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-06, 21:40   

Cytat:
własnie ja chciałabym znalezc taki na ktorym nie bedzie wolnego czasu! tzn. zabaw rekreacyjnych i 'kapieli pod opieka ratownika'.

jeśli jesteś z okolc dolnegego śląska to ci mogę polecić kilka

monia_LD 

Wysłany: 2007-06-18, 16:43   

ja jezdzilam na obozy sportowe (plywanie, bieganie itp) co kto lubi
niedaleko Kolobrzegu mielismy osrodek, niestety w tym roku zostal wykupiony i nie ma juz wyjazdow :(

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-06-18, 16:51   

a wiec bylam na kilku obozach. Jak mialam 9 lat bylam na harcerskim xD nawet niezle... pozniej kilka razy bylam na obozie zeglarskim, zgadzam sie z Mordredem, swietna sprawa. Ludzi atmosfera i wogole to co tam robilismy, uczylismy sie zeglawac, sterowac itp.
bylam tez na obozie tanecznym, nad morze. Tez bylo niezle tylko strasznie duzo cwiczen, o 6 rano pobudka rozgrzewka na plazy, bieganie przy wschodzie slonca po piasku. W sumie to kazdy z nich ma w sobie cos nie zapomnianego. Nie zaluje zadnego i gdybym mogla pojechalabym jeszcze raz xD

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-06-18, 22:34   

clavis napisał/a:
szermierczy?:> Yenna, mozesz cos wiecej na ten temat??

Miałam bodajże 12 lat i woli ścisłości nic z szermierką nie miałam wspólnego (nadal nie mam, choć jakiś czas temu chciałam zacząć trenować). Uczyliśmy się podstaw fechtunku, trochę teorii, historii, no i oczywiście wybieraliśmy, czym chcemy się uczyć 'walczyć' (szpada, floret, szabla). Wbrew pozorom, nie wszystkim walczy się tak samo. Jednym dźgasz innym tniesz czy kłujesz albo zadajesz pchnięcia. No i jest różnica w polach trafienia oraz wagowa. Ja osobiście bawiłam się ze szablą. Ogólnie to było świetnie, mieliśmy genialnych trenerów. Ale to już zależy od tego co Cię interesuje, choć ja na tym obozie znalazłam się przez 'przypadek'.

*faris 

Wysłany: 2007-09-20, 20:00   

Ponieważ jestem juz po obozie to mogę się wypowiedzieć - obóz wędrowny w górach jest najlepszy. Chodzi się od schroniska do schroniska, skrzętnie licząc finanse i zastanawiając się czy stać nas na ciepły posiłek, prysznic, czy jednak na kolację zjemy resztki obiadu < chleb z pasztetem> a myć się będziemy po godzinie 20 w strumyku płynącym obok, i biorąc zimny, orzeźwiający prysznic w padającym deszczu. Czy będziemy spać na jakieś 'sali konferencyjnej', gdy obok jest dyskoteka, czy jednak w łóżkach i czystej pachnącej pościeli. Czy spotkamy miłych, starszych ludzi którzy proawdzą schronisko, które jest ich całym życiem, czy brzydkie kelnerki, bystrych portierów i łysych DJ np. takich jak na Miziowej. Czy będziemy iść w deszczu czy w słońcu, czy będziemy mieć co jeść, czy wstąpimy po drodze do wsi, czy woda pitna się skończyła, czy trzeba komuś pomóc iść pod górę, czy nikomu nic się nie stało, czy znajdziemy miejsce na Mszę, czy będziemy mogli pośpiewać, itd...

Obóz w górach to świetna sprawa. Pierwszy dzień - pełen zapał, drugi dzień - idziemy pod górę, trzeci - chcemy wracać :rotfl: Ostatni dzień - chcemy w góry. Miesiąc po obozie - chcemy w góry. Będąc w górach - chcemy do domu :rotfl:
Mumiiiiinki!

*miss irony 

Wysłany: 2007-11-14, 13:08   

Obozy są do dupy. Strata pieniędzy.
Lepiej zrobić zrzute na benzyne, brać przyjaciól, mape i "iść, ciągle iść, w strone słońca"
A ja cie kocham

Sharana 

Wysłany: 2007-12-13, 14:12   

Proponuję obóz przetrwania... brałam udział już w dwóch takich i jestem niesamowicie zadowolona... Jeśli szukasz przygody to myślę że jest to odpowiednia propozycja...
Nie wszyscy jednak nadają się na takie obozy, ale gra jest warta świeczki...
Bieszczady są odpowiednie na takie wyprawy... toż to dzika głusz... :)
Zawsze można zgrać kilkoro swoich przyjaciół i samemu zorganizować taki obóz, wystarczy tylko zaopatrzyć się w najbardziej potrzebny sprzęt (mapy, kompasy, śpiwory, jadło...) i w drogę...
Ostatnio zmieniony przez Sharana 2007-12-13, 17:51, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu