Forum Dyskusyjne :: miejscowości nadmorskie w POLSCE`

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Turystyka » miejscowości nadmorskie w POLSCE`

miejscowości nadmorskie w POLSCE`
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-20, 01:12   

a ja zawsze, co roku minimum kilak razy jeżdżę do Międzyzdrojów. Ot, sentyment, zawsze podobała mi się tamtejsza plaża, molo, wycieczki statkami i "banany" :)

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-07-20, 02:03   

Jak wyżej: właśnie Międzyzdroje xD,
Igloo napisał/a:
molo, wycieczki statkami i "banany" :)

ach molo! :oczami:
Świnoujście i wycieczki do latarni morskiej - wychodzenie po kilkuset schodach, przeprawy promem (jeśli masz to 'szczęście' mieszkać po stronie stacji kolejowej xD).
W tamtym roku byłam w Dźwiżynie (niedaleko Kołobrzegu), fajna mieścinka, gdziekolwiek by nie być ulokowanym blisko do morza (zabudowania wzdłuż morza, nie w głąb lądu).
I jeszcze Gdańsk, gigantyczne to to, ale ładne.

Martwa Dusza 

Wysłany: 2007-07-22, 17:59   

Ja lubie jeździć najbardziej do :Gdańska,Sopotu i łeby.

Jaśmina 

Wysłany: 2007-07-22, 18:11   

Ja za dwa tygodnie wybieram się do Jastarni? Nie byłam jeszcze nad morzem, ale jak wrócę
to podzielę się wrażaniami. A tak w ogóle to był ktoś z Was z Jastarni?

leyah 

Wysłany: 2007-08-22, 16:29   

Niechorze i Łeba. Te dwie miejscowości znam jak własną kieszeń mimo, że byłam tam tylko po dwa razy. Niechorze dlatego, że są tam przepyszne tanie lody z maszyny w takiej kawiarence "Świat lodów" i poza tym mieszka tam mój luby :P . Łeba, bo tam przeżyłam dwie najwspanialsze kolonie z mojego dzieciństwa.
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-08-22, 18:11   

leyah napisał/a:
Łeba

O, byłem tam ostatnio. Zdziwiłem się, że w ogóle w Polsce jestem, bo jakoś tak bogato tam było. Gdzie nie spojrzeć, ktoś interes prowadzi z powodzeniem. Każde możliwe miejsce eksploatowane w jakiś sposób. Wszystko tętniło życiem - jak dla mnie aż za bardzo. Zrobiłem zdjęcie ludu na plaży:

Jak widać, kąpać to się można w ludziach, a nie w wodzie.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-08-26, 20:15   

Wicie w których właśnie się wyleguję xD
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Blant 

Wysłany: 2007-09-30, 09:05   

W Karwi fajnie bylo. Ale nigy nie jedzcie do Sopotu i na Zatoke Gdanska, smrud i brud!

jamamoto 

Wysłany: 2007-12-12, 21:45   

Trójmiasto, Sopot, Chałupy:)

Neti 

Wysłany: 2007-12-12, 23:44   

Sopot ma swoj klimat ale faktycznie turyści średnio dbają tam. nie jest ciekawie pod tym względem :(
Swego czasu uwielbiałam Mielno ale towarzystwo zrobilo sie nieciekawe, tak samo jak w jastrzebiej gorze!
nie znosze wladysławowa- druga Warszawa, na każdym kroku znajomi i rewia mody... paranoja. Chałupy i Hel to obecnie moje ulubione miejsca :)

dinter 

Wysłany: 2007-12-12, 23:47   

Jaśmina napisał/a:
Ja za dwa tygodnie wybieram się do Jastarni? Nie byłam jeszcze nad morzem, ale jak wrócę
to podzielę się wrażaniami. A tak w ogóle to był ktoś z Was z Jastarni?

Jastarnia jest świetna, taka urokliwa...

Neti 

Wysłany: 2007-12-16, 17:13   

W Jastarni urok maja te uliczki, knajpki, jakoś tak mnie urzekły. Ale czy ktos zauważył to samo co ja? że jest zauważalnie drożej niz np. we Władysławowie czy Jastrzebiej?

dinter 

Wysłany: 2007-12-16, 18:56   

jest drożej... dokładnie- pewnie dlatego, ze masz plaże na wschodzie i zachodzie:)
taaak. te uliczki i knajpki mają urok... ja kiedyś się przespacerowałem jaimiś bocznymi dróżkami a tam na wóżku pod oknem siedział stary, brodaty rybak, w marynarskiej czapce z fajką w gębie... taki rybacki klimat:)

tomaszrr 

Wysłany: 2007-12-17, 20:46   

W wielu miejscowościach nadmorskich byłem, ale zdecydowanie Władysławowo najbardziej przypadło mi do gustu. :)

dinter 

Wysłany: 2007-12-21, 17:35   

a co takiego ciekawego jest we Władysławowie? w sumie byłem tam ale tylko na godzine- czekalem na pociąg

fakultiv 

Wysłany: 2007-12-30, 23:18   

Władysławowo jak dla mnie jest przeludnione i przereklamowane. Zobaczcie jaki dysonans widać pomiędzy Chałupami a Władysławowem.

krzysiek1972197 

Wysłany: 2008-01-13, 18:58   

wybieram się na wczasy do władysławowa namiaru na jakies fajne domki letniskowe i mogł by mi ktos powiedziec o tym władysławowie

ghost_ka 

Wysłany: 2008-05-01, 15:28   

Prymas napisał/a:
leyah napisał/a:
Łeba

O, byłem tam ostatnio. Zdziwiłem się, że w ogóle w Polsce jestem, bo jakoś tak bogato tam było. Gdzie nie spojrzeć, ktoś interes prowadzi z powodzeniem. Każde możliwe miejsce eksploatowane w jakiś sposób. Wszystko tętniło życiem - jak dla mnie aż za bardzo. Zrobiłem zdjęcie ludu na plaży:

Obrazek

Jak widać, kąpać to się można w ludziach, a nie w wodzie.

no właśnie chciałam powiedzieć, że mieszkam całkiem niedaleko Łeby :)
bardzo fajne miejsce, ale jeśli ktoś szuka więcej spokoju to polecam mniejsze nadmorskie miejscowości :)

enid 

Wysłany: 2008-06-09, 11:21   

Właśnie w tym roku przyszedł ten czas, że wybieram się nad nasze morze. Skoro jesteście tak zorientowani w temacie, to może byście tak szepneli słówko co tam się dzieje pod kątem jakiś letnich atrakcji. Niekoniecznie dyskotek i imprezowni :) to generalnie mam we własnym mieście :)

Heidi 

Wysłany: 2008-06-10, 19:42   

Najwięcej w Kołobrzegu.. jeżdżę czasem pociągiem, bo to niedaleko, jakieś pół godziny drogi [niecałe]
Gdańsk.. tam jest super.... ;];]
Międzyzdroje. Dziś byłam.. ;]] fajnie, duuża plaża, nie to co w Kołobrzegu.. :|
poza tym w Mielnie, Łebie i Sopocie.

najfajniej w Międzyzdrojach i Gdańsku.

Odpowiedz do tematu