a ja zawsze, co roku minimum kilak razy jeżdżę do Międzyzdrojów. Ot, sentyment, zawsze podobała mi się tamtejsza plaża, molo, wycieczki statkami i "banany"
ach molo!
Świnoujście i wycieczki do latarni morskiej - wychodzenie po kilkuset schodach, przeprawy promem (jeśli masz to 'szczęście' mieszkać po stronie stacji kolejowej xD).
W tamtym roku byłam w Dźwiżynie (niedaleko Kołobrzegu), fajna mieścinka, gdziekolwiek by nie być ulokowanym blisko do morza (zabudowania wzdłuż morza, nie w głąb lądu).
I jeszcze Gdańsk, gigantyczne to to, ale ładne.
Ja lubie jeździć najbardziej do :Gdańska,Sopotu i łeby.
_________________ "Wariatem jest ten,kto żyje w swoim własnym świecie,jak schizofrenicy,psychopaci czy maniacy.Albo inaczej ten,kto jest inny niż reszta ludzi"
Ja za dwa tygodnie wybieram się do Jastarni? Nie byłam jeszcze nad morzem, ale jak wrócę
to podzielę się wrażaniami. A tak w ogóle to był ktoś z Was z Jastarni?
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Niechorze i Łeba. Te dwie miejscowości znam jak własną kieszeń mimo, że byłam tam tylko po dwa razy. Niechorze dlatego, że są tam przepyszne tanie lody z maszyny w takiej kawiarence "Świat lodów" i poza tym mieszka tam mój luby . Łeba, bo tam przeżyłam dwie najwspanialsze kolonie z mojego dzieciństwa.
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
O, byłem tam ostatnio. Zdziwiłem się, że w ogóle w Polsce jestem, bo jakoś tak bogato tam było. Gdzie nie spojrzeć, ktoś interes prowadzi z powodzeniem. Każde możliwe miejsce eksploatowane w jakiś sposób. Wszystko tętniło życiem - jak dla mnie aż za bardzo. Zrobiłem zdjęcie ludu na plaży:
Jak widać, kąpać to się można w ludziach, a nie w wodzie.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-08-26, 20:15
Wicie w których właśnie się wyleguję xD
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Blant
Wysłany: 2007-09-30, 09:05
W Karwi fajnie bylo. Ale nigy nie jedzcie do Sopotu i na Zatoke Gdanska, smrud i brud!
jamamoto
Sopot ma swoj klimat ale faktycznie turyści średnio dbają tam. nie jest ciekawie pod tym względem
Swego czasu uwielbiałam Mielno ale towarzystwo zrobilo sie nieciekawe, tak samo jak w jastrzebiej gorze!
nie znosze wladysławowa- druga Warszawa, na każdym kroku znajomi i rewia mody... paranoja. Chałupy i Hel to obecnie moje ulubione miejsca
Ja za dwa tygodnie wybieram się do Jastarni? Nie byłam jeszcze nad morzem, ale jak wrócę
to podzielę się wrażaniami. A tak w ogóle to był ktoś z Was z Jastarni?
W Jastarni urok maja te uliczki, knajpki, jakoś tak mnie urzekły. Ale czy ktos zauważył to samo co ja? że jest zauważalnie drożej niz np. we Władysławowie czy Jastrzebiej?
jest drożej... dokładnie- pewnie dlatego, ze masz plaże na wschodzie i zachodzie:)
taaak. te uliczki i knajpki mają urok... ja kiedyś się przespacerowałem jaimiś bocznymi dróżkami a tam na wóżku pod oknem siedział stary, brodaty rybak, w marynarskiej czapce z fajką w gębie... taki rybacki klimat:)
O, byłem tam ostatnio. Zdziwiłem się, że w ogóle w Polsce jestem, bo jakoś tak bogato tam było. Gdzie nie spojrzeć, ktoś interes prowadzi z powodzeniem. Każde możliwe miejsce eksploatowane w jakiś sposób. Wszystko tętniło życiem - jak dla mnie aż za bardzo. Zrobiłem zdjęcie ludu na plaży:
Jak widać, kąpać to się można w ludziach, a nie w wodzie.
no właśnie chciałam powiedzieć, że mieszkam całkiem niedaleko Łeby
bardzo fajne miejsce, ale jeśli ktoś szuka więcej spokoju to polecam mniejsze nadmorskie miejscowości
Wysłany: 2008-06-09, 11:21
Właśnie w tym roku przyszedł ten czas, że wybieram się nad nasze morze. Skoro jesteście tak zorientowani w temacie, to może byście tak szepneli słówko co tam się dzieje pod kątem jakiś letnich atrakcji. Niekoniecznie dyskotek i imprezowni to generalnie mam we własnym mieście
_________________ Ja jestem duchem który ciągle przeczy... J.W.Goethe
Wysłany: 2008-06-10, 19:42
Najwięcej w Kołobrzegu.. jeżdżę czasem pociągiem, bo to niedaleko, jakieś pół godziny drogi [niecałe]
Gdańsk.. tam jest super.... ;];]
Międzyzdroje. Dziś byłam.. ;]] fajnie, duuża plaża, nie to co w Kołobrzegu..
poza tym w Mielnie, Łebie i Sopocie.
najfajniej w Międzyzdrojach i Gdańsku.
_________________ Bo zapewne zżarła by nas ta europeizacja gdyby nie Papa Rydzyk i jego
radiostacja!
Nie jest dobrze, ale nic to Radio Maryja uratuje polski hip-hop!
[Łona]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.