Amsterdam (Holandia) to miasto ma swoją dusze uwielbiam tam być,być może moje marzenie o zamieszkaniu tam nieglugo się spełni...:]
[ Dodano: 2007-05-17, 23:46 ]
aaaa chodziło o polskie miasto.. to Kraków kojarzy mi sie z dziecinstwem i wolnoscia
_________________ Smutek radości,
gorycz słodkości,
czy Ty czujesz ich smak ?
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...
Wysłany: 2007-07-05, 22:57
Apple napisał/a:
Znacie tylko Kraków i Wrocław?
Nie wiem co sie nimi tak zachwycacie. Zaczyna to być nudne. Te miasta są przereklamowane!
A warna byś nie chciała?
Gdybym już miał wyjechać z Wrocławia, to bym chciał zamieszkać w Poznaniu. Byłem już tam kilka razy, i jakoś przypasowało mi to miasto. No i stadion ładny tam jest ^^ . W każdym razie nie mam zamiaru ruszać sie z Wrocławia ;-)
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2007-07-05, 23:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-07-05, 23:33
- Zakopane, bo w górach, a poza tym bardzo mi się tam podoba
- Niechorze, bo nad morzem, bardzo ładna miejscowość
- Warszawa, chciałabym poczuć życie w wielkim mieście
- Poznań, Wrocław i Kraków tak po prostu
_________________ >> I am what I am... Don't try change me!! <<
Ostatnio zmieniony przez Klaudia :) 2007-07-05, 23:35, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 60 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 796 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-07-06, 10:24
Kraków - najpiękniejsze miasta w Polsce.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Warszawa jest taka nijaka! Gdańśk ma w sobie to cos
ja Kocham Łódź- to dobiero klimatyczne miasto! i raj dla studentów. stare uliczki, kamiecniczki. Jest niesttey zaniedbana, ale jeszcze troszke, już zaczeli inwestować w ta perełke Europy:)
Pierwsze - Krakow.
Z kazda wizyta wydaje mi sie piekniejsze, jesli zwiedzams tare miasto. Z kazda wizyta wydaje mi sie coraz bardziez zwyczajne, coraz blizsze, jesli stare miasto omijam.
Drugie - Poznan.
Jedna wizyta wystarczyal. Lubie, po prostu. Wszystko. Klimat.
_________________ Kobiecie trzeba umożliwić publikację, ponieważ w poczuciu krzywdzącego niespełnienia gotowa popaść w kurestwo. (J. Pilch)
W każdym razie nie mam zamiaru ruszać sie z Wrocławia ;-)
23 lata to samo mowilam.. I co?
W stolecznym siedze od paru miesiecy i raczej nie zapowiada sie bym miala na stale do Wro wracac ;(
Neti napisał/a:
Warszawa jest taka nijaka!
Zalezy od podejscia. Jest okrutnie urbanistyczna i czasem bardzo bolesnie bezgustowna. Ale da sie znalezc w niej kilka milych dla oka i ducha miejsc
Jesli chodzi o moje preferencje miastowe to:
Zawsze, wszedzie i do konca zycia Wroclaw. Wroclawianka bylam, jest i bede bez wzgledu na to gdzie zyje.
Potem Gdansk. Bo klimatem i wygladem przypomina Wroc.Love a jego atutem jest morze
Potem Poznan. Mialam okazje calkiem dobrze poznac to miasto i tez jest milo klimatyczne.
I tyle.
Krakow jakos do mnie zupelnie nie przemawia..
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Wrocław - podoba mi się to miasto pod wieloma względami. Zabytki, miejsca rozrywki, imprezy organizowane i szeroko rozumiana organizacja miasta.
Rybnik - miasto zbliżone do Gliwic, ale jakoś lepiej się w nim czuję. Może to wynikać z tego, że to coś nowego dla mnie. Podoba mi się spokój jak w nim panuje, przynajmniej w porównaniu z Gliwicami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.