Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Gdzie na wycieczke klasową
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Turystyka » Gdzie na wycieczke klasową

Gdzie na wycieczke klasową
Autor Wiadomość

Kudłata

Wysłany: 2007-04-12, 18:26   Gdzie na wycieczke klasową

Nie jest to sprawa nagła i bardzo istotna ale chciała bym wiedzieć jakie miejsca sa warte odwiedzenia np. na wycieczke klasowa. Jest to akurat aktualny temat w mojej klasie i nie mozemy sie zdecydowac. Bardziej zachodnia czesc Polski mnie interesuje równiez wschodnie niemcy czechy :)

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-04-12, 18:35   

Kraków i Zakopane. W mojej klasie nie wypaliła (550 zł to zbyt gruba bariera).

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-04-12, 18:36   

jak na dolnym śląsku to proponuje srebrną górę, ale na góra trzy dni
gdzies w necie jest strona

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-04-12, 18:36   

Proponuje Prage, skalne miasto, niedrogo a wiele można zobaczyć. Most Karola, wąziutkie kamienne uliczki, widok na stolicę, naprawdę warto. Na obrzeżach jest ośrodek z kilkunastoma domkami, nie pamiętam jak się zwie, bo to było hohohoho lat temu. Mniam Mniam, a do tego w tym ośrodku była masa huśtawek, był kort, był plac do golfa (oczywiście korzystałam tylko z huśtawek, bo reszta płatna :p)

No i jak to przyłączam się do Prymasa - Zakopane.
Ostatnio zmieniony przez simarik 2007-04-12, 18:37, w całości zmieniany 1 raz  

Pincia 

Wysłany: 2007-04-12, 18:37   

Slowacki Raj. teee drabinyyyy ^^ na lepszej wycieczce nie bylam.

Kudłata

Wysłany: 2007-04-12, 19:20   

padła propozycja srebrnej góry. tam byliśmy rok temu i faktycznie była to najfajniesza wycieczka w moim zyciu:)

*faris 

Wysłany: 2007-04-12, 19:27   

Pincia napisał/a:
Slowacki Raj. teee drabinyyyy ^^ na lepszej wycieczce nie bylam.

Popieram xD
W tamtym roku byliśmy na 3 dni na Słowacji - Słowacki Raj, te drabinki były super, no i te metalowe kładki na skałach <jakieś 10 m nad ziemią> a obok sobie płynie taaaaaaaaaaka szeroka i głęboka rzeka xD a do trymania jakieś przerdzewiałe łańcuchy xD

oprócz tego jaskinie na Słowacji - chociażby lodowa, albo nie pamiętam jaka... ale tam jest sala muzyczna i puszczają muzykę Enyi. Ślicznie brzmi.

No wyprawa w Tatry. Nasze szlaczki w porównaniu do Słowacji to pikuś. Tam naprawdę warto to zobaczyć i połazić po górach.
Oprócz tego dodatkowa atrakcja - alkohol na Słowacji jest najlepszy :D Nie ma to jak czerwony i zielony oryginalny Absynth. Oczywiście Złoty Bażan <najlepsze piwo pod słońcem> i słowacki rum.

W tym roku jedziemy w Pieniny - nie wiem ja teraz, ale pamiętam żekiedyś jak byłam to spływ na tratwie był. ;] Mi się podobało. Na TRzy Korony najtrudniejszą trasą...
Zakopane - nie lubię. Nie cierpię. Nienawidzę!!
W sumie to jeszcze do Lwowa można jechać czy do Pragi.
Mumiiiiinki!

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-04-12, 21:46   

Ja proponuje w Pieniny - Szczawnica, Niedzica - piekne miejscowosci... atrakcje?? wspinaczka na Trzy Korony, zwiedzenie zamku w Niedzicy (przepiekny), spływ tratwami po Dunajcu... wrażenia nie zapomniane!!!

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-04-12, 22:09   

lenka napisał/a:
spływ tratwami po Dunajcu

To ja najbardziej polecam, trzeba choć raz w życiu spróbować ;>

pierniczek 
ja i tylko ja

Wysłany: 2007-04-13, 12:37   

lenka napisał/a:
Ja proponuje w Pieniny - Szczawnica, Niedzica - piekne miejscowosci... atrakcje?? wspinaczka na Trzy Korony, zwiedzenie zamku w Niedzicy (przepiekny), spływ tratwami po Dunajcu... wrażenia nie zapomniane!!!

Byłam tam wszędzie 2 razy jest naprawde pięknie. Moja klasa tez chce wycieczke ale rodzice i nauczyciele nie chca co za wiocha.. u nas co najwyzej moze byc do 100 zl bo są niby sami biedni i nie maja kasy a jakos w sklepie ciagle chipsy kupują!!!!

Pincia 

Wysłany: 2007-04-13, 12:55   

faris napisał/a:
oprócz tego jaskinie na Słowacji

taaa mysmy jechali na drugi koniec Slowacji pod same Wegry zeby zobaczyc jakas jaskinie, ktora byla zamknieta xD
faris napisał/a:
alkohol na Słowacji jest najlepszy

a szczegolnie likier jajeczny :rotfl:

Calkiem fajna wycieczka tez byla do Krakowa chociaz bylam tam juz duzo razy. A doklaniej Oswiecim-Krakow-Bochnia.

flying cloud 
wędrowca do świtu

Wysłany: 2007-04-13, 18:11   

rejon dunajca jest ok, bieszczady bo zdala od cywilizacji, beskidy np pociągiem do wisły - klimczok- błatnia, szyndzielnia, rowy, jest dużo fajnych miejsc dla wymagających i mniej , tańsze i droższe, fajnie jest też w okolicach krynicy morskiej ,
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .

*Apple 

Wysłany: 2007-04-25, 15:13   

Ja polecam Rogoźnik ( za Katowicami). Jest to ekologiczne miasteczko, mieszka się po parę osób w domkach, można się komunikować za pomocą telefonów za darmo, które są w domkach z innymi domkami( o ile nie są zepsute) no i ogólnie fajne okolice, ciekawe zajęcia (bo to miasteczko ekologiczne) i fajne żarcie :) PoLeCaM :)

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-04-26, 00:51   

A ja polecam zaciszne miejsca. Zróbcie sobie biwak. Są domki nauczyciele maja swoja chate Wy swoja robicie co chcecie- integrujecie sie xD, pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie. Raz moze zabiorą Was na jakiś spacer i styka.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-26, 02:12   

Idia napisał/a:
pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie.

pamietam, ze na obozie zeglarskim, jak juz nawet gitarzysta byl pijany, to w kolko gralismy i spiewalismy Peggy Brown, bo z tekstem nie trzeba kombinowac. pamietam tez, ze w naszym wykonaniu ta piosenka miala rekordowo dlugi refren.

*faris 

Wysłany: 2007-05-12, 11:02   

Idia napisał/a:
Są domki nauczyciele maja swoja chate Wy swoja robicie co chcecie- integrujecie sie xD, pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie.

Niekoniecznie. Nasza nauczycielka nie pozwala nam na alkohol na wycieczkach xD A jakby ktoś miał - to już byśmy więcej na wycieczkę nie pojechali. W tym roku chłopaki chcieli jechać w Bieszczady -bo tam są domki, tam nie ma żadnych gór, nie zmęczą się, Dorotka sobie posiedzi w swoim domku a reszta biba ^^ No, ale nie wyszło.

Poza tym, żeby jechać na fajną wycieczkę to trzeba chęci klasy, u mnie w klasie jedyne chęci to trzydniową bibę w domkach, zero zwiedzania, a najlepiej to żeby wydać dużo kasy i nic nie robić... No tak, nie ma to jak klasa mieszczuchów i bogaczy >.<
Mumiiiiinki!

baasia_91 

Wysłany: 2007-05-12, 11:04   

W sUMIe ZE MOrZE;)
MOzNa ZnAjSc Na PraWde taNI NoClEg nP w jAnTaRZe AlBo SteGnie
i JesT Co OgLaDAc:D

Paulinka:)) 

Wysłany: 2007-05-12, 11:57   

Nasza klasa wybrała Kraków i Zakopane wam też polecam. Max 350 zł na 3 noce. Opłaca się. A poza tym wycieczka klasowa jest wtedy fajna kiedy jedzie cała klasa. A za granice na pewno część nie pojedzie. Pp prostu za drogo.

:super: ZAKOPANE :super:

Do$k@ 

Wysłany: 2007-08-28, 12:26   

Ja niedawno byłom z moją klasą w Krynicy Zdrój na wycieczce trzy dniowej . Spaliśmy w Tyliczu(to niedaleko). Za 3 dni zapłaciliśmy ok.200zł. było naprawdę extra.
A jakie miejsce proponujecie na wycieczkę, zaznaczam, że mieszkam w opolskim

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-08-28, 14:25   

o tak. Zgadzam sie z Prymasem, Krakow i Zakopane. Jest mnostwo do zwiedzania. Byłam kiedyś, co prawda mieszkalismy jakies 30km od Krakowa, ale jezdzilismy bryczkami. i wogole.
W Zakopanym tez jest swietnie, noca jezdzilismy bryczkami z pochodniami, naprawde rewelacja. ogniska, spiewy itp. Fajna sprawa ;]

Odpowiedz do tematu