Wysłany: 2007-04-12, 18:26 Gdzie na wycieczke klasową
Nie jest to sprawa nagła i bardzo istotna ale chciała bym wiedzieć jakie miejsca sa warte odwiedzenia np. na wycieczke klasowa. Jest to akurat aktualny temat w mojej klasie i nie mozemy sie zdecydowac. Bardziej zachodnia czesc Polski mnie interesuje równiez wschodnie niemcy czechy
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1193 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-04-12, 18:36
Proponuje Prage, skalne miasto, niedrogo a wiele można zobaczyć. Most Karola, wąziutkie kamienne uliczki, widok na stolicę, naprawdę warto. Na obrzeżach jest ośrodek z kilkunastoma domkami, nie pamiętam jak się zwie, bo to było hohohoho lat temu. Mniam Mniam, a do tego w tym ośrodku była masa huśtawek, był kort, był plac do golfa (oczywiście korzystałam tylko z huśtawek, bo reszta płatna :p)
No i jak to przyłączam się do Prymasa - Zakopane.
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Ostatnio zmieniony przez simarik 2007-04-12, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
padła propozycja srebrnej góry. tam byliśmy rok temu i faktycznie była to najfajniesza wycieczka w moim zyciu:)
*faris
Wysłany: 2007-04-12, 19:27
Pincia napisał/a:
Slowacki Raj. teee drabinyyyy ^^ na lepszej wycieczce nie bylam.
Popieram xD
W tamtym roku byliśmy na 3 dni na Słowacji - Słowacki Raj, te drabinki były super, no i te metalowe kładki na skałach <jakieś 10 m nad ziemią> a obok sobie płynie taaaaaaaaaaka szeroka i głęboka rzeka xD a do trymania jakieś przerdzewiałe łańcuchy xD
oprócz tego jaskinie na Słowacji - chociażby lodowa, albo nie pamiętam jaka... ale tam jest sala muzyczna i puszczają muzykę Enyi. Ślicznie brzmi.
No wyprawa w Tatry. Nasze szlaczki w porównaniu do Słowacji to pikuś. Tam naprawdę warto to zobaczyć i połazić po górach.
Oprócz tego dodatkowa atrakcja - alkohol na Słowacji jest najlepszy Nie ma to jak czerwony i zielony oryginalny Absynth. Oczywiście Złoty Bażan <najlepsze piwo pod słońcem> i słowacki rum.
W tym roku jedziemy w Pieniny - nie wiem ja teraz, ale pamiętam żekiedyś jak byłam to spływ na tratwie był. ;] Mi się podobało. Na TRzy Korony najtrudniejszą trasą...
Zakopane - nie lubię. Nie cierpię. Nienawidzę!!
W sumie to jeszcze do Lwowa można jechać czy do Pragi.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ja proponuje w Pieniny - Szczawnica, Niedzica - piekne miejscowosci... atrakcje?? wspinaczka na Trzy Korony, zwiedzenie zamku w Niedzicy (przepiekny), spływ tratwami po Dunajcu... wrażenia nie zapomniane!!!
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Ja proponuje w Pieniny - Szczawnica, Niedzica - piekne miejscowosci... atrakcje?? wspinaczka na Trzy Korony, zwiedzenie zamku w Niedzicy (przepiekny), spływ tratwami po Dunajcu... wrażenia nie zapomniane!!!
Byłam tam wszędzie 2 razy jest naprawde pięknie. Moja klasa tez chce wycieczke ale rodzice i nauczyciele nie chca co za wiocha.. u nas co najwyzej moze byc do 100 zl bo są niby sami biedni i nie maja kasy a jakos w sklepie ciagle chipsy kupują!!!!
_________________ Wolę, gdy ludzie popierają mnie ze strachu niż z przekonania. Przekonania są zmienne, strach zawsze jest ten sam.
Kocham wszystkie dziewczyny i chlopaków z duzym piernikiem.
rejon dunajca jest ok, bieszczady bo zdala od cywilizacji, beskidy np pociągiem do wisły - klimczok- błatnia, szyndzielnia, rowy, jest dużo fajnych miejsc dla wymagających i mniej , tańsze i droższe, fajnie jest też w okolicach krynicy morskiej ,
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
Ja polecam Rogoźnik ( za Katowicami). Jest to ekologiczne miasteczko, mieszka się po parę osób w domkach, można się komunikować za pomocą telefonów za darmo, które są w domkach z innymi domkami( o ile nie są zepsute) no i ogólnie fajne okolice, ciekawe zajęcia (bo to miasteczko ekologiczne) i fajne żarcie PoLeCaM
_________________ ... wiec naprzod ruszaj Polsko! My chcemy dzis MISTRZOSTWO!!!!!
A ja polecam zaciszne miejsca. Zróbcie sobie biwak. Są domki nauczyciele maja swoja chate Wy swoja robicie co chcecie- integrujecie sie xD, pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie. Raz moze zabiorą Was na jakiś spacer i styka.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie.
pamietam, ze na obozie zeglarskim, jak juz nawet gitarzysta byl pijany, to w kolko gralismy i spiewalismy Peggy Brown, bo z tekstem nie trzeba kombinowac. pamietam tez, ze w naszym wykonaniu ta piosenka miala rekordowo dlugi refren.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-05-12, 11:02
Idia napisał/a:
Są domki nauczyciele maja swoja chate Wy swoja robicie co chcecie- integrujecie sie xD, pózniej jakieś ognisko każdy nawalony, gitara w łape i śpiewacie.
Niekoniecznie. Nasza nauczycielka nie pozwala nam na alkohol na wycieczkach xD A jakby ktoś miał - to już byśmy więcej na wycieczkę nie pojechali. W tym roku chłopaki chcieli jechać w Bieszczady -bo tam są domki, tam nie ma żadnych gór, nie zmęczą się, Dorotka sobie posiedzi w swoim domku a reszta biba ^^ No, ale nie wyszło.
Poza tym, żeby jechać na fajną wycieczkę to trzeba chęci klasy, u mnie w klasie jedyne chęci to trzydniową bibę w domkach, zero zwiedzania, a najlepiej to żeby wydać dużo kasy i nic nie robić... No tak, nie ma to jak klasa mieszczuchów i bogaczy >.<
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nasza klasa wybrała Kraków i Zakopane wam też polecam. Max 350 zł na 3 noce. Opłaca się. A poza tym wycieczka klasowa jest wtedy fajna kiedy jedzie cała klasa. A za granice na pewno część nie pojedzie. Pp prostu za drogo.
ZAKOPANE
_________________ Uśmiechnij się bo jutro możesz nie mieć zębów:))
Ja niedawno byłom z moją klasą w Krynicy Zdrój na wycieczce trzy dniowej . Spaliśmy w Tyliczu(to niedaleko). Za 3 dni zapłaciliśmy ok.200zł. było naprawdę extra.
A jakie miejsce proponujecie na wycieczkę, zaznaczam, że mieszkam w opolskim
o tak. Zgadzam sie z Prymasem, Krakow i Zakopane. Jest mnostwo do zwiedzania. Byłam kiedyś, co prawda mieszkalismy jakies 30km od Krakowa, ale jezdzilismy bryczkami. i wogole.
W Zakopanym tez jest swietnie, noca jezdzilismy bryczkami z pochodniami, naprawde rewelacja. ogniska, spiewy itp. Fajna sprawa ;]
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.