Ello, jestem na profilu etnograficzno-turystycznym, prawdopodobnie jedynym w Polsce. Mamy wycieczki co miesiac za bardzo mala cene nie przekraczajaca raczej 100zl. Polecam schronisko mlodziezowe w Lutowiskach-Bieszczady, no i oczywiscie Beskid Niski, w ktorym zamieszkiwali Łemkowie, jak sie w to zaglebic to naprawde mozna wiele super rzeczy sie dowiedziec. Inne z moich ekstra miejscowek to Ojcowski Park Narodowy i Jezioro Roznowskie. POLECAM!!
_________________ Wiem, ze nic nie wiem.
Ostatnio zmieniony przez Qbaniec 2008-12-01, 21:40, w całości zmieniany 1 raz
Kraków, Kraków! To miasto, którego nie można poznać w trakcie jednej wycieczki, więc nawet, jeżeli ktoś z klasy już tam był, można tak ułożyć plan, by zwiedzać nieznane miejsca. Pamiętam, że jeździłam z klasą na wycieczki do Krakowa parę razy, ale nigdy nie zwiedzilśmy Domu Matejki, Kopca Kściuszki czy Muzeum Narodowego... W kwestii Krakowa mogę też od razu polecić sprawdzone i dobre miejsce noclegowe - Hotel Aston. Jadąc całą klasą, można dopytać się o ceny rabatowe, bo słyszałam, że takowe oferują. Zlokalizowany jest w centrym, 5 min drogi od Rynku, więc to też plus:)
Ja polecam Warszawę. Zwiedziliśmy zamek, Wilanów, ogrody, Starówkę, różne kościoły i katedry itd. Śmiechu co nie miara nie ważne z jaką grupą i w jakim hotelu. Polecam zatrzymać się pod Warszawą - niższe ceny ;p Posiłki rano i wieczorem - szwedzki stół. Fajnie też znaleźć się w Teatrze, na Złotych Tarasach. Można też urozmaicić wycieczkę sensem w kinie ;p
_________________ Chodzi mi o to, aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa - Juliusz Słowacki
_________________ każdy ma niezbywalne prawo do zmarnowania sobie życia
fatima
Wysłany: 2009-12-02, 13:27
A musi być w Polsce? Bo na przykład ja jestem zachwycona Pragą i Berlinem. W Pradze byłam jako opiekunka z klasą córki, dzieciakom też się podobało. Załatwiałam nawet autokar na ok-tours.com.pl, bezpiecznie dojechaliśmy i zwiedzaliśmy Hradczany. Ale w Polsce też jest pięknie, można się wybrać do Krakowa, Wrocławia, Gdańska. To najpiękniejsze Polskie miasta moim zdaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.