Jakie są Wasze ulubione miejsca na rower ? Gdzie jeździcie najczęściej ?
Być może jest ktoś z mojej okolicy. Jest tu ponad 500 km tras rowerowych w moim regione, wszystkie są na tej stronie www.rowery.subregion.pl Można je wszystkie podejrzeć na zdjęciach Sprawdź czy warto przyjechać na Śląsk.
ja lubiłam jeździć na Wysoką, taka wioska już w sumiie we wrocławiu... rok temu przyjemnie było rzepak, pola... a teraz? cieżarówki i coraz to nowe budowy
trzeba będzie sobie znaleźć nową miejscówkę, moze troche dalej niż Wysoka, ale tam można było skoczyć w każdej wolnej chwili
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wiek: 25 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2270 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-04-11, 16:41
W Krakowie nie ma gdzie pojeździć i ubolewam nad tym od wielu lat.
ściezki rowerowe to rzadkośc, zwłaszcza w części miasta, w której ja mieszkam. Trzeba jeździć ulicami i znosić dzielnie wybryki kierowców samochodów.
Na szczęście są wioski koło Wieliczki, które świetnie się do tego nadają, bo tamtejsze ulice do często uczęszczanych nie należą :-)
_________________ Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more
malta oraz warta<gdzie jest sporo sciezek,ew mozna jezdzic w kolko > Jesli chodzi o centrum to nie polecam,nie sprzyja rowerzystom.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1502 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-04-27, 17:23
Świętoszka napisał/a:
warta
Omg, nad Warte tata mnie zawsze z Różanego ciągnął.. Rowerem to daleko w sumie nie jest ale na piechotę zdechnąć idzie
Ja jak jeżdże to po okolicznych lasach i UAMie (przejazdem)
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Ktory UAM-kompleks na morawsku? Warte mam 50 metrow od bloku
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1502 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-04-27, 17:31
Świętoszka napisał/a:
Ktory UAM-kompleks na morawsku?
Ano, mieszkam obok ;> jestem otoczona wydziałami i studentami xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
do pracy... latem zawsze jeżdżę do pracy rowerem i przyznaję że jest to świetny środek transportu, bo można wszędzie się nim wcisnąć
na wycieczki to raczej jeżdżę po swojej okolicy, na rowerze poznałam strony rodzinne mojej mamy czy ciekawe miejca w pobliżu domu
a moim wielkim marzeniem jest wycieczka rowerowa po Wyspach Aran u zachodnich wybrzeży Irlandii - są to trzy wyspy, nie wiem czy na wszytskich czy na jednej są praktycznie same ścieżki rowerowe, zero samochodów, dojazd promem, wypożycza się rower na cały dzień, w ciągu dnia można przepedałować wyspę wszerz i wzdłuż... ehhh może uda się przy kolejnej wizycie w Irsku
_________________ Bezapelacyjnie do samego końca... mojego lub jego...
Ja z Poznania. polecam fajną trase przez lasek do strzeszynka... za 1.30godzinna jazde w nagrodę otrzymamy trawiasta plaze no i minus ZATŁOCZONA... ;p
ale ogolnie czysta woda i fajne widoczki.
to zależy czy mam ochote na krótką przejażdzke czy długą jeśli krótką to do sąsiedniego wąchocka jakieś 5km a jak na długą to taka mała rundka po okolicznych wioskach
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Ja zostałam namówiona przez moją koleżanką do nietypowej wyprawy rowerowej. Wraz z jej znajomymi wyruszyłyśmy w poszukiwaniu bocianich gniazd. Zaczęło się od tego, że wspólny znajomy wysłał nam linka do strony z bocianim gniazdem on-line - można oglądać transmisję na żywo przez cały dzień. Na stronie jest też internetowa mapa bocianich gniazd, do której można dodawać własne fotki. Okazało się, że jest to dość popularne, bo w ciągu tygodnia natrafiłyśmy razem na kilka wzmianek w prasie i od znajomych o tej mapie, nawet na długi artykuł w internecie - http://www.polskatimes.pl...tml#material_1. I wybrałyśmy się do Wilanowa aby zrobić kila bocianich fotek, bo znalazłyśmy w necie informację, że jest tam gniazdo. Wyprawa zakończyła się nogą w gipsie koleżanki, która wchodziła na drzewo, żeby sfotografować puste gniazdo, ale nadal uważamy, że warto. Dlatego chciałabym zachęcić do rowerowo-fotograficzno-bocianich wypraw i życzyć lepszych łowów niż nasze
_________________ Raindrops keep falling on my head
But that doesn't mean my eyes will soon
be turnin' red
Crying's not for me
W warszawie polecam przejechac sie na cypel czerniakowski. a tak to bardzo dobrze wspominam rowerowa wyprawe w okolice augustowa. dobry klimat na rower!
A byliście kiedyś na takiej dłuższej wyprawie, np? wzdłuż polskich granic albo w ogóle gdzieś za granicą? rowerem rzecz jasna.
ja właśnie planuję taki kilku dniowy wypad do Czech, ale nie wiem w co się zaopatrzyć u gdzie. Znajomy polecił mi sklep-presto.pl, ale chciałabym usłyszeć jakieś inne nazwy sklepów ze sprzętem turystycznym.
Polecicie coś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.