Wybaczcie kochani ale denerwuje mnie stereotypowa opinia o Etiopii w Polsce. jak Etiopia to głód i dzieci z wzdętymi brzuszkami. Mój kraj jest biedny ale głód ostatni raz był 30 lat temu. Zapraszam, zobaczcie sami. Próbuję robiś wyjazdy turystyczne do Etiopii. Chętnych zapraszam na www.timelessethiopia.com. Jest tam też dużo fajnych fotek. Kumpel przetłumaczył mi stronę na polski: www.timelesethiopia.pl. Jest też wersja bratnia www.timelessethiopia.ru. Jak widzicie staram się. Habtamu z Addis Abeby - taki murzynek bambo
Hhehehehehehe - czyli musze odzwyczaic sie do mowienia siostrzencowi-jedz,bo dzieci w etopii gloduja.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2007-03-03, 21:39
Teraz mów"dzieci w Erytrei głodują" ;]
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
*faris
Wysłany: 2007-03-04, 12:39
Taaaak, ciekawe. Kiedyś (1-2 latatemu) czytałam artykuł w gazecie (chyba Vcitor Gimnazjalista) o dzieciach w Etiopii i sory, jakoś nie pisało, że ostatnio głód był tam 30 lat temu. Rok temu na wakacjach był ksiądz z tamtąd i tez opowiadał, że dzieci są tam głodne, i to też zależy od regionu.
A, i skoro nie są głodne, to dlaczego są organizowane różna zbiórki (nie, nie tylko te w kościele) na rzecz dzieci głodujących w Afryce - m.in w Etiopii ?
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
faris, ksiadz chce nowa kiecke kupic, a parafianie zawyczaj nie wychylaja nosa ze swojego nedznego swiatka. Przede wszystkim na glupocie sie zarabia.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2007-03-04, 22:25
Zapomniałem, że sz. Autor powinien się podszkolić z Polskiego bo u Nas wyraz "Z brzuchem" oznacza zupełnie co innego xD
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2007-03-04, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
Rok temu na wakacjach był ksiądz z tamtąd i tez opowiadał, że dzieci są tam głodne, i to też zależy od regionu.
A, i skoro nie są głodne, to dlaczego są organizowane różna zbiórki (nie, nie tylko te w kościele) na rzecz dzieci głodujących w Afryce - m.in w Etiopii ?
Kościół kłamie
_________________ Visca el Barça y Visca el Catalonya
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.