słoma66
Wysłany: 2008-08-25, 19:21 czy warto kupować bilety lotnicze u pośredników
mam takie pytanie we wrześniu wybieram sie do Paryża i nie wiem czy opłaca się kupować bilety lotnicze u pośredników i gdzie najlepiej kupić taki bilet?? Bede wdzieczna za odpowiedz
Wiesz, portale lotnicze są jedyną alternatywą dla tych, którzy nie posiadają karty kredytowej, jak również dla takich, którzy lubia mieć wszystko podane w jednym miejscu. Wg mnie sa oki i wielu ludziom ułatwiają życie.
Obecnie jest taka konkurencja na tym rynku, że jest mnóstwo promocji, atrakcyjnych połączeń, jak i zauważyłam, że niektóre wyszukiwarki znajdują naprawdę dobre połączenia w niskich cenach.
A Ciebie interesuje połączenie w jedną czy w obie strony? Podaj może orientacyjny termin wylotu i przylotu to czegoś poszukamy.
Ja tez nie tak dawno byłam kompletnie zielona, a dzisiaj pomagam znajomym zakupić bilet.
Hm tak czytam i czytam ale kurcze skąd mieć pewność że trafi się na uczciwego pośrednika. Mi zawsze kupowanie czegoś online kojarzyło sie z kupowaniem kota w worku :d no niby jest produkt wszystko cacy ty zapłacisz a co jeśli nie dostaniesz tego co zamawiałaś ? a przy biletach lotniczych to ja bym miała jeszcze większe obawy. Nie znam żadnych serwisów które się tym zajmują bo bilety zawsze kupowałam w tradycyjny sposób. A poza tym myślę że u pośrednika czasem może być drożej. Tylko czy tak jest w praktyce?
generalnie panuje takie przekonanie, że u pośredników jest drożej - sporo w tym prawdy, ale niekoniecznie. Ja do tej pory tak myślałam, ale to względne. Bo czasem znajdujesz taniej niż bezpośrednio na stronie danej linii!
Ja tak miałam i nie mogłam tego pojąć, ale jak się okazuje - to zależy od umowy, jaką pośrednik ma podpisaną z przewoźnikiem, od prowizji, etc.
Czasem te nowe portale mają naprawdę dobre ceny, na zachętę np. albo lepszą wyszukiwarkę.
słoma66
Wysłany: 2008-08-26, 13:42
ja tez jak większość pewnie mam obawy przed kupowaniem w internecie ale niestety jest to jedyna możliwość jak dla mnie bo nie mam czasu biegać po biurach. A karty też nie posiadam, więc zostają mi tylko pośrednicy. mam tylko nadzieje, że znajdzie się jakaś promocja , żebym nie wydała na bilet majątku. interesuje mnie lot w obie strony najlepiej 25.09 -29.09 więc jeśli możecie to pomóżcie mi coś znaleźć albo napiszcie gdzie szukać.
na lataj pl. znalazło mi interesujące Cię połączenie w cenie - 792.64 PLN
na tym nowym flicket.pl znalazło mi jeszcze taniej za - 779, 26 zł PLN
Wydaje mi się, że takie ceny są dobre - więc warto, abyś sobie sama zobaczyła szczegóły. Możesz sama sprawdzić jeszcze na fru.pl, bilety.lotnicze lub lataj.pl.
słoma66
Wysłany: 2008-08-28, 11:34
dzięki Mala mi, że poswięciłas czas na szukanie dla mnie tych połaczeń tez wydaje mi się, że 779,26 zł na flicket.pl to dobra cena jak za lot w obie strony. chociaż ta róznica nie jest duża, ale dobre i co zaraz posprawdzam sobie wszystko dokładnie
Looknij sobie tez na te inne, fru, lataj, etc. Może znajdziejsz coś taniej. Ale ten flicket.pl przypadł mi do gustu na pierwsze wrażenie, jest jednym z ciekawszych portali i w sumie wszystko wyglada pewnie, a z autopsji wiem, ze warto kupowac na takich nowych, bo oni wyjątkowo jeszcze dbają o klienta.
Sama kiedyś nie wiedziałam, gdzie kupować, a bezpośredni przewoźnicy odpadali, polecono mi kilka serwisów, w tym jeden, który działał może od miesiąca, dwóch, a jak się okazało - zakup u nich okazał się strzałem w dziesiątkę.
słoma66
Wysłany: 2008-09-01, 21:45
jednak nie znalazłam już nic tańszego, więc zamówie na flicket.pl. a ta strona jest rzeczywiście bardziej przejrzysta i lepiej mi się na niej wyszukiwało połączenia niż na innych. myśle, że z rezerwacją nie bede miała większego problemu. mam nadzieje, że mój wybór to tez bedzie strzał w 10
to prawda, bo portal jest na poziomie. A co do dalszej wypowiedzi to wg mnie nie powinniśmy się kierować tylko i wyłącznie ceną.
słoma66
Wysłany: 2008-09-07, 20:46
no wiadomo, że nie tylko ceną, ale to chyba czynnik decydujący, bo ja niestety nie moge sobie pozwolić na drogi bilet. a na flicket.pl nie dość, że tanio to jeszcze przejrzyście, łatwo sie wyszukuje połączenia, prosto rezerwuje bilet i ma się możliwość wyboru formy płatności.
Dobre są te serwisy co wy tu piszecie o nich. spodobał mi się bardziej flicket.pl bo ma przejrzysty layout. i przyciąga oko a ja wzrokowcem jestem. pozatym dobrze mi sortuje wyszukane połączenia i nie czekam długo. sam fakt że to tak idzie sprawnie i szybko już nastawia cię jakos pozytywniej do serwisu.
Ja ustawiam moj peirwszy lot (wsty, ale nie lecialem nigdy wczesniej) w Lot. Maja teraz jeden bilet o polowe taniej, wiec jest niezle. poza tym wole sie rozdziewiczyc z poczuciem spokojnej glowy, a nie zastanawiac sie, czy w ostatniej chwili cos sie nie sypnie.
Moi rodzice zawsze rezerwują u nich bilety
http://www.esky.pl/bilety-lotnicze.html
tanio i dużo promocji zarówno tanich linii jak i tych rejsowych (teraz jest nawet konkurs- rezerwujesz bilet i możesz wygrać wycieczkę do Aten/Rzymu) także jak widać u pośredników nie musi być drogo, a czasem są dodatkowe bonusy:)
Dobrze ze wspomniałas o biurze eSKY, bo z przyjaciółmi chcielismy sobie cos wyszukac na sylwestrowa noc.Jak tam jest z anulowaniem rezerwacji ? Czy oni pobieraja jakies opłaty ?
funProject
Wysłany: 2009-11-27, 20:42
Bardzo rzadko kupuję bilet na lotnisku, albo bezpośrednio od przewoźnika, przeważnie korzystam z rezerwuje.pl. Zazwyczaj zaczynam od porównania cen i różnych ofert. No i rezerwuję tam, gdzie jest najtaniej. Już kilka razy pozwoliło mi to zaoszczędzić parę stów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.