Kiedys juz taki temat zalozylem ale ktos mi go wydymal...
Tak wiec zapytuje sie Was - ktos byl, jezdzil a moze regularnie wraca? Czy sa wsrod Was tacy, ktorzy zlapali Bieszczadzkiego Bakcyla? Bo wielu ludzi raz przyjadac tutaj wracaja regularnie...a wielu sie nawet tutaj przenioslo z wielkich miast...Ze swej strony Bieszczady znam dobrze, no kocham te gory:D hehe mieszkalem tam 18 lat a teraz odkad mieszkam w krk kurewsko mi brakuje Bieszczad...No wiec jak to z Wami jest?:D
_________________ Zreszta niewazne...Napijmy sie!
Apple
Wysłany: 2008-04-04, 23:56
Byłam w Bieszczadach 3 razy i także jestem nimi zafascynowana. Zwłaszcza tymi wioskami, gdzie nawet sklepu nie mają, tylko takie auto sklepowe do nich przyjeżdża, co parę dni, a przynamniej było tak parę lat temu, teraz podobno juz dojeżdża codziennie Bardzo lubię także Solinę, to oczywiście obowiązkowy punkt programu będąc w Bieszczadach i te serpentyny niesamowicie ostre. Piękne są również widoki, to krajobraz całkiem dziki w niektórych miejscach! Jak tylko zdam prawko, wybiorę się tam na pewno, moze już nawet w te wakacje, zobaczymy...
W kazdym razie... ja też kocham Bieszczady:)
omg ile razy tam byłam Solina dość ładna jak na sztuczną zaporę, ale od dłuższego czasu syf tam się robi. Jakby ludzie nie myśleli o tym, że warto dbać o czystość naszego krajobrazu. Góry (ile to razy się męczyło na Tarnicy ) stosunkowo wartę tam zachodu, żeby tam przyjechać. Chociaż jak tam jechałam 1-wszy raz było to dla wielkie jedno zadupie, ale mają to "coś" dla mnie.
_________________ Trzeba umieć znaleźć ripsote, na wypowiedzi debili
W Bieszczadach byłam raz, po maturze, ze znajomymi.
Nie przepadam za górami, a wtedy złaziliśmy się naprawde dużo, i jakoś mnie one nie zachwyciły.
Za to Solina jest piękna
Jeśli już mam wybierać, to najbardziej lubie Pieniny, żadne góry nie są takie ładne jak one.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
ja zawsze jezdzilam z rodzicami na wakacje w Bieszczady - wynajmowalismy kwaterę w Terce, pięknej wiosce w Beszczadach, ta milość do Bieszczad mi pozostała i dzisiaj bardzo często zapuszczamy się z Ukochanym do Cisnej lub gdzieś nad Solinę.
*faris
Wysłany: 2008-09-03, 12:29
Lubię góry, ale Bieszczady w ogóle do mnie nie przemawiają.
Wolę coś ambitniejszego - Beskidy, Tatry itd ;-D
Polecam schronisko w Lutowiskach. Dobra baza w Bieszczadach jesli jedziesz tam samochodem. W poblizu sa piekne cerkwie (jedyna w stylu Bieszczadzkim-Smolnik). Oczywiscie do samych polonin tez bardzo blisko. Powiedzialbym rzut beretem od kazdego interesujacego miejsca w Bieszczadach.
No wlasnie. Jak sie jedzie tamtymi terenami to jak mozna zauwazyc nic tam niema. A pomysl sobie, ze na tamtych terenach bylo kilkanascie wsi Bojkowskich z cerkwiami, wysiedlonych i spolonizowanych przez Armie Krajowa, w odwecie za rzez wolynska (masakra dokonana na Polakach przez ukrainska partyzantke). Dzis pozostalosci po zabudowaniach to dzikie drzewa owocowe, niekiedy tylko jakas cerkiew, cmentarz, cerkwisko (pozostalosc po cerkwi) i krzyze przydrozne. Jesli sie myle z ta historia, a ktos ja zna dokladnie to przepraszam i prosze o poprawe, ale o ile dobrze pamietam tak to bylo.
W minione wakacje byłam w Bieszczadach i przyszłe również planuję tam spędzić. Ogółem uwielbiam polskie góry, zdecydowanie wolę bardziej niż morze a Bieszczady są naprawdę urokliwym miejscem ; D
Aaa, i co mnie zdziwiło to są tam bardzo otwarci mieszkańcy... xd ; D
małpa
Wysłany: 2010-04-20, 10:55
Niezaprzeczalnie, nie ma to jak góry. Nieważne czy latem czy zimą. Zawsze jest tam pięknie. W Bieszczadach byłem na razie tylko raz w wakacje, było super i nawet pogoda nie marudziła. Jakoś gorszą pogodę miałem w Pieninach Ale tam też jest znakomicie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.