Wysłany: 2008-09-12, 21:28 3 miejsca
Jakie trzy miejsca sa waszymi ulubioymina sweicie?
Trzy kraje w ktorych byliscie lub marzycie by pojechac?
Dlaczegooo?
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
Apple
Wysłany: 2008-09-12, 22:12
1. Wielka Brytania, łącznie z Irlandią ponieważ gdzie człowiek się obróci słyszy angielski lub angielskopodobny, gdzie oczy podzieje tam natknie się na angielski oraz wszystko widzi się tam angielskie, drogi, auta, ludzie, zwierzęta, myśli się tam po angielsku, kocham ten kraj za jego specyfikę, za jego oryginalnośc, za to, że jest po prostu sobą. Tak bardzo go lubię, że chciałabym tam spędzac wszystkie wakacje, odwiedzajac coraz to nowsze miejsca, a przeciez jeszcze do niedawna irytowali mnie ludzie, którzy jeździli zawsze, a przynajmniej wielokrotnie na te samo miejsce w wakacje, ale teraz ich rozumiem! O Anglio! O Wielka Brytanio! O Irlandio! Przybywam! A w każdym razie znowu do was przybędę! Kiedyś...:):):)
2. Ameryka, znaczy się USA. Muszę tam pojechac! To moje marzenie! Myślę, ale to tylko plany, że za dwa lata się tam wybiorę. Muszę zobaczyc ten "Nowy Świat" zanim zupełnie upadnie. Chcę zobaczyc najsłynniejsze miasta, zwłaszcza Nowy York, chcę prtzejechac całą Amerykę po jej pięknych stanach, takich jak Dakota, Illinois czy Indiana. Chcę zobaczyc te wielkie, olbrzymie miasta oraz te piękne, cudowne kaniony, a także wpaśc na Dziki Zachód, jeżeli jeszcze cokolwiek z niego zostało. Chcę tam pojechac i znów posłuchac ten piękny angielski, zobaczyc tych amerykańskich ludzi i to wszystko amerykańskie! Chcę kupic mnóstwo widokówek i przykleic je na moją ścianę. Chcę miec również własne zdanie na temat Ameryki; czy Ameryka jest taką jak ją rzeczywiście kreują, jak sobie ja ją wyobrażałam? Po prostu chcę doświadczyc na własnej skórze ten ogromny, bardzo różny, kolorowy lecz kontrowersyjny kraj. Mam nadzieje,że juz wkrótce!
3. Ach! Zastanawiam się, który kraj bardziej mnie pociąga: RPA czy Nowa Zelandia. To bardzo trudne, bo w obu krajach mówi się po angielsku, no i Nowa Zelandia jest "na końcu świata", a znów RPA w Afryce. Ale jako, że Nowa Zelandia wydaje się byc bardziej podobna do Anglii, myślę, że wybiorę RPA. Tak, RPA! Za to, że jest w Afryce, ze jest tam mnóstwo kopalń złota, ze jest ciepło, pięknie i oryginalnie. No i blisko do tych naprawdę dzikich krajów:)
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1500 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-09-13, 00:30
Apple napisał/a:
za to, że jest po prostu sobą.
Toź to gówno prawda, w Anglii jest juź taka mieszkanka kulturowa, że dawno przestała być 'po prostu sobą'. Tak wynika z moich, krótkich co prawda, obserwacji.
Ależ mnie ten kraj mierzi >,<
1. moje łóżko
2. Holandia a zwłaszcza w Renovie się czuję bosko
3. <do wypełnienia z biegiem czasu>
bo tak
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-09-13, 12:15
Apple napisał/a:
bo w obu krajach mówi się po angielsku
W RPA większość ludzi używa języka Africaans czyli holenderskopodobnego, na ale Ty jako geograficzka pewnie o tym wiesz ^^
Cytat:
+1 ^^^^^^^^^^
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2008-09-13, 12:16, w całości zmieniany 1 raz
Apple
Wysłany: 2008-09-13, 15:47
shala napisał/a:
!!!! nie gadaj, jak tam nie byłaś! ja tam byłam, więc wiem lepiej. może i mieszanka kulturowa jest, ale mnie chodzi właśnie o ich kulturę, tzn o ich ruch lewostronny, zabudowę i mentalnośc! I królową!
Códak napisał/a:
Cytat:
+1 ^^^^^^^^^^
Kolejny mądrala!
Poza tym trzymaj się tematu, koleś.
Códak napisał/a:
W RPA większość ludzi używa języka Africaans czyli holenderskopodobnego, na ale Ty jako geograficzka pewnie o tym wiesz ^^
wiem, że również oprócz angielskiego uzywają tam jakiegoś afrykańskiego, ale się takimi wiadomościami nie chwalę. Pewnie i tak wyjąłeś to z wikipedii, żeby zabłysnąc.
Wysłany: 2008-09-13, 16:32
Apple napisał/a:
!!!! nie gadaj, jak tam nie byłaś!
Ona właśnie tam jest...
Apple napisał/a:
Kolejny mądrala!
Nienawidzę tego kraju i zdania nie zmienię ^^
Apple napisał/a:
wiem, że również oprócz angielskiego uzywają tam jakiegoś afrykańskiego, ale się takimi wiadomościami nie chwalę. Pewnie i tak wyjąłeś to z wikipedii, żeby zabłysnąc.
Oprócz Afrikaans używa się tam angolskiego ;d Nie wyjąłem tego z wiki tylko z własnej głowy wszakże swego czasu dość intensywnie się tym krajem interesowałem. Zresztą większość białych osadników pochodziło z Holandii. Oczywiście Angole musieli się tam wpieprzyć stąd wojny burskie i sama obecność-ich-tam. Jednakowoż mieszkańcom tym i tak bliżej do Holendrów ^^
Apple napisał/a:
Poza tym trzymaj się tematu, koleś.
1.Korea Północna - bo z dala od angielskiego
2.Boliwia - bo z dala od angielskiego
3.Azerbejdżan - bo z dala od angielskiego
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2008-09-13, 16:44, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-09-13, 18:50
Japko, ja tam własnie jesem. I będę dł¨żej niż Twoje wszystkie podyty razem wzięte.
Zabudowa - jeśli chodzi o osiedla to jest obrzdliwa. Wszystko jest identyczne do obrzydzenia.
Rch lewostronny - jes też w Australii. I co? nic nadzwyczajnego. Łatwiej pod samochod wpaść.
Apple
Wysłany: 2008-09-13, 20:22
shala napisał/a:
ja tam własnie jesem. I będę dł¨żej niż Twoje wszystkie podyty razem wzięte.
sorry! ale Ci zazdroszczę, shala! aż mi kolana zmiękły! anielka! ile bym dała, żeby się tam teraz znaleźc! anielka! a poza tym jak tam Ci się nie podoba to co tam robisz? i Ty przed chwilą jeszcze pisałaś, że robisz sobie wielką przerwę, aby poznawac świat? jeżeli tak to wTwoim wydaniu wygląda, to ja dziękuję.
[ Dodano: 2008-09-13, 20:23 ]
Códak napisał/a:
1.Korea Północna - bo z dala od angielskiego
2.Boliwia - bo z dala od angielskiego
3.Azerbejdżan - bo z dala od angielskiego
a troszkę inteligentniej można prosic?
*faris
Wysłany: 2008-09-13, 21:34
1. Chorwacja, dokładnie chcę zobaczyć Medżugorię. Mialam jechać za rok, ale z pewnych względów może za dwa mi się uda...
2. Australia/Indie/Japonia/Chiny - strasznie mnie tam ciągnie. Sama nie wiem dlaczego. Australia bo jest tak daleko, taka fajna wyspa na morzu. Indie - to wpływ bollywoodu. Japonia - ten ich świat zkomputeryzowany itp. Chiny - mur chiński - marzenie!
3. Zwiedzić Amerykę - Meksyk, Jamajkę, Kubę, Brazylię, Peru, USA. W niektórych poznać kulturę, w innych miejscach po prostu zwiedzać zabytki, przyrodę.
I dodam 4 punkt - Libia, Egipt, Izrael, Jerozolima. Ze względów kulturowych, czy też 'religijnych', i jeszcze rodzinnych.
Wysłany: 2008-09-13, 21:43
faris napisał/a:
1. Chorwacja, dokładnie chcę zobaczyć Medżugorię.
A to nie jest Bośnia? ;]
Wysłany: 2008-09-13, 22:04
Apple, nigdzie nie napisałam że robię przerwę ABY poznawać świat. Robię do przy okazji z pacem w dupie. Nadinterpretacja jak zwkle Japko, pracuj nad tym.
Co robię? dokształcam angielski i zarabiam (w sensie mam zamiar). I cieszę się wolnością.
Koneic tematu.
Apple
Wysłany: 2008-09-13, 22:09
sorry, bo nie rozumiem, co to znaczy
shala napisał/a:
Robię do przy okazji z pacem w dupie.
???????
Jeszcze tylko na to mi odpowiedz i koniec tematu, proszę!
shala napisał/a:
I cieszę się wolnością.
no to się ciesz, ja też się cieszyłam wolnością. i to 4 miesiące!!!
Wysłany: 2008-09-13, 22:16
Napisałam: robię to przy okazji z palcem w dupie, czyli że zwiedzam miejsca w których nie byłam przy okazji robienia pożytecznych rzeczy.
Wysłany: 2008-09-13, 22:19
Cytat:
A to nie jest Bośnia? ;]
nie, bylam tam
trzeba isc pod gore kamieniami, sprzwdaja takie male karteczki z modlistwami i medalikiem tej matki boskiej we wszystkich jezykach swiata xDD
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-09-13, 22:23
Códak napisał/a:
A to nie jest Bośnia? ;]
A tak. Wycieczki są organizowane do Chorwacji, a przy okazji Medżugoria, więc mi się pomylało. ;- )
[ Dodano: 2008-09-13, 22:24 ]
Mokra napisał/a:
nie, bylam tam
Ty ?
"Medziugorie (bośn./chorw. Međugorje) - miejscowość w Bośni i Hercegowinie położona w południowej części Hercegowiny na południowy zachód od Mostaru. W całości zamieszkana przez Chorwatów."
Wysłany: 2008-09-13, 22:31
faris napisał/a:
Ty ?
"Medziugorie (bośn./chorw. Međugorje) - miejscowość w Bośni i Hercegowinie położona w południowej części Hercegowiny na południowy zachód od Mostaru. W całości zamieszkana przez Chorwatów."
jak bylam w chorwacji, czyli jednak jest w bosni, wiedzialam ze ktoras wycieczka byla do bosni, nie pamietalam ze akurat ta
Cytat:
Ty ?
ja bo mi babcia zafundzila wakacje no, ale nie zaluje ladne widoki bylo, poza oczywiscie statem bab lgnacych tam jak cielaki
uuu aaa yyy
*faris
Wysłany: 2008-09-14, 11:57
Mokra napisał/a:
bo mi babcia zafundzila wakacje no, ale nie zaluje ladne widoki bylo
1. Anglia - bo tam sa bliscy, bo ciągnie mnie do ich mentalnosci, bo po prostu lubie tam byc. Za ludzi, za sklepy, za mozliwosc zarobienia dobrych pieniedzy, za spokój i za deszcz <3
2. Grecja w sumie nie wiem nawet dokladniej czemu, juz majac jakies 7 lat marzylam by tam pojechac. Jest to moje dzieciece marzenie i mam nadzieje ze w koncu sie spełni. ^^
3. W sumie Holandia, ale moze to sie zmienic gdyz za niedlugo wyjezdzam jeszcze w kilka miejsc. Wiec na razie niech bedzie że jeszcze nie wiem.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
1. Anglia - bo tam sa bliscy, bo ciągnie mnie do ich mentalnosci,
jest tam trochę moich znajomych i z relacji wiem, że nie chce tam jechać.
Lubię wolność, otwartą przestrzeń a tam nawet jeziora są ogrodzone drutem kolczastym, do lasu wejść nie można. Prywatyzacja do granic możliwości, jak mam siedzieć w mieście i chodzić po sklepach to wolę to robić u siebie.
1. Czechy, za ich politykę. pozatym dobrze mi się kojarzą , poznałem kilku Czechów.
2. Brazylia, chciałbym zobaczyć amazonkę na żywo.
3. USA, wielki kanion.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.