Wysłany: 2007-05-11, 10:38 Ruskij jazyk
Postanowilam rozwinac swoja umeijetnosc jezyka rosyjskiego. Ponownie wpadla w fascynacje tego oto jezyka. Czy wy podzieacie moje zdanie? Ucze sie go od lat 6 a nawet i ponad, poniewaz dziadek nauczyciel jezyka rosyjskiego starej daty juz od najmlodszych lat oswajal mnei z tym jezykim.
A co wy o nim sadzicie? [nei o dziadku tylko o jezyku]
Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2222 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-11, 15:06
język obcy wyprowadzający mnie z równowagi przez 4 lata liceum, chodziłam, bo musiałam i na szczęście ten koszmar się skończył 3 lata temu.
zawsze miałam problem z akcentowaniem, oraz błędami fonetycznymi.
O a ja jestem w trakcie nauki. Na razie drugi rok. (Jeśli chodzi o naukę w szkole) + z przerwami, rok czasu na własną rękę . Język jak dla mnie jest "łatwy prosty przyjemny"
Sama przyjemność słuchać później rosyjskich piosenek (chociażby Bułata Okudżawy) i rozumieć o czym on śpiewa
A i miło sobie "pogawarit" z jakimś "ruskiem" np na odigo czy innym komunikatorze ogólnoświatowym
*faris
Wysłany: 2007-05-11, 16:51
Ja kupiłam sobie samouczek z rosyjskiego. Kolega spóźnia się z pożyczeniem mi książki, no ale... poczekam.
Ogólnie język rosyjski jest fajny, prosty, ma mało czasów, odmiany tak jak i w polskim ^^ i inne cholerstwa. Strasznie żałuję, że nie wzięłam go jako główny język na początku lo bo teraz nie mam możliwości dopisania się na zajęcia.
Miałam się go uczyć w gim, ale tak wyszło, że miałam niemiecki no i trudno.
_________________ Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
Podobno mam naturalny dar porozumiewania się w języku rosysjkim i przyswajania sobie wiedzy ;p tak mówi pani nauczycielka żeby nie było ;p
Uczę się od 3 lat. Od poczatku gim i nauke mam zamiar kontynuowac w LO.
Mokra, porazgawaryjem pa ruski?
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Uwielbiam język rosyjski i jestem nim zafascynowana. Choć w szkole się go nie uczę to w domu mama uczy mnie czytać.
Ten słowiański język ma w sobie jakąś magię, niesamowitą melodyjność i gładkość.
Szto e to?
E to łampa
_________________ "źle się dzieje w państwie duńskim..."
No cóż ja dwa lata temu zaczełam się go uczyc prywatnie, bo bardzo mi sie podobał. Zgadzam się z Magdą. Tak jak ona popełniam błedy fonetyczne, nie ten akcent, czy piszę "a" zamiast "o". No ale cóż w każdym języku są jakies trudności. Ja sie nigdy nie poddaję i staram się nie robic błędow. Zachęcam także innych do nauki tego języka;-).
Πoκα
_________________ PrAwDzIwYmI zWyCiĘsCaMi Są Ci KtÓrZy WaLcZą I nIgDy SięĘ nIe PoDdAjĄ
Przez całe życie uczyłam się niemieckiego i angielskiego. Jak doszedł 2 lata temu ruski to już kompletna klapa. Nie podoba mi się ten język może dlatego że nie potrafię aż tak "zmiększać" wymowę. Język mi się łamie.
Właśnie się zastanawiam, czy nie iść go studiować! Wydaje mi się, że może to dobrze wpłynąć na moją przyszłość, ponieważ Putin niedawno powiedział, że w ciągu 5 lat chce doprowadzić Rosję do piątej potęgi gospodarczej świata!
_________________ "źle się dzieje w państwie duńskim..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.