Salut...Quelqu un parle francais ici?On peut discuter un peu pour ameliorer cette belle langue...
Ke ??????
jej jak ja bym chciała się nauczyć tego ślicznego języka .... zaczynam i jakoś zacząć nie mogę .. ale dobra - zwijam stąd manatki bo nie posądzą o nabijanie
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1193 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2006-07-16, 17:59
chouchou napisał/a:
Quelqu un parle francais ici?
Autrefois je suis apprednu a francais au college. Pour moi c'est curieuse langue. J'ai oublie beaucoup les principes, les vocabulaires etc. Maintenant mon francais est "troue". Je demade pardon pour les fautes :p
chouchou napisał/a:
peut etre en anglais sera plus facile...?
definitely yes
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Oui,cette langue est tres difficile et tres bizzare..mais belle comme meme
Il faut des annees pour apprendre corectement..on a l impression qu on va jamais arriver au bout de chemin..
Je reve de parler sans faire les fautes et-surtout-courament cette langue..
Salutations les jeunes
Bonjour messieurs-dames comment ca va?? Je mappelle Ann.Allez au revoir!
taaaa ale zabłysłam...szkoda gadać... może jak bum sie wysiliła to bym wiecej napisała... ehhh nauka poszła w las
_________________ All good things come to an end...
;]
Wiek: 25 Dołączyła: 11 Sie 2006 Posty: 81 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2006-08-12, 06:38
Salut
J'apprenais francais au lycee et j'ai connu cette langue tres bien et je l'amais. Mais maintenant j'ai oublie beacoup... grace a ma proffeseur a l'academie (ou je fais mes etudes) Je la deteste!!!
Maintenant j'ai passe l'examen et je ne dois jamais la voir J'essaye me rappeler tout.
_________________ "Kaipuu menneisyyteen kiirii ilmassa huutoina kotkien..."
"Z tęsknoty za minionym echo rozdziera powietrze jak krzyki orłów..."
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-08-12, 17:34
Je m'appelle Kathrin. J'habite a Poznań.
Dobra jestem nie?
Franca się uczę od tego roku. Fajny język. Narazie znam prawie tylko passe compose xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
[quote źródło informacji]Francuski
Język francuski (fr. français) jest to język pochodzenia indoeuropejskiego z grupy języków romańskich. Jako językiem ojczystym posługuje się nim ok. 72 mln ludzi na całym świecie.[/quote]
Bonjour Madmoiselle
Rande wu?
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
salut!
pour ceux qui se débrouille un peu en français je propose ce jeux de rôle en ligne ou une communauté de francophone discutent tous les jours de sujets les plus variés.
en plus c'est gratuit!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.