Nie uczę się hiszpańskiego, ale język jest bardzo interesujący i nie trudny. Bardzo podobny do włoskiego. Kiedyś umiałam liczyć do 10, ale skleroza nie boli.
A studia hiszpańskie to nazywają się bodajże iberystyka, wiem to na pewno, bo od Półwyspu Iberyjskiego, który jest częścią Hiszpanii Ale jestem mądra
yo comprendo l'español pero non lo hablo bien porque soy italiana
prawie dobrze xD
español i no hablo ;-)
albo: yo comprendo español, pero hablo solo un poquito [mówię tylko troszkę]
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
Atina
Wysłany: 2007-05-16, 19:40
aha dzieki za poprawke udało mi się napisać prawie dobrze zdanie po hiszpańsku robie postępy XD
A słuchaj, jak jest "ty jesteś, on jest, my jesteśmy, wy jesteście, oni są"? Bo umiem tylko yo soy XD a tak przynajmniej się naucze żeby o innych mówić XD
Wysłany: 2007-12-21, 18:27
Od dawna trapi mnie jeden tytuł piosenki KNŻ xD, mianowicie "Las Maquinas de la Muerte". Może to ktoś przetłumaczyć?
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2007-12-21, 18:29, w całości zmieniany 1 raz
Kiedyś ściągnąlem Espańol para ti, ale jakoś przestalem się "kursować". Ale ze względu na to, że mam wakację, to chyba znowu zacznę, bo mnie tak nakręciliście. U mnie w szkole poza niemieckim i angielskim można się uczyć francuskiego i rosyjskiego. A nie wiem czemu francuskiego skoro hiszpański jest znacznie bardziej rozpowszechniony na ziemi
_________________ "For where thy treasure is, there is thy heart also" - The Gospel according to St Matthew
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.