Wysłany: 2007-02-12, 15:54 Miranda Skype: tofik-skype
komunikator przyszlej generacji
od wszystkich innych rozni sie tym ze sam program nielaczy sie z zadna siecia od ciebie zalzy jaka wtyczke w niego "wsadzisz" zeby klikac
a dzieki temu cudenku mozna rozmawiac z uzytkownikami komunikatorow
gg
tlen
jabber ( rodzina jaberow komunikatory takie jak SPIK, WPkontakt,PSI, JAJC itd.. )
AIM ( komuniaktor portalu america online )
YAHOO MESSANGER ( komunikator portalu yahoo.com)
itd..
dodam jeszcze ze wjednej liscie mozna komunikowac sie w tej samej sieci z kilku kont
(PRZKLAD: teroretycnzie mozna miec jedna liste kontaktow i byc jednoczensie dostepnym na 8 numerach gg - praktyce zalezy to od szybkosci lacza )
jeli chodzi o wyglad to dzieki skorkom ( jak np w winampie ) twoj komunikator moze wygladac praktycznie jak tylko kcesz mozliwa jest rowzniej konfiguracja okna rozmowy
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
*faris
Wysłany: 2007-02-15, 15:11
ja mogę porównać tak trochę...
1.przede wszystkim miranda wyświetla ci osoby, które mają Cię zapisane na liście, a ty ich nie
2. miranda ZAWSZE wyświetla IP osoby, która ma cię na liście, a w gg jest z tym różnie - wiem , bo sprawdzam, ktoś może cię mieć na liście, ale nie wyświetla się jego IP i nie wiesz dokładnie, w mirandzie się to nie zdarza
3. żeby ściągnąć mirandę i wszystko pluginy etc trzeba jako tako się orientować w angielskim nie ma tego na żadnej polskiej stronie, ale można ściągnąć potem j. polski i wgrać go, więc opcje są już normalnie po polsku, no i trzeba wiedzieć czego szukać, bo wszystko po angielsku, chyba ze to sieteraz zmieniło (ja to ściągałam rok temu)
4. jako skórkę do mirandy moża wgrać własne zdjęcie ^^ nie wiem czy tak jest w gg czy aqq więc się nie wypowiem...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2265 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-02-15, 15:13
aż z ciekawości sprawdzilam.
korzystając z tlena nie mam ochoty przejść na mirandę. powód prosty - miranda tak jak tlen gromadzi kontakty, a że moi znajomi nie korzystają z innych komunikatorów niż gg/tlen, nie widzę sensu przechodzić na inny program. tlen ma przynajmniej pod ręką pocztę.
ja mogę porównać tak trochę...
1.przede wszystkim miranda wyświetla ci osoby, które mają Cię zapisane na liście, a ty ich nie
2. miranda ZAWSZE wyświetla IP osoby, która ma cię na liście, a w gg jest z tym różnie - wiem , bo sprawdzam, ktoś może cię mieć na liście, ale nie wyświetla się jego IP i nie wiesz dokładnie, w mirandzie się to nie zdarza
3. żeby ściągnąć mirandę i wszystko pluginy etc trzeba jako tako się orientować w angielskim nie ma tego na żadnej polskiej stronie, ale można ściągnąć potem j. polski i wgrać go, więc opcje są już normalnie po polsku, no i trzeba wiedzieć czego szukać, bo wszystko po angielsku, chyba ze to sieteraz zmieniło (ja to ściągałam rok temu)
4. jako skórkę do mirandy moża wgrać własne zdjęcie ^^ nie wiem czy tak jest w gg czy aqq więc się nie wypowiem...
polskie oficjalne forum mirandy dzie mozna dosc duzo na jej temat znalesc to www.miranda.kom.pl ( z tego co sie orientuje to jest tam nawet polska wersja mirandy z instalaorem)
jednak jesli chodzi o jakies zwydziwiane wtyczki itd.. to malo ludzi pisze dodatki do mirandy w polsce wiec polecam jednak strone oficjalna mirandy
pozatym jak juz wsponialem glowna zaleta mirki jest to ze obsluguje wiele roznych sieci
wiec jesli masz znjomych korzy uzywaja innych komunikatorow nic ty to zeby sie z nimi komunikowac niepotzrebujesz miec otwarte pinset komunikatorow na raz...
ostatnio sa proby nawet ze SYPE'em ( narzie przyznam ze niejst to jeszcze dokonca dopracowane ale powoli powoli... )
dodam ze sam pzresiadlem sie wlansie z tlena a w tlenie denerowowalo mnie to duze okno rozmowy i jakiej przyciski ktore mi sa do niczego niepotzrebne tu zkonfigurowalem okno jak kcialem
[ Dodano: 2007-02-15, 17:03 ]
Magda napisał/a:
aż z ciekawości sprawdzilam.
korzystając z tlena nie mam ochoty przejść na mirandę. powód prosty - miranda tak jak tlen gromadzi kontakty, a że moi znajomi nie korzystają z innych komunikatorów niż gg/tlen, nie widzę sensu przechodzić na inny program. tlen ma przynajmniej pod ręką pocztę.
nom gromadzi o ile zapisujesz po 3 kontaky do jednej osoby do ktorej wystarzczyl by ci w zeczywsitosci tylko jeden kontakt ( np gg ) ale jesli masz osoby ktore np uzywaja tylko MSN to wtedy funkcjonalnosc mirandy jest wrecz niezastpiona
pozatym w mirandzie jak we wszytskich multiprotokolowych komunikatorach istnieje cos takiego jak metakontakty czli dodatek laczacy kilka kontaktow tej samej osoby w jeden
dodam jeszcze ze trudno mowic o zaletach bo kazdy z nas oczekuje czegos innego
np ktos moze powiedziec ze dla niego najlepszy jest tlen bo ma mozliwosc gry online w "kolko i krzyzyk"
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-02-15, 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.