Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: ZAPRASZAM na muzyczną ucztę.
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Reklama » Reklama » ZAPRASZAM na muzyczną ucztę.

ZAPRASZAM na muzyczną ucztę.
Autor Wiadomość

Medard 

Wysłany: 2008-05-30, 14:27   ZAPRASZAM na muzyczną ucztę.

Zapraszam wszystkich użytkowników do słuchania mojej audycji radiowej, którą mam zaszczyt prowadzić ze swoim przyjacielem Łukaszem w każdą sobotę i w każdą niedzielę w godzinach od 18:00 do 21:00. w akademickim internetowym radiu Głogów.

Sobotnia audycja nosi tytuł "Wódka z lodem"

www.radio.glogow.pl

Od razu uprzedzam, że w moich audycjach nie usłyszycie techno, disco, hip hopu itp. Współpracuje z nami i udziela nam wywiadów wybitny historyk sztuki doktor Kazimierz Ożóg. Usłyszycie dużo awangardowych brzmień, progressive rock. Będzie recytacja wierszy - RÓWNIEŻ WASZYCH - jeżeli tylko będziecie chcieli się z nami nimi podzielić. Dyskusje live, wywiady, dedykacje, interaktywny udział słuchaczy dzięki linii telefonicznej Live oraz komunikatorowi gg.

Gwarantuję wysoki poziom i dobrą zabawę przy niecodziennej muzyce.

Zapraszam wszystkich zainteresowanych sztuką wysoką :)
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-31, 00:29, w całości zmieniany 3 razy  

X. 

Wysłany: 2008-05-30, 18:21   

blablabla, daj jakiś przykład tych 'awangardowych brzmien' bo obawiam sie ze bedzie to jakis purcupine tree czy inny yes <ziew>
Ostatnio zmieniony przez X. 2008-05-30, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  

Medard 

Wysłany: 2008-05-31, 00:11   

X. napisał/a:
blablabla, daj jakiś przykład tych 'awangardowych brzmien' bo obawiam sie ze bedzie to jakis purcupine tree czy inny yes <ziew>

ehmmm. No cóż... szeroko rozumiany progresywny rock to muzyka baaardzo zróżnicowana. Od czego by tu zacząć: Pendragon, Orphaned Land, king Crimson, IQ, The Flower Kings, Shy Not fed Anteater, No-Man, Bass Communion, itd itd itd.... Mógłbym wymnażać.

Ale to nie wszystko. W naszych audycjach nie będziemy się ograniczać do progresywnego rocka, będą pojawiać się wartościowi twórcy innych gatunków, np. gitarzyści: Joe Satriani, Steve Vai, John Petrucci, Frank Gambale, California guitar trio, Spaced out, oraz wielu wielu innych. Poza tym nie będzimy stronić od klasyków, którzy ustanowili niejeden kanon: Np. Deep porple, wishbone ash, Budgie, Rainbow, Led Zeppelin, the who oraz inni :)

Będzie bardzo różnorodnie, ALE w obrębie muzyki rockowej - głównie progressive rock :)

Szczególnie polecam SOBOTNIĄ audycję!
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-31, 00:12, w całości zmieniany 1 raz  

X. 

Wysłany: 2008-05-31, 10:39   

ta 'bardzo zróznicowana' muzyka zżera swoj ogon i uprawia autoplagiat od 20 lat

Medard 

Wysłany: 2008-05-31, 13:41   

X. napisał/a:
ta 'bardzo zróznicowana' muzyka zżera swoj ogon i uprawia autoplagiat od 20 lat

Przesada.

poza tym, jeżeli nie progresywny rock, który zakłada zmienność, rozwój i swobodę artystycznej wypowiedzi, to co hip-hop? a może techno? wzystko to jest taki prozaiczne i monotematyczne, w dodatku o prymitywnej konstrukcji muzycznej. W mojej audycji tego nie usłyszycie. Wystarczy umieć słuchać. :)

Zapraszam jeszcze raz. Przynajmniej będziecie mieli kolejny powód do tego żeby mi jechać na tym forum :P
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-31, 13:44, w całości zmieniany 2 razy  

X. 

Wysłany: 2008-05-31, 14:36   

Cytat:
poza tym, jeżeli nie progresywny rock, który zakłada zmienność, rozwój i swobodę artystycznej wypowiedzi, to co hip-hop? a może techno? wzystko to jest taki prozaiczne i monotematyczne, w dodatku o prymitywnej konstrukcji muzycznej. W mojej audycji tego nie usłyszycie. Wystarczy umieć słuchać.

zakłada, ale co z tego jak się nie rozwija i stoi w stagnacji od przełomu lat 70/80? takie gadanie o hh/techno jest bardzo płytkie i ignorackie i zdradza ze nie masz pojecia o czym mowisz
a awangarda z tym co tu przytaczasz wiele wspolnego nie ma, nie wiem, posłuchaj Xiu Xiu moze albo Venetarian Snares, albo lepiej na poczatek Godspeed You Black Emperor zeby za wiele nie wymagac, wtedy zobaczysz jak bardzo progresywnego rocka nie ma, i jak dawno powinien zginac

Medard 

Wysłany: 2008-05-31, 18:43   

X. napisał/a:
zakłada, ale co z tego jak się nie rozwija i stoi w stagnacji od przełomu lat 70/80? takie gadanie o hh/techno jest bardzo płytkie i ignorackie i zdradza ze nie masz pojecia o czym mowisz
a awangarda z tym co tu przytaczasz wiele wspolnego nie ma, nie wiem, posłuchaj Xiu Xiu moze albo Venetarian Snares, albo lepiej na poczatek Godspeed You Black Emperor zeby za wiele nie wymagac, wtedy zobaczysz jak bardzo progresywnego rocka nie ma, i jak dawno powinien zginac

Kolega najwyraźniej jest znawcą muzyki. jeżeli tak, to prosze mi powiedzieć jakie standardy powiela np. "Bass communion"? A co powie kolega o The Flower Kings? - wg mnie to zupełnie nowe motywy melodyczne. Kiedy coś takiego się słyszy od razu na myśl przychodzą słowa "hej! czegoś takiego jeszce nie słyszałem!"
To, że w muzyce powtarzają sie te same instrumenty nie oznacza, że grają wciąż to samo.

[ Dodano: 2008-05-31, 18:45 ]
niestety sprzęt w studio się zepsuł I dzisiejsza audycja nie odbędzie się :rozpacz:
Zapraszam za tydzień :rozpacz:
Ostatnio zmieniony przez Medard 2008-05-31, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu