pewnie, że mam. całe mnóstwo. w końcu jestem owocomorskim żercom to pewnie będzie offtopic ale podam ci tu mój ulubiony i mam nadzieję, że pozostali wybaczą - gotujesz makaron, na patelni rozmrażasz mieszankę owoców morza (jak będziesz kupować to patrz żeby ładnie wyglądały, żeby takie dorodne były bo firma firmie nie równa), dodajesz do nich trochę masła albo oliwy z oliwek, sporo czosnku. Potem dodajesz makaron na tą patelnię, mieszasz, zalewasz śmietaną taką do sosów, solisz, pieprzsz, można posypać natką pietruszki i gotowe
można posypać serem żółtym. śmietana może też być wymnieszana z żółtkiem.
przy okazji, mordred, jaki to jest angielski chleb? poza tym że pewnie kupujesz go gdzies na emigracji różni się czymś od polskiego?
Wysłany: 2008-03-08, 14:23
Sun Hai, chinol rulezz zgadzam się
_________________ Tnij się i czcij diabła!!!
pajączek
Wysłany: 2008-03-13, 23:09
Pajka napisał/a:
pewnie, że mam. całe mnóstwo. w końcu jestem owocomorskim żercom to pewnie będzie offtopic ale podam ci tu mój ulubiony i mam nadzieję, że pozostali wybaczą - gotujesz makaron, na patelni rozmrażasz mieszankę owoców morza (jak będziesz kupować to patrz żeby ładnie wyglądały, żeby takie dorodne były bo firma firmie nie równa), dodajesz do nich trochę masła albo oliwy z oliwek, sporo czosnku. Potem dodajesz makaron na tą patelnię, mieszasz, zalewasz śmietaną taką do sosów, solisz, pieprzsz, można posypać natką pietruszki i gotowe
można posypać serem żółtym. śmietana może też być wymnieszana z żółtkiem.
przy okazji, mordred, jaki to jest angielski chleb? poza tym że pewnie kupujesz go gdzies na emigracji różni się czymś od polskiego?
ale tam wcześniej nawymyslaliście z tymi kotletami z Pomorza.
mielony to mielone mięso wieprzowe, doprawione, dodana bułka tarta i jajko, uformowane kotlety i usmażone
schabowy to poprostu rozbity kotlet ze schabu, obtoczony w bułce i jajku i usmażony
a klopsy/pulpety to kuleczki z mielonego uduszone w sosie.
wiem na pewno, bom z Pomorza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.