z zup to oczywiście pomidorowa,grzybowa w wigilię,oraz rosół w niedziele..
a z drugich dań to uwielbiam:naleśniki z dżemem/czekoladą,szwajcary(pierś z kurczaka z serem w środku),samą pierś z kurczaka,kotlet schabowy,rolady,kluski,frytk.
I nienawidzę surówek blee
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-07-30, 19:40
zupa grzybowa z suszonych grzybów i kotlet schabowy z kapustą zasmażaną
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
kurczak w sosach ostrych, bardzo ostrych (wersja moja i taty 'handmade' ), słodko-kwaśnych, meksykańskich, pirogi babcine, zupa kalafiorowa, jarzynowa,
Wszystko byle nie zupa(nie cierpie zup),wątróbka i inne tego rodzaju specjały.
U mnie obiad składa się z jednego dania.
Najbardziej lubię jeść ziemniaki.
_________________ "Wariatem jest ten,kto żyje w swoim własnym świecie,jak schizofrenicy,psychopaci czy maniacy.Albo inaczej ten,kto jest inny niż reszta ludzi"
lasagne, piers kurczaka z serem i pieczarka w srodku, mizeria, barszcz ukrainski i.. moja obsesja.. gotowane parowki + zmieszany ketchup, majonez i musztarda..mniam! (moga byc parowki po francusku ale to rzadziej).
Na obiad to przeważnie jakaś zupa może być (pomidorowa,ogórkowa,rosół,biała,buraczkowa,kapuśniak,krupnik)a na drugie może być schabowy z ziemniakami i surówką albo buraczkami lub mizerią . Czasami jedno danie: kiełbasa z grilla+frytki+piwo lub zapiekanka ziemniaczana z serem,mięsem,warzywami w sosie pomidorowym lub czosnkowym
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-11-04, 18:33
rosół z kury
ah, ile bym dała by go kiedyś jeszcze zjeść >.< mama często robi rosół ale tylko na warzywach i z jakimiś przyprawami a to nie to samo niestety ;<
rosół to jedyna rzecz którą z bólem poświęciłam dla wegetarianizmu
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
dzisiaj zrobilismy sobie z zonka : placki ziemniaczane, do tego na jogurcie balkanskim dip curry, salata z pomidorami z oliwa i octem i marynowane ogoreczki:D istnie restauracyjne jedzonko, a jakie dobre:P polecam. na dodatek biad z tesciowa wiec udany w 100 %
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.