Wysłany: 2006-12-01, 22:05
Hmm a ja powiem tak ja dzis bylam taaaaka glodna ze zjadlam MIELONEGO !!!! ( hmm na Pomorzu chyba mowia na to schabowym - ale u nas schabowy to cos innego no nic grunt ze wyglada feee ) i wcinalam ze az mi sie uszy trzesly pychota
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Wysłany: 2006-12-01, 22:17
Mokra napisał/a:
mielony to zmielone mieso i usmazone na patelni;
schabowy to mieso schabowe rowniez usmazona
yes
Mokra napisał/a:
a to sa pulpety najczesciej gotowane w sosach...
a idz mi z tym ...
Mokra napisał/a:
Niby jestem wegetarianka a wiem o miesie wiecej niz zwykli konsumenci...
...poniewaz znasz swojego wroga
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
*faris
Wysłany: 2006-12-02, 11:58
Ja właściwie lubię czyste mięsko, bez żadnych dużych ilości tłuszczu... Czyli mięsko z kurczka, ew. wołowinka.
Czyli kotelciki z filetów, z serem, masełkiem albo śliwkami. Szaszłyki, ziemniaczki pieczone, do tego mizeria, albo pomidorki ze śmietaną, albo kapustka kiszona z jabłkiem i marchewką, albo marchewka na słodko, albo kapustka pekińska z orzeszkami.
Placki po węgiersku, makaron z serem, ryż z sosem słodko kwaśnym, spaghetii wegetariańskie, frytki ze śmietaną, placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem albo sosem grzybowym, kendle, pierożki, naleśniki.
Zupy - grzybowa, pomidorowa, rosołek, żurek, jarzynowa, ziemniaczana, etc.
Przede wszystkim nie lubię jak mi ktoś przy jedzeniu wypomina, że mięso które jem, to zabite zwierzę i czy mi nie szkoda... Jeśli jem wędlinkę to myślę w kategorii to wędlinka a nie biedne zwierzę. Nie wydaje mi się, żeby ktoś hodował świnki po to, żeby sobie były... one są do jedzenia, aczkolwiek to paskudne zwierze... ale kiełbaską wiejską nie pogardzę
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ja mam taka kape bo ja tak mało jem i tyle rzeczy nie lubie, że masakra ...
wogóle miesa nie tkne, zupy to pomidorowa, ogórkowa, kapusniak i czasem rosół...
a z takich dań to moze pierogi, naleśniki, frytki, pizza, makaron z serem, PAROWCE z kakaem...
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Chciałam Ci powiedzieć, że własnie konsumuję pierogi ruskie, wegetariańskie ofc. Razem z cukrem i śmietaną słodką <3<3 Niebo, piekło i ziemia w gębie ^^.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Chciałam Ci powiedzieć, że własnie konsumuję pierogi ruskie, wegetariańskie ofc. Razem z cukrem i śmietaną słodką <3<3 Niebo, piekło i ziemia w gębie ^^.
<ślini się>
nienawidze cie ;-C
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-12-05, 15:42
Leć do sklepu po mrożone (takie właśnie jem), 15 min i masz gotowe ;>
Naadir napisał/a:
nienawidze cie
ah ;<
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2006-12-05, 18:33
shala napisał/a:
Leć do sklepu po mrożone (takie właśnie jem), 15 min i masz gotowe ;>
fuj bleh ;p nie lubie mrozonych bo 3 min odemnie jest bar co robi najlepsze pierogi w calym miescie a najlepsze to maja z mieskiem a w lecie z jagodami
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
* placki ziemniaczane z gulaszem na ostro
* zupa meksykańska
*spaghetti po neapolitańsku i bolognese
* risotto pieczarkowe
zwykłymi schabowymi się już przejadłam i staram się wymyślać coraz to nowsze dania...dla urozmaicenia jadłospisu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.