hej
chyba nie ma tu jeszcze takiego tematu;
lubicie tosty i zapiekane kanapki? ja wprost uwielbiam...
moje ulubione to takie zwykłe z serem i z ketczupem;
Najlepiej zrobić sobie takiego (jak jest czas) "wypasionego" tościora- z serem, (usmażonymi) pieczarkami, i kukurydzą. Do tego ogóras kiszony na górę i niebo w gębie
Do tego znaleźć jakiś dobry sos czosnkowy, a jeśli nie to keczup.
Aż sobie narobiłam smaka i idę zrobić
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-06-27, 10:48
Wiadomo. Czasami sobie robię grzankę w piekarniku - bułka, ser Hochlanda. Później do tego ketchup, obowiązkowo pikantny Kotlina lub Pudliszek <3
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Trafilam.... do tostow zaczne zywic w koncu nienawisc gleboka, poniewaz teraz jem je codziennie... Powod? Angielski chleb jest niezjadliwy inaczej
ale... lubie i to i to... zwlaszcza drugie z duuuuuuuuza iloscia sera xD
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-06-27, 18:43
lubię mój chlebek ciemny z ziarenkami słonecznika podpieczony w tosterze, na którym cudownie się serek w plasterkach topi... z dodatkiem pomidorka, ogórka, rzodkiewki
a także z sandwicha z sosem czosnkowym, ogórkiem kiszonym i szyneczką
generalnie jestem ich miłośniczką, bo moje codzienne śniadanko opiera się na nich ;-)
o wiedze ze temat się rozwija hehe
a macie jakieś orginalne przepisy na tosty?
i z jakim chlebkiem wam najlepsze wychodzą? ja próbowałam juz naprawdę różnych rodzajów i stwierdzam ze jednak najlepszy tostowy to schulstada
p_132
Wysłany: 2007-06-30, 15:44
zwykły biały chleb pszenny, dwie kromeczki, lekko posmarować masełkiem
do środka kanapki włożyć ser żółty i dobrą szyneczkę, pomidora, mozna paprykę jeszcze, posypać oregano, ładnie złożyć i smażyć na maśle, po upieczeniu na złoty kolor otworzyć wlać całą masę keczupu z Pudliszek, złożyć i można jeść xD
a ja sobie robie cos takiego z bulka. smaruje ja maslem, jakiejs kielbaski kawalek w plasterki, czosnek w plasterki drobne male, sera zoltego baaardzo duzo. do mikrofalowki na 2 minuty a pozniej tylko kechup i majonez i pyycha
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
mniam. lubie tosty. i te najprostsze z samym serem i ketchupem i te takie z szynka z serem i ketchupem lub robie tosta w tosterze następnie wcieram w niego czosnek lub lekko masełko na to pomidor szczypiorek np. i ser i do mikro i na koniec ketchup. albo takie a'la zapiekanka ze smażonymi grzybkami i na to ser i ketchup albo szynka ananas ser i ketchup rzecz jasna ;] takie sobie przygotowuje najczęściej.
_________________ <br>
Tyle samo we mnie ukojenia co wkurwienia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.