Oj ja gotuje, piecze, przyrządzam wieeeele rzeczy. Moi rodzice z zawodu są kucharzami. Tata miał własną restaurację. Tak więc mam smykałkę do gotowania
Najbardziej uwielbiam robić jagnięcinę w paście sezamowej, a na deser miodowe semifreddo, pycha
_________________ A że Pan Bóg ją stworzył, a szatan opętał...na zawsze będzie święta i na zawsze przeklęta...daje rozkosz i rozpacz...jest jak anioł i demon...dobra i zła...oto jestem ja...
Dużo, bardzo dużo rzeczy umiem przygotować, w końcu prowadziłam jakiś czas kuchnię na świetlicy Moją specjalnością jest ryba po grecku
_________________ Radość jest podobna do szarotki alpejskiej: znajdziesz ją jedynie wysoko i pomiędzy skałami
*faris
Wysłany: 2006-12-02, 12:06
Ja uwielbiam gotować. Ojciec z zawodu jest kucharzem, mama się musiała dostosować, także ja też mam smykałkę... a co nie będę gorsza od nich
Uwielbiam gotować, piec ciasta, ciasteczka.
Moją specjalnością jest ryż, sałatka z kapusty z orzeszkami, i do tego jakieś mięsko, ale to zależy od sytuacji... Lubię robić pizzę, piec placka - najczęściej tort czekoladowy z wiśniami i babeczki z masą czekoladową.
Oprócz tego jakieś lody z szarlotką...
Co jeszcze umiem ? Grać na nerwach, śpiewać, czytać książki, i nie wiem co jeszcze
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ja dzisiaj zrobiłam tzw"Murzyna w koszuli". Robiłam pierwszy raz mam nadzieję że wyjdzie mi dobry Tak ogólnie to z gotowaniem na poważnie dopiero zaczynam. Robię świetne sałatki a za tydzień mam zamiar zrobić żabie udka. Jestem bardzo ciekawa jak to smakuje, podobno jak kurczak:P Ale sama muszę sprawdzić.
śmieszny dla mnie jest ten temat bo ja nic nie umiem zrobic... Oczywiście takie podstawy jak zagotowac wode, odgrzać cos tam czy jajecznice dam jeszcze rade, ale tak to nic specjalnego.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
ja umiem gotowac duzo rzeczy i lubie gotowac, ale nie lubie piec ciast... Moja specjalnoscia sa rozne salatki... szczegolnie z ryby wedzonej i ryzu oraz pieczarkowa i z selera naciowego i wszyscy lubia moje rafaello
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Nie zliczyłabym tego wszystkiego... Potrafie sama zrobić naprawde wiele potraw. Lubie gotować i zaczynałam w wieku 12 lat, wtedy tatko mnie uczył I chyba dobrze gotuje, wszyscy wychwalają moje obiadki.
ja specjalizuje się w ciastach (np sernik, ciasta o wdzięcznych nazwach nr1 i nr2 w europie:P)
i sałatkach, a właściwie surówkach
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
*faris
Wysłany: 2007-02-28, 16:02
O właśnie, umiem piec sernika z brzoskwiniami, na cieście xD pycha, i taki tort orzechowo-kokosowy. Kokoski, babkę trójkolorową ,szarlotkę, z wiśniami, z truskawkami. Oprócz tego sałatka z selera i sera żółtego i warstwowa. Tia... i ostatnio biogsik się uczyłam robić xD
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
*Apple
Wysłany: 2007-03-09, 22:35
Ja umiem piec tylko ciasta i zrobić jajecznicę.
Właśnie się od niedawna zastanawiam jak ja swojego męża będę karmić w przyszłości?
Wysłany: 2007-03-30, 17:48
tak naprawde moje praktyki nie sa zbyt rozwiniete. doszłam do miestrzostwa tylko w putanesce con mozarelli:p
chcialabym umiec gotowac. tylko ze jakos nigdy nie mam wiekszej okazji ani tyle czasu zeby poeksperymentowac.
Hmmm.. specjalnosc?
W sumie kurczak wychodzi mi najepiej. Czy to duszony w cebulce, czy w ziolach, czy w miodzie.., czy w gulaszu...
Ponadto mielone misko. Czy to w formie chinskiego jedzonka z mnostwem przyraw i warzywami, czy to mielone bo ostatnio wyszly naprawde dobre.
Ze schabem tez sobie nie najgorzej radze... i z karkowka..
Hmm.. ale jednak kura zdecydowani goruje..
A no i sernik na zimno bardzo dobry robie..
I faworki..
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.