Ja sobie nie wyobrażam życia bez śniadania. Jak nie zjem to źle się czuję, jest mi słabo i w ogóle. Zazwyczaj jadam coś delikatnego i w małych ilościach, bo nie mam rano apetytu. Więc płatki z jogurtem i jabłkiem na przykład i do tego herbata.
Zazwyczaj jest to jogurt, bo najszybciej.
Kiedy mam czas, robie tosty, ewentualnie jakieś kanapki.
Śniadanie nie ma dla mnie jakiegoś szczególnego znaczenia, dlatego, że każdego ranka pije kawe, którą zabija we mnie głód na jakiś czas i teoretycznie tego śniadania nie musze jeść wcale.
Dlatego często zdarza się, że jem koło południa. I jest ok.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
w domu nigdy nie jem. nie umiem jeść wcześnie rano. zazwyczaj jadam dopiero koło 10 na jakiejś lekcji. czasem nie jem w ogóle do obiadu i wiem, że to nie zdrowe, ale zmuszać się nie będę.
zazwyczaj jest to jakiś Hambex z serem, albo bułeczki z ziarenkami + maślanka
czasami same owoce, czasem jogurt z musli. róóóóóóóóóżnie.
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
ja kocham sniadania, najlepszy posilek. zwykle jem jogurt ale czasem jak pojde do knajpy to zamawiam jajecznice z fasolka, kielbaska beconem pomidorem tostami pieczarkami pyyysznosci :)
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
no to zależy od dnia jesli wstaje nie przytomna to pije kawe i jem cos słodkiego a jak wstaje tak w miare to chlebek z białym serkiem albo plateczki z mlekiem no albo jak chce mi sie robic to kanapki:) i mniam mniam szamanko sniadanka
Co jecie takiego na sniadanie ?? Chodzi mi tu o takie zrobione w domciu jeszcze przed wyjsciem jak i te juz drugie sniadanko ktore spozywacie w szkole lub w pracy ??
Kiedy chodziłam do szkoły to śniadań nie jadałam nigdy, nie lubiłam po prostu rano [lub nie zdążałam]. Czasem zabierałam kanapkę do szkoły [jak mama zrobiła lub miałam czas]. Tradycyjnie chleb lub bułka z wędliną lub serem i np., ogórkiem itp. Teraz rano zjadam kanapkę i piję słodką herbatę. Zwykle brak czasu na zrobienie czegoś innego...
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Praktycznie w tygodniu nie mam czasu na śniadanie, ostatnio z koleżanką przed szkoła kupujesz sobie serek, bułki zwykłe, jogurt do picia i śniadanie jest.
Nigdy nie zaczynam od kawy na pusty żołądek, po pierwsze nie zdrowe po drugie nie mam później ochoty na jedzenie. Jem różnie, zależy na co mam ochotę.
To co jem, zależy od tego, czy nie zaśpię i czy mam czas na śniadanie, zwykle robię jakieś kanapki, albo jem płatki na mleku, a ostatnio zdarzyło mi się jeść bajkową chwilę. Czasem też jem jakiś jogurt albo serek.
Wiek: 19 Dołączyła: 26 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: z piekła rodem
Wysłany: 2008-06-02, 19:09
Ja bym nie potrafiła funkcjonować bez śniadania...codziennie jem...zazwyczaj kanapki albo bułeczki...do tego obowiązkowo herbatka....aż mi się jeść za chciało:P
_________________ Oczy ma, jeśli trzeba, raz modre, raz szare,
czarne, wesołe, bez powodu pełne łez.
jeśli zdołam się zmusić zeby wstać i zdarzyc sobie zrobić śniadanie przed wyjsciem to cherbata kanapka z serem albo pasztetem sojowym (wegetarian) a teraz w wakacje to jednak nie wstaje na śniadanie tylko uż na obiad wiec go nie jadam:P
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.