Wysłany: 2007-04-15, 17:43
tak wiec u mnei to wyglada tak:
pasta jajeczna z przedszkola [poprostu smak ktorego szukam do teraz]
gumy Kaczora donalda i smerfne [w ktorych byly papierki z ktorcyh ukladalo si ewielka ukladanke]
Prince polo jablkowe
drazetki z klaunem...
ech...
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-04-15, 18:04
gumy Donald... i te wcale nie smieszne historyjki z nich.
lody z automatu na moim przystanku tramwajowym - najpyszniejsze.
lody na starowiślnej - kiedyś były o niebo lepsze! do dzisiaj pamiętam te kawałki owoców i ten smak, mmm!
gruszka w kremie waniliowym, którą mieliśmy na deser w przedszkolu od czasu do czasu
i najlepsze na świecie obwarzanki z sezamem, które kiedyś sprzedawano pod bagatelą (ale już tej pani z nimi nie ma:-( )
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-04-15, 18:21
Ja też pamiętam jeden smak z przedszkola.. zupy owocowej. No nigdzie takiej nie jadłam >.<
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
pasta jajeczna z przedszkola [poprostu smak ktorego szukam do teraz
Kolega wspominał mi kiedyś, że to jego najintensywniejsze wspomnienie z przedszkola
Ja stety bądź nie, przedszkola nie uraczyłam, jeno zerówkę ;P
A z dzieciństwa pamiętam smak kaszki czy co tam dzieci piją z butelki, to jest mleczne słodkie i gęste, piłam to baaaardzo długo....eh aż sobie smaka zrobiłam
Wysłany: 2007-04-16, 14:37
Mokra napisał/a:
[poprostu smak ktorego szukam do teraz]
Mokra, a może po prostu pójdź do swojego starego przedszkola i poproś o przepis..? Może się uda zrobić wtedy taką samą ;>
ale może lepiej poproś o wykonanie swoją mamę.. bo znowu spalisz patelnię. Lub cokolwiek innego.
Wysłany: 2007-04-16, 14:41
Cytat:
Mokra, a może po prostu pójdź do swojego starego przedszkola i poproś o przepis..? Może się uda zrobić wtedy taką samą ;>
Wszystko fajnie ale przedszkola juz nie ma, a ta gruba pani co podawala kanapki na peno juz nei zyje bo byla juz dosc sedziwa.
Cytat:
ale może lepiej poproś o wykonanie swoją mamę.. bo znowu spalisz patelnię. Lub cokolwiek innego.
ee! ee! Usz Ty Ty. Zeby zrobic paste jajeczna nie trzeba nic smazyc ekspertko. Wystarczy jajka ugotowac, dodac masla szczypiorku soli i zmielisc pozadnie. Ale to nie wychodzi taki smak jak wtedy. MOze dlatego ze to co robie teraz jest za swieze...
Wysłany: 2007-04-16, 14:51
Mokra napisał/a:
ugotowac
Garnki też można spalić..
Mokra napisał/a:
zmielisc
... i popsuć mikser xD
Mokra napisał/a:
MOze dlatego ze to co robie teraz jest za swieze
Hmm a może inne przedszkole..?
smaka mi narobiłaś, jeszcze dzisiaj upichcę
Ja pamiętam wate cukrową zawsze pod blokiem (albo niedaleko) mojej babci był ten agent na motorku.. czasem jak się chodziło do wesołego miasteczka czy do cyrku , można było rodziców naciągnąć
_________________ Nie boję się umrzeć,
Boję się nie żyć.
wątróbkę w pomarańczach mojej mamy (do dziś nie jem wątróbki)
maliny z lasu za domem
budyń czekoladowy prababci
lody bambino jedzone na plaży
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-04-16, 15:56
truskawki
piasek
agrest
mleko
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
*faris
Wysłany: 2007-04-16, 18:04
herbata bez cytryny w zerówce potem się przyzwyczaiłam
truskawki na grządkach
piasek mniam mniam
wata cukrowa na wszystkich imprezach gminnych
kogelmogel xD <w życiu bym tego teraz nie zjadła xD>
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-04-16, 20:33
zawsze mialam przy sobie lentilki i bobofruta xD
Pamietam te sliwki z sadu ... teraz nie ma sadu nie ma sliwek
pamietam jak mnie w przedszkolu zmuszali do jedzenia mleka z kluskami
ooo i pamietam tego pana z lodami z familyfrost czy jakos tak ... dzis tezzzz przyjachal^^
ach i jeszcze byly takie cukierki z wodka w srodku, z kolega zawsze wypijalismy ich zawartosc... teraz nie ma tych cukierkow, sa inne z wodka, ale to juz nie te same
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.