Zjedlibyście lub przynajmniej wzieli do ust dania zwanymi "owocami morza" ?? Ja osobiscie raczej bym tego nie tknal Choc tego nie jadlem i wiem ze nie wypowiada sie na jakis temat gdy sie czegos nie probowalo ale juz mnie sam widok tego zniecheca od sprobowania
deela, jest jednak ktoś, kto by wybrzydzał. :p Mam chory język i nie tykam się mięsa, a o owocach morza już nie wspominając. Oczywiście nie podważam Twych umiejętności kulinarnych - zapewne są pierwszorzędne. :]
Qrde nie znacie się. Ślimaczki w maśle czosnkowym są wypasowe, ostrygi na surowo z sokiem z cytrynki też są ok. Krewetki to mogę żreć kilogramami, a nie wiem jak na J. Polski nazwa będzie leciała, bo w Belgii to nazywają mule (skorupiak jakiś) gotowany z porami jest bez kitu wyrąbisty. Do jednej rzeczy miałem tylko krzywe podejście, spagetti z małymi ośmiorniczkami. Ale jak spróbowałem nawet się zdziwiłem bo są nawet dobre, chrupkie jak chrząstka z jakiegoś gnata z zupki domowej Tylko nie zdążyłem zjeść żabich udek ;] A co do "progresywnej" kuchni to mam takie podejście, że skoro ludzie w innych krajach się tym objadają to musi w tym coś być, trzeba się przełamać
Nie zapomnę miny takiej klientki z USA(nie byłem tylko widziałem w tv) jak wpadła do polskiej restauracji z tradycjną Polską kuchnią i typek jej zamówił flaki
Są pyszne ale ludzie z zagranicy słysząć słowo flaki jako potrwa od razu włączają odruch wymiotny
Smakuja mi krewetki i kalmary, ale tylko w wydaniu wloskim i greckim - podrozujac. Nie lubie mrozonek, swieze sa o wiele ,wiele lepsze. Kilka razy sprobowalam osmiorniczki(smazone i w salatce) i malze , ale moim kubeczkom smakowym nie za bardzo przypadly do gustu .
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.