jak je robicie ? no i z czym je jecie ?
ja ostatnio odkrylam w nich magie zrobilam normalne ciasto dodalam troche cynamonu i banana (wczesniej "zmielonego") usmazylam na oliwie z oliwek a potem posmarowalam nuttella i polalam jogurtem ananasowym :) o czyms lepszym marzyc nie mozna
a wy ?
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-01-30, 21:44
wciselko napisał/a:
posmarowalam nuttella i polalam jogurtem ananasowym
o boże, straszne.. paw gwarantowany.
uwielbiam naleśniki ale nie udziwnione: z cukrem samym albo dżemem albo farszem grzybowym <3
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
paw gwarantowany ? rozne sa gusta mi smakowalo, ale ogolem ludzie zwykle dziwnie sie patrza na to co jem
z kechupem sie calkowicie zgadzam
ale pieczarki, cebula i kapusta tez nie jest zle
a co do wyobrazni (mowilam w przenosni bo wiadomo ze jest wiecej rzeczy ktorych mozna marzyc...;)
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
*faris
Wysłany: 2008-02-05, 19:49
naleśniki ze wszystkim, z serem, rodzynkami i bananem, polane czekoladą, z serem i polance sokiem truskawkowym, z kukurydzą, groszkiem, majonezem, pieczarkami, szynką i keczupem, z serem żółtym, albo jako krokiety
też z kakaem, albo z miodem,
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 19 Dołączyła: 08 Mar 2008 Posty: 99 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2008-03-11, 12:21
z dżemem, serem białym, kapustąi grzybami, z pieczarkami (właśnie narobiłam sobie ochote na nalesnika
markes01
Wysłany: 2008-03-11, 19:57
Pychotka... Z dżemem... miam xD
edina
Wysłany: 2008-03-13, 01:59
nalesniki z czym sie da, ale wole te na slono - z pieczarkami, z kukurydza i z serem, z szynka, itd. super wychodza tez z nadzieniem do pierogow ruskich, ale najlepsze - ze szpinakiem z sosem serowym!!!
Wysłany: 2008-03-13, 02:00
Najlepsze naleśniki to te, które ktoś mi poda na talerzyku Ooo
_________________ "Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
pajączek
Wysłany: 2008-03-13, 23:13
na słodko to z serem i brzoskwiniami, w lecie świeżymi w zimie z puszki..bardziej na ostro to z grzybami, i moje ulubione z gotowym szpinakiem z sosem serowym
hejka ja tak lubie naleśniki z serem albo dzemem na slodko byle zeby byly:) a tak to raczej nie eksperymentuje z wlasnym rzoladkiem bo bedzie potem bardzo bolesne:P
W formie krokietów, z mięsem i grzybami -wymiatają.
Na słodko uwielbiam z dżemem brzoskwiniowym, i z czekodżemem, ale tylko tym z białą czekoladą i bananami, tego z truskawkami nie lubie.
Nie znosze za to naleśników z serem.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
*Apple
Wysłany: 2008-05-14, 17:50
wciselko napisał/a:
jak je robicie ?
wcale nie robię, bo nie umiem.
wciselko napisał/a:
no i z czym je jecie ?
z cukrem, z serem albo z dżemem.
Lenka napisał/a:
najlepsze z grzybami
ale to chyba jakieś specjalne, bo zwykłych sobie nie wyobrażam.
A tak w ogóle to jeżeli chodzi o sam rodzaj naleśników to najlepsze są zrobione te z kwaśnego, a nie słodkiego mleka. Od razu inny, przyjemniejszy i wyraźniejszy smak.
Ja nie robię , tylko mama [podobno pyszne]
Z czym? z dżemem albo z serem [lepsze]; siostrzeniec je z cukrem lub puste.... Kiedyś zrobiłam eksperyment z serkiem na ostro, też dobre.
Ale nie ma to jak domowe naleśniki z serem. Słodkie.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
ja umiem usmażyć jajko
Musiałem się nauczyć, bo mama poszła do pracy i muszę sam sobie gotować. narazie od dwóch tygodni żywię sie wyłącznie jajkami smażonymi na wodzie, i zauważyłem tylko zmiany pigmentu skóry, dziwne wypryski na szyi i klatce piersiowej. Do tego mam podwyższony poziom hormonów i strasznie mi się chce....
_________________ Spójrz na siebie.
Ostatnio zmieniony przez CynizmISarkazm 2008-05-31, 23:28, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.