ryżyk- ugotowac w jakimś rosołku z odrobinka bazylii i tych innych tam, białe chudziutkie mięsko z kurczaka- też na rosołku albo na samej wodzie osolonej?, fix knorra do chińskich potraw i pyyyszka polecam
osobiscie polecam przepyszniasty ryż al'a budda:
1.pociachac kawałek świerzego korzenia imbru
2. podsmarzac aż zacznie intesywnie zapachac
3.wsypac szklankę ryżu i zalac pół szklanką mleka zwykłego( niezwykłe tyż bedzie good np.kokoskowe )
4. dla kolorka można wlac łyżkę sosu sojowego
5. podsmażac aż ryż bedzie mięciutki (ew. dolac mleka jak braknie ryżowi)
Smacznego ! ! !
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
ja mam inny zajebisty przepis:
1. biore kase z portwela albo od mamy
2. wychodze z domu
3. ide 4 min przez podwoorka
4. wchodze do chinczyka
5. MNIAAAAAAAAM ;]
drobiczek ja mam 4 min i chyba dzis poojde bo cos dobrego hehe,
foxiku, portwel to taki bajer z kieszonkami gdzie trzymam dowood, miejska, hajs, zdjecie tatoosia jak byl mlody, kartki, i takie tam:)
uwielbiam kuchnie chińską, ma ktoś jakiś wmiare tani i prosty przepis na przygotowanie suszi??
_________________ Łukasz Podolski-mistrz świata
*faris
Wysłany: 2007-02-13, 19:21
nie jestem pewna czy to po chińsku, ale... sosy słodko kwaśne albo sos chiński, taki ze słoiczka z Łowicza, podsmażyć jakieś mięsko na maśle, miodzie, cukrze, soli, dużo pieprzu, papryki słodkiej, bazyli, oregano i w ogóle ful serwis przypraw, ugotować ryż, i wszystko zjeść
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
najlepsze sa sajgonki ale nie umiem zrobic, przepisu tez nie znam moj brat robi suuuper i u Chinczyka kolo mojego bloku kosztuja 5,50 taniocha a sa pyszne
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Z chinskiego jedzenia to zupki chinskie.
Przepis:
skoczyc sie do sklepu na przeciwko, kupić zupke, przeczytac 'instrukcje' zastosowac sie do niej i gotowe xD
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.