Forum Dyskusyjne :: Kawa czy herbata?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wielka Książka Kucharska » Kawa czy herbata?

Kawa czy herbata?
Autor Wiadomość

andr_w 

Wysłany: 2007-12-09, 21:31   

Ja uwielbiam herbatę! Mam w domu niemałą kolekcję. Bardzo lubię herbatę zieloną z jakimiś "bajerami". Polecam także wszystkim herbatę z serii Irish Cream bądź Irish Dream :) jest to czarna herbata z aromatem whisky czekolady ... warto spróbować

Annó 

Wysłany: 2008-01-05, 17:07   

Nieznoszę herbaty, dlatego jej raczej nie piję.
Kawy z mlekiem się czasem mogę napić. Nie często, ale napewno lepsza jest niż herbata.

xMartax 

Wysłany: 2008-01-11, 18:28   

ja wole herbatke
a kawy niecierpie jakos...///

Sun Hai 
To ja misio!

Wysłany: 2008-03-06, 19:02   

Kawa-często
herbatka-rzadko :...:

zmotoryzowana 

Wysłany: 2008-03-08, 18:47   

Ja uwielbiam kawe..... ymmm.... :) tylko i wyłącznie parzoną..... i przeważnie czarną choć zdarzy mi się wypić z mlekiem.....
a z herbat...? hm.... pijam raczej rzadko.... oprócz takiej zwykłej pijam jeszcze mięte którą lubie duzo bardziej niz zwykła... :)

shakira 

Wysłany: 2008-03-08, 21:12   

pije herbatę, za kawa nie przepadam za to mój facet tak i zwsze mi tez zrobi więc jak juz pije to capucino a jak nie ma to z mlekiem

Frieda 

Wysłany: 2008-03-09, 00:01   

Yenna napisał/a:
Co wolicie pić? Ile razy dziennie, w jakich ilościach, z czym, jaki rodzaj itp?
Wszystko o kawie i herbacie xD

(omg :rotfl: )

Herbata z cytryną w każdych ilościach. A kawa tylko jak jestem padnięta. Mocna. Z mlekiem czasem. Albo jakaś rozpuszczalna.
"Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....

kornelia99 

Wysłany: 2008-06-05, 10:52   

Ja kiedys piłam sporo czerwonej herbaty z Bio active, jednak teraz kiedy zbliza sie lato wybrałam czerwona herbatke pomieszana miedzy innymi z chromem.Pije La karnite wspomagajaca odchudzanie.Ma bardzo dobre działanie ponieważ zmniejsza moje uczucie ochoty na slodycze ale to pewnie dzieki zawartosci chromu,a oprócz tego rewelacynie smakuje poniewaz w jednym opakowaniu sa az 2 smaki.

malvina 

Wysłany: 2008-06-05, 16:45   

la karnita w saszetkach jest fajna, ma orzeźwiające smaki no i przydaje się np. w pracy, gdzie ciężko mi jest zaparzyć sobie liściastą herbatę. ale tak w ogóle to preferuję liściaste. np. czerwoną pu-erh cytrynową, aromatyzowaną, też z bio-active'u - świetnie smakuje no i wspomaga moją dietę :)

Sachmet 
psychodela

Wysłany: 2008-06-05, 18:24   

Hmm.. herbatę uwielbiam (wszystkie) pije w zależności od nastroju.. pewnie dlatego.. w mojej kuchni jest szafka przeznaczona tylko na herbatę? :P

Kawę też lubię, choć ostanio się ograniczam (bo jak byłam młodsza pijałam ją litrami,a to chyba nie zdrowo?) -> Nescafe + mleko + łyżeczka cukru :)

taga 

Wysłany: 2008-06-05, 18:47   

Kawa- już nie pijam wcale
Herbata - w dużym kubku, zero cukru z cytryną, poza czarną to pijam sporadycznie zieloną i czerwoną - zalezy jak mnie najdzie ochota.

wciselko 

Wysłany: 2008-06-06, 12:43   

kawa to podstawa z rana, a herbata wieczorkiem albo popoludniu do obiadu.
dziennie pije jakies 5 lub 6 ale staram sie pic te bez kofeiny tez ;)

voncuver 

Wysłany: 2008-06-07, 15:03   

Kawy nie pijam :dobani: tylko herbata najlepiej lipton albo tetley strong z rana pół kubka wody i jedna torebka herbaty :super: super mocne istna siksa :hurra: a w ciagu dnia to jakieś 6-7 herbat w kubku i to jest mój sposób na wypicie dnia :super:

Tusilla 
istota zakochana

Wysłany: 2008-06-07, 16:27   

Kiedyś kawę piłam litrami, staram sie ją teraz ograniczać :-) ale ostatnio polubiłam czerwoną herbatę. Stanowczo teraz herbata z sokiem z cytryną nie cierpię

WojtekG 

Wysłany: 2008-06-22, 10:02   

Nie pijam kawy, nie ważne czy parzona czy rozpuszczalna, a herbatę sporadycznie i to bardzo sporadycznie - nie lubię po prostu, wolę napić się soku czy wody smakowej. ;)

offhand 

Wysłany: 2008-06-22, 21:30   

Herbate.... bo po kawie mnie serce boli xD i nie moge spac nawet po słabej

ooo 

Wysłany: 2008-06-22, 21:54   

kawy nie znoszę... coś mnie mdli jak to piję, i więcej tego do ust nie wezmę...za to jestem fanką herbaty... najlepiej takiej sypanej, liściastej-można się delektować tym smakiem... ale niestety nie zawsze jest czas i muszę robić ekspresową, żeby zdążyć wypić i to zazwyczaj jest lipton
pochłaniam dziennie bardzo duże ilości różnych rodzai herbat-coś pysznego:)

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2008-07-26, 08:38   

Frieda napisał/a:

moja wola zalezy od pory roku. latem zmierzam po słoik na poddasze, nastepnie udaje sie w strone nescafe, wsypuje jedna lyzeczke kawy, jedna cukru, zalewam mlekiem 3/4 sloika, potem uruchamiam swojego "shakera" az wszystko sie elegancko rozpusci i wytworzy sie pianka. ide w strone lodowki po bita smietane, wlewam swe caffe latte i na wierzch bita smietana, a w czasach burzujstwa posypuje czekolada z cynamonem

niesamowity aromat + smak jak i rowniez niesmowita cena

ostatnio czesto gesto siegam po tetley

grzech nie wspomniec o liściastej wisniowej czy kawie Jamaica Blue Mountain

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-07-27, 17:44   Re: Kawa czy herbata?

Yenna napisał/a:

Tylko herbata, ale bez przesadyzmu. A kawie mówię nie, bo minimalna ilość kofeiny rozpiernicza mnie od środka. Tetley, Lipton, mniej znane - nie wybrzydzam jakoś specjalnie. Herbata + cytryna + cukier <- im lepsze proporcje, tym lepsza herbata. ಠ_ಠ Jedna do dwóch dziennie, w kubku bądź w szklance. Bez wodotrysków. Herbata dobra też w postaci sklepowych IceTea. Nie przepadam za owocowymi, zaś kiedyś piłem dużo miętowej, ale mi przeszło.

Cho 

Wysłany: 2008-07-29, 18:28   

U mnie i to i to.
Kawa koniecznie rano, rozpuszczalna z mlekiem, bez cukru.
Herbata zawsze w takim ogromnym kubku, dziennie wypijam strasznie dużo, praktycznie cały czas jak tylko jestem w domu. Najczęściej zieloną, chociaż preferuję każdą, co się nawinie pod ręką. Oczywiście bez cukru.

Odpowiedz do tematu