*Apple
Wysłany: 2007-09-11, 13:47
Herbata ponad wszystko! Najczęściej piję Lipton, Earl Grey czy Tetley; wszystkie są pyszne. Jednak zawsze dodaję do nich miód, albo sok z bzu. A piję ją 4-5 razy dziennie.
Co do kawy, to nie pijam, chyba że zbożową. A i wtedy jeszcze z dodatkiem mleka. No i jeszcze od czasu do czasu cappucino. Jeżeli chodzi o prawdziwą kawę... może kiedyś.
herbata jedna dziennie. z cukrem. z cytryną. z torebki. lipton. tetley.
kawa 2 razy dziennie. z cukrem. ze śmietanką.
_________________ .blablabla.
*faris
Wysłany: 2007-09-20, 16:11
Kawy czarnej nie lubię i nie piję. Jak dla mnie Syf. Kocham kawę zbożową - Caro, albo na mleku albo na wodzie - jak jest na wodzie ma mocniejszy posmak i przypomina trochę zwykłą, ale i tak jest lepsza. Z dodatkiem 1-2 łyżeczki cukru.
Kiedyś w lecie próbowałam frappe - srednio na jeża mi to odpowiada, wolę kompocik z soku malinowo-porzeczkowego.
Ale najlepsza jest herbatka - zwykła, z miodem i sokiem cytrynowym, o wiele lepsza niż z cytryną i cukrem.
Owocowe - malinowa, żurawinowa, owoce leśne, mango, jabłkowa, wiśniowa, pomarańczowa, cytrynowa, brzoskwiniowa, opuncja, bananowa, ananasowa i wiele innych, nie wszystkie jeszcze próbowałam, ale lubię też zieloną, czerwoną i czarną herbatę. Aha, no i te takie rozpuszczalne.
Najlepsze są z Vitaxu albo Dilmah.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Zagubiona__
Wysłany: 2007-11-02, 18:15
Kawa rano a wieczorem herbata.
_________________ Zakochana bez wzajemności................
Wiek: 19 Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 46 Skąd: mam to wiedzieć?
Wysłany: 2007-12-02, 18:48
Kawa, kawa, kawa, kawa !
Mógłbym ją pić hektolitrami Wiem, to się nazywa uzależnienie ale bez niej normalnie nie funkcjonuje. Herbata też nie pogardze, ale głównie kawą się zapijam
_________________ Jeśli nie rozjadą nas czołgi
Jeśli nie zestrzelą samoloty
Jeśli nie pousychamy z tęsknoty
Jeśli nie choroba dziedziczna
Żadna broń biologiczno - chemiczna
Jeśli żadne bomby, żadne prądy, niezawisłe sądy ...
Truskawkowa.
Wysłany: 2007-12-02, 22:04
Kawa. Pełno kawy. Choć od kiedy się nią oblałam ograniczam. ^^ Chyba, że u kogoś, bo wtedy całkowicie uważam. ;D
Herbata moze być.
Ogólnie bardzo dużo piję. ;D
_________________ `Lecz w gąszczu złudzeń wciąż
Gubimy się,
I oddalamy się od siebie.
Szukamy odpowiedzi w niebie.
Lecz zamiast szukać wyjścia
My wolimy błądzić.
Trudniej zrozumieć innych,
Łatwiej ich osądzić.`
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-12-02, 22:19
Sawka napisał/a:
Pu-erh.
ohyda. Takie herbaciane bagienko.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Może po prostu nie trafiłaś na dobrą. Ja preferuję taką z biedronki , "Herbata czerwona pu-erh ekspresowa aromatyzowana cytrynowa". jest naprawdę pyszna, oczywiście o ile się jej nie posłodzi. Bo wtedy jest jakaś taka.... Ale to moje osobiste odczucie ;p
od niedawna nauczyłam się pić kawę, ale tylko z mlekiem i z cukrem rozpuszczalną. Dobra jest jeszcze w Empiku z bita smietana i cynamonem. Kiedyś nie piłam wogóle, teraz dość często, zwłasza po lekcjach w czwartki xD
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
kocham kawkę a najbardziej cappucinko(smaczki różne)czarną pije ale rzadko,przwaznie aby nie usnąć...jakos działa na mnie niestety mój facet nie znosi kawki i jak ja pije to 2 godziny całowania z głowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.