Forum Dyskusyjne :: Jedzenie w "specyficznych" warunkach ?!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Wielka Książka Kucharska » Jedzenie w "specyficznych" warunkach ?!

Jedzenie w "specyficznych" warunkach ?!

jak sobie radzicie w "specyficznych" warunkach z przygotowaniem jedzenia??
biorę ze sobą najlepszą kumpelę/ kumpla kucharza :)
15%
 15%  [ 2 ]
zaopatruję się w dania w 5 minut
69%
 69%  [ 9 ]
myślę, kombinuję jak przeżyć, a może się uda...
7%
 7%  [ 1 ]
głoduję...
0%
 0%  [ 0 ]
radzę sobie inaczej <jak?>
7%
 7%  [ 1 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość

Ergoline 

Wysłany: 2008-06-20, 23:17   Jedzenie w "specyficznych" warunkach ?!

Na pewno zdarza Wam się, że znajdujecie się w "specyficznych" warunkach.. np. pod namiotem, a akademiku itd... jak wtedy radzicie sobie z przygotowaniem jedzenia?? no no i szydło wyjdzie z worka... :D

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2008-06-20, 23:23   

Na splywach kajakowych nie da rady wytrzymac na zupach chinskich xD bo w 3 dzien sie nimi rzyga xD
Ja bylam na takich gdzie wszystko ze soba wozilismy, butle, patelnie itp itd. Codziennie robilismy swietne obiady zlozone najczesscie z makaronu/ryzu smazonego kuraka jak sie dalo lub jajek i jakis sos xDD raz ugotowlaismy zupe ale sie wylala przypadkiem xD spada z butli

*faris 

Wysłany: 2008-06-21, 09:38   

Na obozach wędrownych najlepszy jest po prostu chleb, do tego konserwy, pasztety, dżemy i nutella. Wszystko ze sobą trzeba nosić, no ale trudno. Zupki chińskie i te wszysteki zupki w 5 minut, są faktycznie dobre raz na jakiś czas...

A jak się jedzie pod namiot to jest łatwiej - można rozpalić ognisko, wziąć ziemniaki i inne rzeczy przydatne i jakoś z jedzeniem sobie poradzić.
Mumiiiiinki!

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2008-06-21, 20:40   

zupki itp. konserwy itp.
na takich wypadach prawie nie mysle o jedzeniu. nie mam na to czasu.,

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-06-21, 21:34   

JumJum'ki ;) )
zupki chińskie znaczy siee
<na a'la obiadek>
a tak to kanapeczki -> konserwy chlebus serr ;)

i sie przezyjee
ps. ja tam zupki bedac pod namiotem codziennie i zyje ;D

Ergoline 

Wysłany: 2008-06-22, 17:03   

JumJum'ki hehe pierwsze słyszę :P a postanowiłam dzisiaj wypróbować flaczki z takich dań, zrobię sobie na obiadek bo lodówka pusta hehe

Atheves 

Wysłany: 2008-06-22, 21:15   

dania w 5 minut! na wyjazdach nigdy nie chce mi się traciś czasu na gotowanie, a to tanie i dobre :) do tego mają sporo do wyboru i w odróżnieniu od innych nie tylko sam makaron.

Ergoline, jadłam flaczki. Jak dla mnie pyszne! A Tobie smakowały?

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2008-06-23, 22:51   

Ergoline napisał/a:
JumJum'ki hehe pierwsze słyszę :P

bo były (są?) takie zupki ktore nazywały się Jum Jum
niby powinno sie czytać <jam jam> (czy jakos tak xD) ale my(moi namiotowicze) spolszczyli ją na <jumjumkę> i tak jush nazywamy wszystkie zupki ;) )

Debra 

Wysłany: 2008-06-23, 23:40   

Ja idąc na pielgrzymkę zawsze zabieram zupki, konserwy, pasztety, słodkie chwile i inne instanty i jestem w stanie tak 2 tyg przeżyć:)

Ergoline 

Wysłany: 2008-06-24, 13:05   

Atheves napisał/a:
dania w 5 minut! na wyjazdach nigdy nie chce mi się traciś czasu na gotowanie, a to tanie i dobre :) do tego mają sporo do wyboru i w odróżnieniu od innych nie tylko sam makaron.

Ergoline, jadłam flaczki. Jak dla mnie pyszne! A Tobie smakowały?

jadłam, jadłam i mi smakowały:) a próbowaliście może puree??

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2008-06-24, 16:26   

Przez rok miałąm okazję mieszkać w "specyficznych" warunkach, tzn w akademiku.

Najczęstszą opcją było kupno pizzy mrożonej z alberta za 3 zł, na pół ze współlokatorką, ewentualnie odgrzewane w mikrofali bułki z serem żółtym. Po za tym: fasolka po bretońsku ze słoiczka, gołąbki ze słoiczka, zupki chińskie, spaghetti "do zalania" w pojemniczkach no i wszystko co dało się rozmrozić w mirofali i było mega tanie :D

voncuver 

Wysłany: 2008-06-24, 16:37   

ja miałem kiedys piknik w specyficznych warunkach tzn koles co mial cala zastawe tzn talerze kubki garnek i kuchenke gazowa nie przyszedl bo cos tam mu sie stalo a my nie zrazeni poszlismy

piliśmy w skorupkach po jajkach próbowalismy ugotować cos w butelce szklanej ale pękła ogólnie fajnie było ale jedzenie było okropne:P

Atheves 

Wysłany: 2008-06-25, 18:02   

voncuver napisał/a:
piliśmy w skorupkach po jajkach próbowalismy ugotować cos w butelce szklanej ale pękła ogólnie fajnie było ale jedzenie było okropne:P

wow!! :D Mega specyficzne warunki ;)

Ergoline napisał/a:
a próbowaliście może puree??

ja wypróbowałam chyba wszystkie dania Winiar na wyjazdach.. teraz weszło jakies nowe puree bekonowe to tylko tego nie jadłam :D

Ergoline 

Wysłany: 2008-06-26, 12:42   

voncuver napisał/a:
ja miałem kiedys piknik w specyficznych warunkach tzn koles co mial cala zastawe tzn talerze kubki garnek i kuchenke gazowa nie przyszedl bo cos tam mu sie stalo a my nie zrazeni poszlismy

o kurcze, istny hardcore hehe :) szczerze powiem, że nigdy nie gotowałam w butelce szklanej:P

Atheves spróbowałaś prawie wszystkie?? i które danie najbardziej Ci podpasowało??

Atheves 

Wysłany: 2008-06-27, 13:37   

hm.. chyba tradycyjne spagetti po bolońsku.. a właśnie.. Winiary mają konkurs: http://barcelonaw5minut.pl/ pomysł na wakacje ;) dużo nie wymagają a nagroda zacna! :)

Ergoline 

Wysłany: 2008-06-27, 21:24   

oo właśnie słyszałam o tym konkursie :) nawet mam już swój profil i zaczynam zbierać kupony< nawet mam już 2 > :) Atheves jak stoisz z kuponikami:P??

xbartxxx 

Wysłany: 2008-06-28, 18:38   

przewaznie w takich sytuacjach kupuje cos gotowego albo robuie kanapki

Atheves 

Wysłany: 2008-06-29, 22:29   

Ergoline dziś dodałam 3 :D Fajnie, że można robić paczki również z ludźmi, których się nie zna... dobra strategia, przyłączenie się w odpowiednim momencie :D
Chociaż teraz jak patrzę to pierwsze miejsce zajmuje osoba, która jest bez paczki..

Ergoline 

Wysłany: 2008-07-01, 14:05   

hehe to może poszukuje chętnych.. :D można byłoby się podłączyć :D

smiley9 

Wysłany: 2008-07-01, 15:56   

zupek chińskich nie mogę zbyt dużo jeść, bo jest mi po nich niedobrze. sama chemia i tyle, chociaż potrawa typu makaron+4 sery palce lizać :ok: pod namiot biorę trochę jedzenia z sobą, trochę kupuję na miejscu na bieżąco, a poza tym są jeszcze bary, restauracje - z głodu na pewno nie umrę

Odpowiedz do tematu