Temat troche spóźniony, bo jest już zima, ale nie mogłem go tu wkleić wcześniej z wiadomych powodów.
Mam takie pytanie, czy lubicie chodzić na grzyby ?
Jakie najchętniej zbieracie?
Czy lubicie je jeść?
I jakie potrawy z grzybków lubicie zajadać?
Wysłany: 2006-12-19, 16:02
Nie lubie chodzić po grzyby, a bynajmniej nie z moimi rodzicami xD Jeść też nie lubie, takie jakieś 'fee' jak dla mnie...
Wysłany: 2006-12-19, 19:09
Lubie zbierać grzyby... zwłaszcza te rosnące koło domu, bo najbliżej Albo we własnym lesie...
no i głównie to kozaki, maslaki i podgrzybki, casem zdarzą się inne ale rzadko...
Lubię grzyby marynowane, no i smażone takie po prostu... z masłem, solą i chlebem oprócz tego zupa grzybowa i sos grzybowy
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2006-12-19, 21:34
Phobos napisał/a:
czy lubicie chodzić na grzyby
Tak, ale trochę za leniwa jestem..
Phobos napisał/a:
Jakie najchętniej zbieracie?
Wszystkie jadalne ^^. Latem kurki... nie ma to jak jajeczniczka na kurkach <3
Phobos napisał/a:
I jakie potrawy z grzybków lubicie zajadać?
Sos grzybowy, farsz grzybowy, zupa grzybowa mrr <3
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
A idżcie, nie znacie się, zbieranie grzybów to najprzyjemniejsza rzecz na świecie, uwielbiam zbierać grzyby. a zbieram wszystko co znam, czyli podgrzybki, prawdziwki, maślaki, zające, kurki, rydze, kozaki, opieńki i kanie.
*faris
Wysłany: 2006-12-19, 23:21
kaniee.... mniaaaaaaam, po prostu pyszne kurki i rydze też są niezłe, ale jak dla mnie koazaki i maslaki najlepsze
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Zbierać nie lubisz, ale jeść to byś chciał i jeszcze mi tu zbieraczy od dziwaków nazywasz,
idę poskarżyć się adminowi.
droga wolna, biore wszystko na klate. ja rabie drewno, a sam otwieram okno jak dom ogrzewają = nie korzystam, wiec moga sie raz na jakis czas zrewanzowac.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
A widział ktoś kiedyś zboczonego grzyba?
ponoć stosowano go kiedyś jako afrodyzjak.
Obrazek
Jaki fajny ! Takiego to ja jeszcze nie widziałam. Gratuluję szczęśliwemu posiadaczowi grzybka, ciekawe co z nim zrobił
A co do samych grzybków... uwielbiam. Zupy grzybowe, omlety i jajecznice z grzybami,krokiety z grzybami... niebo w gębie, nic tylko jeść i tyć.
skądś znam ten temat
*Apple
Wysłany: 2007-01-19, 14:22
Lubię chodzić na grzby, choć się na nich raczej nie znam. Chodze tylko własciwie tam tylko po to,że bardzo lubię laaasy. No i jak widzę jeszcze te drewniane wieże...od razu przypomina mi sie klimat z "Osady" raz nawet próbowałam tam wejść, ale nie dało sie, bo było spróchniałe...
A co do jedzenia to tylko jajecznica z grzybami. Pycha!
lubie chodzic na grzyby w wakacje na wsi zawsze z bratem wyruszamy a jesc lubie jajecznice z kurkami, sos grzybowy i kotleta z pieczarkami w srodku i pieczarki w ciescie
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
grzybów jeść nie lubie, ale zbierać lubię
bez problemu rozróżniam maślaki, prawdziwki, podgrzybki, kozaki, kurki
i jestem mistrzem w zbieraniu grzybów jadąc na rowerze ^^
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.