Czy robiliscie kiedys jakies eksperymenty kulinarne ?? Jezeli tak to co Wam z tego wyszlo, kto to zjadal i co najwazniejsze czy nadawalo sie to wogole do spozycia ??
ja zamiast 30g dałam 30dag tłuszczu do ciasta ( z proszku^^) nie próbujcie :p
albo do pomidorowej dodałam wszystkie przyprawy co były w szafce (musze powiedzieć że dobre było :p)
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Mi kiedyś nie wychodziły wogóle żadne wypieki, wszystko zakalec. Mój obecny mąż, wtedy chłopak, którego znałam 2 miesiące przyniósł mi przepis od swojej mamy na babkę górniczą, która ZAWSZE WYCHODZI, bo łatwa jak nie wiem. Oczywiście mi nie wyszła, rozpłakałam się. Jak się potem okazało to nie była wina moich zdolności kulinarnych, tylko stary piecyk był już zepsuty, po zmianie piecyka wszystko wychodzi
Ostatnio zmieniony przez anez1 2008-04-23, 10:42, w całości zmieniany 1 raz
Przepis na faszerowane bułki (duże!) lub (małe!) jak kto woli.
Znany pewnie pod wieloma innymi postaciami, ale co tam, ważne, że eksperymentalny.
Górę bułki odciąć, wydłubać ciasto zostawiając samą wierzchnią część (tzw. skórkę)
Do środka wcisnąć warzywa (w moim przypadku słodką kukurydzę, cebulę, pomidora, paprykę).
Ewentualnie dodać kawałki szybki pokrojone w kostkę.
Warzywa nakryć plastrami sera żółtego (ilość w zależności od upodobań).
Bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika (około 5-10 minut, żeby uzyskać chrupiącą bułkę i roztopiony ser).
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-04-24, 09:54
Tabris88 napisał/a:
wydłubać ciasto
;<;<
ej dobre to, chyba zrobię ^^
ja lubię robić eksperymenty z jajami, ostatnio zrobiłam omlet z resztek: reszta smalcu + podsmażona na nim parówka, 4 rozbełtane jajca + suszony szczypiorek + trochę sera + pieprz + sól i wylać to na patelnię (Wiadomo). Całkiem niezły omlet wyszedł ^^ ah, gotowanie <3
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.