Forum Dyskusyjne :: Za którym razem zdałeś prawo jazdy?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » Motoryzacja » Za którym razem zdałeś prawo jazdy?

Za którym razem zdałeś prawo jazdy?
Autor Wiadomość

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-24, 11:50   

Za pierwszym razem zdałam na kategorię A a za trzecim na B. Czyli standard.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

eska 

Wysłany: 2007-07-29, 21:44   

pokemon121 napisał/a:
Nie ważne za którym razem zdasz ważne jak potem jeździsz. Znam panienke co zdalła za pierwszym razem ma prawko 2 lata a jak widze jak panna jeżdzi to bał bym się z nią jechać w bagażniku :dobani:

Też sie z Tobą zgadzam. Ja zdałem za 1 razem ale wiem że wtedy dobrze nie jeździłem. A jak zadzwoniłem do instruktora, żeby mu powiedzieć, że zdałem to strasznie się zdziwił. Trzeba mieć też szczęście żeby zdać, ja je miałem.

@Michał 

Wysłany: 2007-08-23, 11:02   

A ja za 3 :D w dniu wczorajszym :D Jeszcze egzaminatorem była kobieta :P

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-08-23, 11:42   

Michał napisał/a:
egzaminatorem była kobieta

Ładna chociaż? Ja tam wierzę w siebie i chcę zdać za pierwszym podejściem. ;]

@Michał 

Wysłany: 2007-08-23, 11:58   

Prymas napisał/a:
Ja tam wierzę w siebie i chcę zdać za pierwszym podejściem. ;]

hehehe ja też chciałem za pierwszym razem tyle że stres zrobił swoje... pierwszy raz nie zdałem przez hamulec ręczny :| a drugim razem za to że zgasł 2 razy bo wszedł 3 bieg zamiast 1 :P Takie głupie przypadki no ale kilka stówek i ponad 3 miechy czekania w plecy :]

Cytat:
Ładna chociaż?

Nom, właśnie zajebista brunetka ;D na oko dał bym jej 26-28 lat ;D

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-08-23, 12:22   

Michał napisał/a:
nie zdałem przez hamulec ręczny

Ale mam rozumieć, że zapomniałeś go zwolnić? To rzeczywiście nieprzyjemnie tak nie zdać.

Michał napisał/a:
Nom, właśnie zajebista brunetka ;D na oko dał bym jej 26-28 lat ;D

To dopiero teraz miałeś prawdziwy powód do stresu. Chociaż z drugiej strony patrząc, jak samiec robi coś pod pilnym okiem atrakcyjnej samicy, to zawsze działa to bardzo mobilizująco na organizm, który to za wszelką cenę stara sie wypaść jak najlepiej. ;]

@Michał 

Wysłany: 2007-08-23, 12:30   

Prymas napisał/a:
Ale mam rozumieć, że zapomniałeś go zwolnić?

tak,
nawet nie zdążyłem wjechać na plac ;P Tylko po sprawdzeniu świateł i płynów mieliśmy jechać na plac a tu taka gafa :P

Prymas napisał/a:
To dopiero teraz miałeś prawdziwy powód do stresu. Chociaż z drugiej strony patrząc, jak samiec robi coś pod pilnym okiem atrakcyjnej samicy, to zawsze działa to bardzo mobilizująco na organizm, który to za wszelką cenę stara sie wypaść jak najlepiej. ;]

Po częsci motywacje :P Bo głupio nie zdać gdy kobieta jest egzaminatorem :P

Ale i też nie zdaje się tak "super" z uwagi na to że jednak rozprasza zdającego :P szczególnie na światłach jak się stoi w korku ;D

Nie no ale spoko klientka spokojna, miła ;)

W sumie w WORDzie podobno są 4 kobiety egzaminatorki ;D Z czego ja widziałem dwie ;P I z tej drugiej tez niezła sztuka ;D

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-08-23, 12:39   

Michał napisał/a:
jak się stoi w korku

Ogólnie facet na teorii powiedział, że utkwienie w korku to najlepsze, co może spotkać zdającego na egzaminie. Trwa on bodajże 40-45 minut, więc jeśli się w takim gąszczu stoi, to nie jest się specjalnie narażonym na jakieś skomplikowane "sytuacje" na drodze, a czas sobie spokojnie leci do końca.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-23, 12:49   

Tylko, że wtedy nieco czas egzaminu się przedłuży ;) bo parkowanie, zawracanie czy ruszanei z recznego to wymog na egzaminie :)

[ Dodano: 2007-08-23, 13:50 ]
poza tym, korek to niekoniecznie dobra sprawa, jesli sie rozciagnie, to musisz caly czas operowac jedynka i dwojka, a podobno duza liczba kursantow oblewa bo po postoju nie potrafi ruszyc, czyli zsynchronizować sprzęgła i gazu :)

@Michał 

Wysłany: 2007-08-23, 13:04   

Ja jezdziłem około 50-55 min. Troche w korkach postałem tyle że i tak zdążyłem objechać dość sporą część miasta ;)

Igloo napisał/a:
ruszanei z recznego

Ruszanie z ręcznego jest na placu ;) Na mieście nie masz obowiązku ruszać z ręcznego, stojąc na górce mozesz operować sprzęgłem i hamulcem nożnym ;)

Igloo napisał/a:
a podobno duza liczba kursantow oblewa bo po postoju nie potrafi ruszyc, czyli zsynchronizować sprzęgła i gazu :)

Nie no raczej chyba każdy zdający jeżeli przejechał tych 30 godzin na kursie to potrafi ruszać z miejsca...

Chociaż ja jak przesiadłem się na Chevroleta to było ciężko :P Ma zbyt czułe sprzęgło ;/ I dodatkowo gównianą sprzynie biegów. No ale jakoś się udało jechać, teraz też trafił mi się chevrolet ale nie było tak zle, jakoś wyjątkowo dobrze mi się nim jechało ;)

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-23, 19:11   

Michał niekoniecznie tylko na wzniesieniu na PM, kiedy ja zdawałem natrafiłem na korek na wzniesieniu, kazal mi sie zatrzymac i ruszyć ponownie. Jak myslisz, po co? ;)

A zgaśniecie zdarza się każdemu ;) pech dla tych, którym zdarza się na skrzyzowaniach lub rondach :P

@Michał 

Wysłany: 2007-08-23, 20:56   

Igloo, wlaśnie na mieście to mozesz ruszać jak chcesz nie ma wymogu że z recznego, jedynie na placu jest wzniesienie. Ja np jak byłem na duzej górce to ruszałem z recznego ale to nie dlatego że pani egzaminator mi kazała tylko dla własnej wygody ;)

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-23, 22:41   

no po o to mi po części chodziło :) zawsze lepiej, jesli się ruszy bezszelestnie niż np. zawyje, bo trudniej wtedy utrzymac równowagę :) zwłaszcza, że jechała ze mną bardzo atrakcyjna pani, która z powodzeniem odciągała moją uwagę :)

ziom

Wysłany: 2007-10-23, 08:39   

Ja zdaem za pierwszym razem i byłem z sibie bardzo dumny :hurra:

hazard69 

Wysłany: 2007-10-25, 21:55   

hehe za 2

Neti 

Wysłany: 2007-12-10, 23:37   

za 7 :) i nie ejstem odosobniona w towarzystwie. mnostwo znajomych zdało za 6, 7 a nawet 8 razem... zawsze jakas głupota sie wydarzyła...

andr_w 

Wysłany: 2007-12-13, 21:02   

Mi sie udało za 2 razem:D

Neti 

Wysłany: 2007-12-16, 02:28   

no to w zasadzie tylko gratulowac!
a gdzie zdawałas?
W Warszawie bardzo duzo ludzi wyjezdza na egzaminy do łomży, bydgoszczy a w lodzi słyszałam ze panuje moda na wyjeżdzanie do sieradza :P
każdy orze jak może :P

Azgheros 

Wysłany: 2008-01-26, 10:49   

Ja zdawałem w Warszawie - nie znając zbyt dobrze miasta (jestem łodzianinem) - ale udało mi sie za pierwszym razem (zostałem oceniony przez egzaminatora na 3 z dwoma minusami, ale ze względu na dobry humor zaliczył mi). Teraz moja żona zdawała i SZOK - też za pierwszym razie (też w Wawie) - ale ona znała już okolice, wyjeździła sporo dodatkowych godzin po trasach egzaminacyjnych, jeszcze ja z nią jeździłem przed samym egzaminem, by mogła przyjrzeć sie drogom i znakom.

A co do ilości podchodów do egzaminu. Tak do 3 raz to jest ok. Można być dobrym - ale oblać pomimo tego. Kilkanaście razy - oznacza faktycznie, że dana osoba nie nadaje się do prowadzenia pojazdu - ale nie nadaje sie w chwilach zdawania - może się okazać, że gdy zda za 20 którymś razem i zacznie jeździć, nie będzie takim fatalnym kierowcą jakby się wydawało. Znam taką straszą panią. Postanowiła kupić sobie samochód na emeryturę i zdać prawo jazdy, 2 lata zajęło jej podchodzenie do egzaminów (nikt nie wie ile razy podchodziła - ale co najmniej 20). Gdy wreszcie się jej udało - jeżdżenie z nią było koszmarem - jechała bardzo wolno, nie była w stanie odzywać się i nigdy niw wiadomo było co uczyni. Minęły kolejne 2 lata i co? Potrafi na trasie jechać 160 na godzinę, w mieście jeździ w miarę dynamicznie i do tej pory nie miała nawet stłuczki.

Inn 

Wysłany: 2008-01-26, 15:12   

1, dzieki tacie ktory mnie uczyl

Odpowiedz do tematu