Forum Dyskusyjne :: Prawo jazdy

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Online & Offline » Motoryzacja » Prawo jazdy

Prawo jazdy
Autor Wiadomość

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-17, 19:58   

idz jak wszyscy, nie kombinuj. na egzamin mozesz sie zapisac w dowolnym momencie kursu, o ile sie nie myle, wiec uloz to tak, zeby zaraz po kursie miec egzamin, bedziesz wprawiony.

*faris 

Wysłany: 2007-04-17, 20:00   

michalt01 napisał/a:
mam okazje rozpoczac kurs na prawko 4 miechy przed urodzinami

też mam okazję, z tym, że ten miesiąc to sama teoria, a praktyka doopiero później, no i zapisana będę 3 miesiące przed. mi to pasuje, bo w listopadzie uczyć się do matury i zdawać prawko - nie dałabym rady, a po maturze już za późno będzie, po potrzebuję je mieć jak najszybciej, więc mi taka opcja pasuje.
Mumiiiiinki!

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-17, 20:15   

Do mieszkancow Wrocławia: W maju zaczynam kurs prowadzenia auta, wole ostrzec zeby potem nie bylo ze nie uprzedzalam. Radzila bym zrezygnowac z popoludniowych przechadzek i trzmac sie raczej wewnetrznej strony chodnika, choc i tak to wam nie pomoze. Kierowcy, omijajecie czerwona pande z plakietka L* [czyt.specjalny kurs prawa jazdy dla dzieci autystycznych]

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-04-17, 20:18   

Cytat:
Do mieszkancow Wrocławia: W maju zaczynam kurs prowadzenia auta, wole ostrzec zeby potem nie bylo ze nie uprzedzalam. Radzila bym zrezygnowac z popoludniowych przechadzek i trzmac sie raczej wewnetrznej strony chodnika, choc i tak to wam nie pomoze. Kierowcy, omijajecie czerwona pande z plakietka L* [czyt.specjalny kurs prawa jazdy dla dzieci autystycznych]

e tam się będę ciebie bała... jak ja wsiadę za kółko to będzie żeź... nie potrafie prowadzić ani jachtu ani motorówki po linii prostej, ale rowerem mi wychodzi... ;)
przeżyłam jazdę z bratem, to przeżyję i ciebie w samochodzie :P

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-17, 21:59   

Ja umiem jezdzic tylko do tylu.
Rdzawa napisał/a:
to przeżyję i ciebie w samochodzie

lubie stypy

michalt01

Wysłany: 2007-04-17, 22:00   ?????

czy mozna zdawac egzamin kilka dni przed ukonczeniem 18 roku zycia za zgoda rodzicow? jak to mozliwe? jak to mozliwe to ile dni przed 18 urodzinami mozna zdawac egzamin?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-04-17, 22:02   

yyy, nei iem ale jezeli wystawia Ci prawo jazdy z data przed ukonczeniem 18 to owy dokument jest niewazny.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-04-18, 13:25   

Cytat:
czy mozna zdawac egzamin kilka dni przed ukonczeniem 18 roku zycia za zgoda rodzicow? jak to mozliwe? jak to mozliwe to ile dni przed 18 urodzinami mozna zdawac egzamin?

Cytat:
jezeli wystawia Ci prawo jazdy z data przed ukonczeniem 18 to owy dokument jest niewazny.

od egzaminu do wyrobienia dikumentu jakiś czas mija...

gumcia 

Wysłany: 2007-07-31, 22:34   

od pażdziernika idę na kurs. mam strsa małego bo chyba sobie nie dam rady. zwłaszcza na zatłoczonych drogach:-)

Luiza 

Wysłany: 2007-08-01, 00:46   

5 raz dziś nie zdałam, ale sie nie załamuje - kwestia przyzwyczajenia

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-08-01, 13:56   

Być może zapiszę się w tym miesiącu, ale jeszcze nie wiem. :p Nie mogę jakoś wyobrazić sobie siebie za kółkiem.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-01, 15:33   

dla wszystkich polecam sie zapisac tak, aby zaraz po jazdach startować z egzaminami. Jesli chce sie to mozna sie i zapisac pol roku przed 18 - ale po teorii i jazdach z instruktorem zostaje dziura czasowa, i czlowiek sie odzwyczaja. Osobiscie zdawalem egzamin zaraz po kursie, poniewaz w mojej szkole jazdy mozna bylo dostac (o ile jezdzilo sie perfecto) zaswiadczenie o przejechaniu 30h po 20 godzinach - i wtedy 3 tygodnie oczekiwania na egzamin wypelnialy stale jazdy - polecam wszystkim dowiedzenie sie o takiej mozliwosci bo slyszalem ze to dosc czesty proceder :)

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-08-01, 15:37   

Igloo napisał/a:
w mojej szkole jazdy mozna bylo dostac (o ile jezdzilo sie perfecto) zaswiadczenie o przejechaniu 30h po 20 godzinach - i wtedy 3 tygodnie oczekiwania na egzamin wypelnialy stale jazdy - polecam wszystkim dowiedzenie sie o takiej mozliwosci bo slyszalem ze to dosc czesty proceder

niektorym 'przewoznikom' po prostu nie zalezy na wyjezdzeniu wszystkich godzin, moj kolega np. poprosil o takie zaswiadczenie po 15 godzinach, bo chcial je miec po prostu szybciej. Facetowi nie zalezalo i zaswiadczenie wypisal.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-01, 16:14   

nieee nie o to chodzi :) po prostu czas oczekiwania to srednio 3 tygodnie, w czasie ktorych mozna sie odzwyczaic - instruktor wystawia zaswiadczenie o zakonczeniu 30godzinnego kursu kiedy mam przejechane 20 godzin - i pozostałe 10 godzin jeżdże przez te 3 tygodnie które zostają do egzaminu. I wtedy od razu na gorąco zdaję praktykę :)

Luiza 

Wysłany: 2007-08-01, 16:31   

3 tygodnie? Gdzie?! Ja czekam 1,5 miesiąca bo kolejny egzamin mam 14 września

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-08-01, 17:48   

no ja czekałem 3 tygodnie, możliwe, że teraz czeka się dłużej, ja nie zdawałem w czasie wakacji, a wiadomo, że w okresie letnim jest 150% więcej kursantów :) gdzie? gorzów wielkopolski :)

Dziadyy 

Wysłany: 2007-12-13, 15:07   

Mam takie pytanko czy jak mam 18 urodziny w sierpniu to czy bede mogl jakims sposobe zaczac robic prawo jazdy juz w lutym/marcu? bo pozniej nie bede mial czasu...

*faris 

Wysłany: 2007-12-13, 15:42   

Dziadyy napisał/a:
Mam takie pytanko czy jak mam 18 urodziny w sierpniu to czy bede mogl jakims sposobe zaczac robic prawo jazdy juz w lutym/marcu? bo pozniej nie bede mial czasu...

Zależy jak się dogadasz z kierownikiem osk, bo to od nich zależy czy Ci pozwolą czy nie, i jak później to wpiszą.
Zazwyczaj nie ma problemów, ale warto pochodzić, popytać i posmęcić im (prosić, błagać itd)
Mumiiiiinki!

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-12-13, 17:36   

nie ma chyba problemu, tylko nie możesz mieć prawa jazdy wydanego wcześniej, bo będzie nieważne

Dziadyy 

Wysłany: 2007-12-13, 17:42   

a ile czasu bede mial ?

Odpowiedz do tematu