idz jak wszyscy, nie kombinuj. na egzamin mozesz sie zapisac w dowolnym momencie kursu, o ile sie nie myle, wiec uloz to tak, zeby zaraz po kursie miec egzamin, bedziesz wprawiony.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-04-17, 20:00
michalt01 napisał/a:
mam okazje rozpoczac kurs na prawko 4 miechy przed urodzinami
też mam okazję, z tym, że ten miesiąc to sama teoria, a praktyka doopiero później, no i zapisana będę 3 miesiące przed. mi to pasuje, bo w listopadzie uczyć się do matury i zdawać prawko - nie dałabym rady, a po maturze już za późno będzie, po potrzebuję je mieć jak najszybciej, więc mi taka opcja pasuje.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-04-17, 20:15
Do mieszkancow Wrocławia: W maju zaczynam kurs prowadzenia auta, wole ostrzec zeby potem nie bylo ze nie uprzedzalam. Radzila bym zrezygnowac z popoludniowych przechadzek i trzmac sie raczej wewnetrznej strony chodnika, choc i tak to wam nie pomoze. Kierowcy, omijajecie czerwona pande z plakietka L* [czyt.specjalny kurs prawa jazdy dla dzieci autystycznych]
Do mieszkancow Wrocławia: W maju zaczynam kurs prowadzenia auta, wole ostrzec zeby potem nie bylo ze nie uprzedzalam. Radzila bym zrezygnowac z popoludniowych przechadzek i trzmac sie raczej wewnetrznej strony chodnika, choc i tak to wam nie pomoze. Kierowcy, omijajecie czerwona pande z plakietka L* [czyt.specjalny kurs prawa jazdy dla dzieci autystycznych]
e tam się będę ciebie bała... jak ja wsiadę za kółko to będzie żeź... nie potrafie prowadzić ani jachtu ani motorówki po linii prostej, ale rowerem mi wychodzi...
przeżyłam jazdę z bratem, to przeżyję i ciebie w samochodzie
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
czy mozna zdawac egzamin kilka dni przed ukonczeniem 18 roku zycia za zgoda rodzicow? jak to mozliwe? jak to mozliwe to ile dni przed 18 urodzinami mozna zdawac egzamin?
czy mozna zdawac egzamin kilka dni przed ukonczeniem 18 roku zycia za zgoda rodzicow? jak to mozliwe? jak to mozliwe to ile dni przed 18 urodzinami mozna zdawac egzamin?
Cytat:
jezeli wystawia Ci prawo jazdy z data przed ukonczeniem 18 to owy dokument jest niewazny.
od egzaminu do wyrobienia dikumentu jakiś czas mija...
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
dla wszystkich polecam sie zapisac tak, aby zaraz po jazdach startować z egzaminami. Jesli chce sie to mozna sie i zapisac pol roku przed 18 - ale po teorii i jazdach z instruktorem zostaje dziura czasowa, i czlowiek sie odzwyczaja. Osobiscie zdawalem egzamin zaraz po kursie, poniewaz w mojej szkole jazdy mozna bylo dostac (o ile jezdzilo sie perfecto) zaswiadczenie o przejechaniu 30h po 20 godzinach - i wtedy 3 tygodnie oczekiwania na egzamin wypelnialy stale jazdy - polecam wszystkim dowiedzenie sie o takiej mozliwosci bo slyszalem ze to dosc czesty proceder
w mojej szkole jazdy mozna bylo dostac (o ile jezdzilo sie perfecto) zaswiadczenie o przejechaniu 30h po 20 godzinach - i wtedy 3 tygodnie oczekiwania na egzamin wypelnialy stale jazdy - polecam wszystkim dowiedzenie sie o takiej mozliwosci bo slyszalem ze to dosc czesty proceder
niektorym 'przewoznikom' po prostu nie zalezy na wyjezdzeniu wszystkich godzin, moj kolega np. poprosil o takie zaswiadczenie po 15 godzinach, bo chcial je miec po prostu szybciej. Facetowi nie zalezalo i zaswiadczenie wypisal.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
nieee nie o to chodzi po prostu czas oczekiwania to srednio 3 tygodnie, w czasie ktorych mozna sie odzwyczaic - instruktor wystawia zaswiadczenie o zakonczeniu 30godzinnego kursu kiedy mam przejechane 20 godzin - i pozostałe 10 godzin jeżdże przez te 3 tygodnie które zostają do egzaminu. I wtedy od razu na gorąco zdaję praktykę
no ja czekałem 3 tygodnie, możliwe, że teraz czeka się dłużej, ja nie zdawałem w czasie wakacji, a wiadomo, że w okresie letnim jest 150% więcej kursantów gdzie? gorzów wielkopolski
Mam takie pytanko czy jak mam 18 urodziny w sierpniu to czy bede mogl jakims sposobe zaczac robic prawo jazdy juz w lutym/marcu? bo pozniej nie bede mial czasu...
*faris
Wysłany: 2007-12-13, 15:42
Dziadyy napisał/a:
Mam takie pytanko czy jak mam 18 urodziny w sierpniu to czy bede mogl jakims sposobe zaczac robic prawo jazdy juz w lutym/marcu? bo pozniej nie bede mial czasu...
Zależy jak się dogadasz z kierownikiem osk, bo to od nich zależy czy Ci pozwolą czy nie, i jak później to wpiszą.
Zazwyczaj nie ma problemów, ale warto pochodzić, popytać i posmęcić im (prosić, błagać itd)
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.