Cześć,
Wypatrzyłem sobie nową nawigacje do kupienia, bo nosze się z tym już długo. Nazywa się Navigo (tej samej firmy co te atlasy i mapki Copernicus). Słyszeliście coś o niej? Przekonały mnie testy w gazetach i stosunkowa niska cena. Czy może znacie coś lepszego, będę wdzięczny za komentarze.
Navigo to jedna z lepszych nawigacji na rynku Polskim. Jeszcze zapytam gdzie jeździsz głównie? Jeżeli po Polsce to odradzam Tom Tom-a pokrycie tego najwyższego modelu dla Polski to około 45%.. prowadziłby Cie strasznie (włącznie z jazdą pod prąd). Zachód czyta wyśmienicie.
Jeżeli chodzi o naszą Ojczyznę to polecam nawigację Easy touch ET-907- 98% pokrycia, tryb dzienny, nocny, pieszy, 2D i 3D. Ma praktycznie wszystko do nawigacji.
Modele Mio też są niczego sobie tylko musisz pomyśleć o mapie. (mio to minikomputery)
ewentualnie ACER-y- możesz śmiało odtwarzać muzykę, czyta jpg, nawiguje Cię, wbudowany notes itp. Wszystko powyżej dostaniesz do 1000 zł.
baloon
Wysłany: 2007-06-23, 11:49
ja nie mam auta, ale jeden z moich znajomych ma z firmy navigo i jezdzi z nim caly czas i jest zadowolony teraz jak warszawa jest remontowana w centrum to na pewno sie przyda.
teraz jak warszawa jest remontowana w centrum to na pewno sie przyda.
nie jestem pewna czy navigo ma funkcje "ostrzegaj przed utrudnieniami, korkami"...... ? "tomka" najwyższe modele mają.... hmm..
ogólnie w każda nawigacja wyznaczy CI nową trasę jeżeli tylko skręcisz w niewłaściwą uliczkę.. trochę po marudzi i przestanie
Sharana
Wysłany: 2007-12-05, 00:14
Mówiąc o nawigacjach do samochodu polecam wyroby MIO.(to ceniona amerykańska firma specjalizująca się w GPS).
Moim zdaniem warto spojrzeć na dwa modele:
- MIO DigiWalker C720. Posiada mapę Polski i 34 Państw Europejskich
Urządzenie ma duży panoramiczny wyświetlacz o przekątnej: 4,3cala, rozdzielczość: 480x272.
Dodatkowe opcje/gadźety: Posiada Bluetooth 2.0, odtwarzacz filmów, przeglądarka zdjęć, odtwarzacz MP3, cyfrowy aparat (2 mega pixele) oraz skaner wizytówek.
- Mio DigiWalker C520, są do wyboru dwa rodzaje map, Mapa Polski i Europa Zachodnia, bądź Polska i Europa Wschodnia.
Wyświetlacz o przekątnej 3.5 cala, rozdzielczość: 240x320. Posiada wbudowany odtwarzacz mp3, jak również baze lokalnych przydatnych punktów - restauracje, stacje
benzynowe, szpitale, miejsca turystyczne, lotniska, itp.
[ Dodano: 2007-12-05, 00:22 ]
Jesli interesuje Cię podręczna nawigacja to moim zdaniem wart uwagi jest model Mio H610.
Idealny na rower czy wędówki piesze...
To coś jak ipod wzbogacony o wpełni funkcjonalną nawigację. Bez większych oporów mieści się w kieszeni ,jest bardzo lekki- waży 110 i ma dobrą baterię.
Przekątna: 2,7 cala, rozdzielczość:240x320.
Dodatkowym atutem jest to iż posiada MP3 Player, Audio Player, Video Player,
Gry kieszonkowe, dzięki czemu w każdej chwili możemy zasiąść w głuszy relaksując się ulubionymi dźwiękami.
o a jaka jest przecietna pojemność? czy trzeba dokupywać karty?
slyszałam o tych opcjach w GPSie ale jakos tak nie przywiązywałam do tego wagi. Myślałam że to raczej tak jak w komórce, że jakoś się wgra dwa utwory i koniec, tak to lipa. Ale jeśli da sie więcej to bardzo mi sie to podoba
Sharana
Wysłany: 2007-12-17, 22:29
Zazwyczaj do takich urządzeń albo nie dodają kart, lub daja najmniejsze pamięci... w tym przypadku wkładają 64SDRAM, ale zawsze można sobie dokupic większą... to zależy jedynie od potrzeb użytkownika.
a ceny tych kart? to są takie standardowe czy jakieś specjalne?
Sharana
Wysłany: 2007-12-27, 20:24
Najczęściej są to takie karty jakie masz w aparacie lub telefonie... nie znam dokładnych parametrów tego modelu, dlatego nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie... Poszukaj najlepiej - google Twoim przyjacielem
jerycho
Wysłany: 2008-04-25, 13:28
Co sądzicie o urządzeniach nokii?? np nokia500 ?????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.