nie obraz sie ale poczatkujacy kierowca powinien troche pocierpiec na drodze nabyc doswiadczenia, wtedy moglby przesiasc sie na cos szybszego
a z drugiej strony powiedz mi ile masz pieniedzy to dobierzemy ci samochod, mowisz niewiele
osobiscie wybralbym malucha nad np matiza
albo zainwestuj w jakis zabytek, badz oryginalny np. syrenka z tym ze musisz lubic mechanike
Myąlałem o Garbusie ale to troche kosztuje. Ja chce sie zmieśćić w 3,5tys.
Bardziej myślałem o oplu astrze starszej lub golfie 2.
Poloneza napewno nie kupie
Golfik 2 kupi za 2,5 tys a 90rok częśći nie powinne być drogie bo dużo ich u nas!!
Kumpel kupił ostatni bmw 7 , 88rok z 3000cm3 z gazem za 3000 jeździ nim puł roku i nic nie dokładał blacha jest zdrowa!!
Kup sobie cos japońskiego. Toyotkę jakąś. Przecież one sie wogóle nie psują. Części też nie mają wygórowanych cen, a jak kupisz Diesla to będzie też ekonomocznie:P
Kup sobie cos japońskiego. Toyotkę jakąś. Przecież one sie wogóle nie psują. Części też nie mają wygórowanych cen, a jak kupisz Diesla to będzie też ekonomocznie:P
Ps. Toyoty wcale nie sa drogie.
no tylko ze cena beznyzny niewiele sie rozni od ceny ropy a do beznynowego mozesz zalozyc gaz ktory jest jest ponad 2 razy tanszy - ja place za gaz 1,7x
a ja na twoim miejscu kupiłbym malucha za 150-300 pln, który sie sypie i który ma jeszcze ubezpieczenie na koło 3 miesiące... i masz 3 miechy jeżdżenia xDxDxD fajna sprawa
No z tego co wczoraj widziałam na stacji to róznica jest 50 gr, a to dużo. Poza tym Diesel jest oszczędniejszy. Ja na gaz auta nie przerobię! Nigdy! Dla mnie to sadyzm:) Moje autko pali 14 litrów na 100km i ogołaca mi kieszeń , ale i tak nie przerobię.
Moim zdaniem jeśli komus zależy na dobrym i ekonomicznym aucie, to naprawdę powinien kupić Japońca. Są niezawodne. Można też znaleźć w tym coś ekonomicznego oczywiście. Np jakaś Almerka z małym silniczkiem.
Japonczyk.
Mitshubishi na przyklad, honda.
Sa ladne, zgrabne, nie psuja sie i nie pala za wiele i sa tanie te starsze roczniki.
Zdecydowanie odradzam auta francuskie, fordy. Kup takie ktore ma tani czesci i malo sie psuje. Czyli albo niemieckie - na ktore sugeruje miec wiecej kasy, albo japonczyk.
A. I gadanie, ze kup se malucha. Ja bym wolala chodzic piechota niz wsiasc w jezdzaca trumne gdzie strefa zgniotu konczy sie na silniku. Dajcie spokoj. 3 miesiace jezdzenia? Co na kasie spicie, zeby co 3 miesiace zmieniac malucha i po urzedach ganiac z rejestracja??
I tak, pierwsze auto jest do obtrac, sluczek, i nauki swojego zachowania na drodze. Ja mam Xantie. Auto jest wielkie. Calkiem ekonimiczne jak na swoje 1.8 ino odradzam bo to wrak w sumie.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Golfa II za ta kase miec bedziesz, tyle że te autka dosc czesto sie psuja... nie oplaca sie kupowac bo wlazysz w niego jeszcze 2x tyle (nawet jak bedzie dobry)... radze pozbierac jeszcze kasy i kupic jakiegos innego VW np Vento albo passat... moj brat ma golfa to mu sie czesto psuje, moj starszy Vento ma i psuje sie naprawde rzadko... odkad ma to auto to max 2 razy byl w naprawie a troche juz ma to auto...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Ja nie radziłabym kupować Ci VW. To są ( a własciwie były) dobre auta, bo niemieckie, a wiadomo, że oni robia trwałe autka. Teraz o naparwdę zadbany eglemplarz Golfa czy Vento nardzo trudno. Poza tym one są takie bezpłciowe.
Naprawdę radze Ci kupić japończyka. Bedziesz zadowolony. To są auta nie do zajechania i nikt nie powie, że jest inaczej. Szczególnie Toyoty. Uzbieraj kase i kup sobie Japońca.
Wiadomo, że jak sie dobrze auto eksploatuje, to służy ono długo i dobrze. Jednak teraz kupic od kogoś któreś z tych aut to porażka, bo są one po prostu zajechane. Zresztą ja bym nigdy sobie nie kupiła zadnego Golfa ani Vento.
A co do predkosci. Dla mnie predkosc nie zamyka sie w 180km/h. Tyle pojedzie każde auto klasy kmpaktowej jak sie postara. Więc to nic specjalnego. Zreszta predkość nie jest tak ważna jak przyspieszenie, przynajmniej dla mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.