Witam!
chciałbym się dowiedzieć co myślicie na temat CB.. Czy jest to dobre urządzenie anty policyjne bo tylko do tego bym potrzebował...?? Na ulicach coraz więcej widzę samochody z długą anteną CB. Co o tym myślicie...?? Aha i jeszcze jedno jakie CB polecacie bo jak patrzałem na allegro to jest ich bardzo duzo w sumie od wyboru do koloru i nie wiem który kupić...
Sharana
Wysłany: 2008-01-08, 21:11
Jeśli chodzi o CB to jest to bardzo przydatne rozwiązanie dla osób które dużo podróżują... trochę mnie dziwi, że ludzie kupują je jedynie do ochrony przed policją czy fotoradarami... jest świetne w momentach gdy się zgubimy czy okazuje się, że droga jest z jakiegoś powodu nieprzejezdna... inni podróżujący a szczególnie kierowcy aut ciężarowych zawsze są skorzy do pomocy...
Co do rodzaju/marki, faktycznie jest tego dużo i to tyklo zależy jakich parametrów oczekujesz...
Ano fakt, pomocne jest w szukaniu drogi. Ostatnio mili ludzie wskazali nam drogę do szpitala w Opolu No i protest paliwowy jak pięknie sobie poradził - co chwila jakieś nowy kierowca się przyłączał jak o nim usłyszał na CB... i łatwo można było podzielić stacje między auta
Po za tym w trakcie nudnej podróży można sobie umilić czas...
Sharana
Wysłany: 2008-01-09, 18:04
W zeszłym roku CB wyratowało mnie i moich znajomych z niezłego bagna - a dokładnie powodzi Byliśmy na wakacjach w Szklarskiej Porębie i akurat w tym czasie przyszła powódź... zarwało most na głównej drodze wyjazdowej i gdyby nie pomoc kierowcy ciężarówki, napewno byśmy nie wyjechali z miasta. (nie kazdy zna objazdy - zresztą nawet nie da się znac wszystkich dróg w kraju).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.