Wysłany: 2006-05-11, 01:38 Zastanawia mnie, co myślisz na ten temat....
Zastanawia mnie, co myślicie na temat negatywnych kampanii politycznych? Czy oczernianie konkurenta jest etyczne? Czy można posunąć się do oczerniania innych za cenę zwycięstwa?
Ostatnio zmieniony przez helena 2006-05-11, 01:41, w całości zmieniany 2 razy
Etyczne to to oczywiście nie jest, ale jednak w świecie polityki jest to taka powszedność, że patrzę na to z przymrużeniem oka. Wszystko dla zwycięstwa, wszystko dla lepszej pozycji. Gorzej by było, jakby nawzajem nasyłali na siebie morderców (chociaż z pewnego punktu widzenia lepiej :> ). Tak jak Deela pisze, dla polityków to jest taki rodzaj "wojny" - tyle że nie militarnej, lecz słownej. Jest to wielkie pole bitwy i zwyciężają zazwyczaj ci, którym najlepiej to oczernianie wychodzi. :>
Osobiścię widzę to tak: chcą wojen, więc niech je prowadzą - mnie to (być może jak na razie) nic nie obchodzi (mnie to rybka). :]
Wysłany: 2006-05-11, 19:02
To jest niestety brutalność Polityki. Takie świństwo pozwoliło zwyciężyć PiSowi. Spot z pustoszejącą lodówką był oburzający, ale chyba tak ma być Najgorsza była jednak propaganda PiSu - będzie POPiS jest SamoPiS....
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Dla mnie polityka i to co sie wokół niej w mediach dzieje to jest jedna wielka paranoja. W sumie nigdy sie w polityke nie zagłebiałam (chyba ze na WOSie) wydaje mi się że to jest chore...
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.