Gdy ukończę liceum, zrobię studia to jest pewne, że zrobię wypad z Polski. Moja Mama mieszka we Włoszech, część rodziny w Anglii. Byłem pod wrażeniem jak kiedyś pojechałem do Niemiec: piękne drogi, krajobrazy, miasta. Ale jedno uważam: najpiękniejsze dziewczyny mamy w Polsce
Ja w zycui bym sie nie wyniósł z Polski choć moj kierunek studiów wręcz mnie do tego zachęca. Owszem, nazekam na drogi, korki, biurokracje, dresiarstwo na ulicach ale ogólnie to staram się obracać to w zart. Gdybym trafił np. do owych Niemiec gdzie drogi są równe jak nasze polskie karbowane frytki, gdzie atustrad tak dużo jak duzy jest nasz deficyt, gdzie ulice czyste jak deklaracje podatkowe naszych polityków - to poczułbym się nieswojo xD
Za granice to ja mogę ew. pojechac na saksy a nie na stałe, a zwisa mi to ze w przyszłosci mógłbym za prace x-razy więcej wyciągnąc w Niemczech czy gdzie tam, za bardzo siedzę "metnalnie" w Polsce zebym miał się z nią zegnać.
za facetów xD
za to, że lato tutaj jest ciepłe, lecz nie za gorące
za język, który jest piękny
za muzykę
za góry, lasy, morza...
za śnieg, bo co ja bym zrobiła bez śniegu
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
Kocham ten kraj za słuzbe zdrowia,mimo ze lekarze ciagle strajkuja naprawde wiele pomagaja nie biorac zadnych pieniedzi (znane z autopsji) za polska kuchnie jedyna w swoim rodzaju, oczywiscie wódke, zabytki, historie, i najwaznijsze NAJPIĘKNIJSZE DZIEWCZYNY NA TYM GLOBIE:D
Jak byłam młodsza mówiłam, że Polska to beznadziejny kraj i spadam stąd gdy tylko będzie okazja. Teraz chyba się starzeję bo obudził się we mnie patriotyzm.. nie chcę wyjeżdżać z naszej Ojczyzny bo kocham ją.. to uczucie które jest we mnie. Nie mówię kocham za... mówię "kocham bo to moja ojczyzna".. ona sama w sobie nie jest chora.. to ludzie którzy ją tworzą i dowodzą mają coś nie tak z głową.. ale dlaczego mamy nie lubić Polski za to że kretyni nią rządzą?
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-06-27, 08:51
za kulturę
za język
za wszystkich sławnych ludzi
za piękne tereny - Mazury itd
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2007-06-27, 13:55
Gdy byłem idiotą (a to było niedawno bo w wieku 14-15 lat xD) uważałem że nie mam czego tu szukać i wyjadę i nie wrócę. Teraz na szczęście zmądrzałem, i wiem że nigdy nie wyjadę stąd na zachód. Kocham swój kraj nie za coś, tylko po prostu dlatego że jest. Nie wyobrazam sobie, bym mógł żyć na swoich ziemiach, ale pod władzą np Rosyjską czy Niemiecką. A co do władzy (obecnej!) to inna sprawa. Nie głosowałem na nich (zaiste xD) więc pozostaje mi tylko czekać aż do władzy dojdzie ktoś, dla kogo dobro kraju jest wazniejsze niż Teletubiś - emo czy wycofywanie Dostojevskiego z lekur szkolnych -.-
Wygląda to prawie jak Romantyczny patrioryzm, ale ja już tak mam xD
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Za to, że jest mój. Za jego historię. Za to, że się tu urodziłam i tu mieszkam. Za jego piękno. Za Bieszczady. Za jego niedoskonałości.
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
F@nta
Wysłany: 2007-07-11, 20:26
Kocham???? To za dużo powiedziane...Po prostu jestem tu i teraz, a najważniejsze że jest mi dobrze. Może egoizm a nie miłość i patriotyzm??
Za to, ze zostało w tym kraju jeszcze troche wolności słowa, a nie jak np. w Niemczech, gdzie skazano pastora na rok więzienia, za porównanie aborcji w swoim kraju do holocaustu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.