za co kocham kraj w moim przypadku Chiny i Polskę za to że jestem pół Polakiem poł Chińczykiem a nie Niemcem Włochem Amerykaninem idp swój kraj kocham za historię i inne rzeczy ale kocham też swój region za wiele Rzeczy te dwa kraje kocham za to że to kraje moich przodków
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-04-12, 17:02
Za idiotyzm, tępe myśli, brak umiejętności bronienia się.
Za zdegradowanie środowiska - niziny, wyżyny, góry, zanieszczczone jeziora, wycięte lasy.
Za Leppera, Giertycha, Kaczyńskich, reformy a raczej ich brak, stagnacje, za drapanie rzepki tylko sobie.
Za miejsca brudne, śmierdzące, puste, ale moje.
Za Czarny Dunajec.
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Właśnie za to, że jest mój. Oraz za tradycję oraz wspaniałe ścieżki kajakowe na Mazurach i cudne ściezki spacerowe w Bieszczadach.
A serio, to Polska wcale nie jest takim złym krajem. Naszą największą wada jest, paradoksalnie, położenie. Kolega taty, który był na Kubie, opowiadał jak wyglądał dialog z kubańskim taksówkarzem:
-Skąd pan jest.
-Z Polski.
-Przepraszam, a gdzie to jest?
-W Europie. Środkowej Europie.
-Naprawdę? Nigdy nie słyszałem o takim kraju. Między jakimi krajami leży?
-Z jednej strony Niemcy, z drugiej Rosja.
-O ku**a! To jak wy tam możęcie żyć!?
Coś z w tym jest.
_________________ Relax...you belong to me.
You're talkin' to me Artuuro23? Are you talkin' tome?!
Ja tam nie widze podobeństwa za bardzo ;P Przez 3 lata uczyłem się ruskiego i raczej unikałbym stwierdzenia że są podobne ;D
sa podobne, rosyjskiego ucze sie juz 6 lat i czasem jak nie wiem jak jest jakies slowko po rusku to biore polskie i dodaje rosyjska koncowke i czesto zgaduje
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2007-05-04, 19:37
Ja kocham swoj kraj za to ze tylko polacy potrafia wszytsko, a nie to co inne narody... maja tylko odpowiedzi tak lub nie a polak ma jeszcze "da sie załatwić"....
I oczywiście za nasze piekne Polki
Za najbardziej wartościowych mężczyzn na świecie (nie wliczając wyjątków, które są wszędzie)
Za patriotyzm zakorzeniony w polskiej świadomości
Za Polaków, którzy są silni, wytrwali, mają duże możliwości, są pracowici, itd itp
Za piękno natury, za czyste (w miarę) morze i plaże, za Mazury, za góry,
Za śp. Papieża (Wojtyłę )
Za Adama Małysza
Za Polskie stare dobre komedie
Za to, że się w nim urodziłam
Za cudowne polskie "ogonki" ktore wyróżniają nasz język od innych
Nie wiem czy kocham swój kraj, ale jeśli już to może torszkę za historie - tak bardzo burzliwą, i za cierpienie przez wiele lat, za wiele klęsk i podniosłych czynów. I za kulture która wbrew pozorom jest ciekawa.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Nabokov Rozpacz
*faris
Wysłany: 2007-05-07, 14:48
Za cztery pory roku. Za zwykłe krajobrazy, za różnorakich ludzi, za "złodzieji i pijaków", za to, że żąłądki Polakó wytrzymują tyle alkoholu, za polskie żaroełko - nie ma to jak pierogi, barszcz biały z grzybami, bigosik, czy schabowszczaki...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
-Za to ze Polska to chyba jedyny kraj (o ile się nie mylę...) w którym prawica jest opozycją do prawicy.
-Za egzotykę polityczną.
-Ogólnie za historię i sztukę.
-Za rozsiane po całej Polsce katedry, baszty, zamki, przydrozne kościółki, itp.
za to ze polska to jedyny kraj w którym LEKARZE zarabiaja grosze
za to ze w polsce jest tyle pracy dla studentów
za to ze sa tak zaj.. zarobki
za to ze lekcja trwa 45 minut
za to ze sa tak super extra drogi
za to ze nie ma w ogóle korków
ale nie kocham jej za to ze wychowała naród alkoholików ;];] %%
[ Dodano: 2007-05-15, 18:37 ]
Beldu napisał/a:
I oczywiście za nasze piekne Polki
dokładnie;] za to tez
_________________ Escape is just the begining__
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-16, 08:54
Nie kocham naszego kraju. I chetnie pieniosłabym się gdzieś indziej. Kocham swoje miasto ale to inna sprawa.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
lampart [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-29, 08:05
Kocham za to że jestem polakiem. Za przepiękne drogi, za fajowskie boiska, za to że mamy fajnego prezydenta i to na tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.