Chyba sie nigdy nad tym nie zastanawiałam. I chociaż przez bardzo długi czas uwazałam ze nie mogłabym wyjechac z Polski na stałe bądz wogóle tak do pracy to ostatnio troche inaczej na to patrze. Z jednej strony czuję, że skończenie studiów tutaj ( na wysokim poziomie, wiadomo, ze polskie uczelnie są bardzo dobre) a potem wyjazd do innego kraju i pracownie na jego rozwój to jak dla mnie nie lojalność. Jakos tak mi sie zdaje. troche odbiegłam od tematu.
Więc za co kocham. Chyba tak naprawdę to Go bardzo szanuję. I jestem wdzięczna ludziom, którzy walczyli za jego wolnosć, zebym ja mogła życ teraz spokojnie.
_________________ All good things come to an end...
;]
Wysłany: 2007-03-30, 20:52
Kocham swój kraj ponieważ…
… nie czuje konkretnych więzi między nim a mną co czyni mnie wolną od jego trosk.
… polskiej polityce i politykom mówię zdecydowane - tak, przecież sam fakt że udało ‘im’ się dostać tam gdzie nikt nie chce iść dobrze o nich świadczy… to swego rodzaju przysługa
… zaskakuje każdego dnia, jeśli nie ciekawą historią to przyszłością, która układają Ci wyżej
… żyję tu, nawet jeśli chwilowo, to tu i teraz, warto nastawić się na zmiany… a nóż będą pozytywne, cuda to przecież zjawiska na porządku dziennym
A cenię za silny charakter… i oryginalność tak jednostki jak ogółu
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
za to że na specjalne życzenie romana będziemy na plastyce projektować mundurki do katalogu, żeby szkoły mogły sobie wybrać
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
*Apple
Wysłany: 2007-04-03, 11:37
Za położenie geograficzne( góry, morze, jeziora, a nawet wąwozy).
Za język bardzo podobny do ruskiego
Za waleczność podczas II wojny świaowej, jak już ktoś wspommniał. Jesteśmy odważni, bronimy swojego. Nie tak jak te np Czechy....
Za polską kuchnię.
Wysłany: 2007-04-03, 16:40
za umiarkowany klimat
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
za piekne krajobrazy!! za Mierzwice, Siedlce i za Kraków!!!
za Adasia Małysza
za innych sportowcow
za wszystkie wspaniale chwile w Polsce
za to ze sie tu urodziłam
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2007-04-08, 13:00 Re: Za co kochasz swój kraj?
Apple napisał/a:
Za co kochasz i cenisz swój kraj?
hm...napewno nie za polityke, jednak cenie go za przeszłość za to że moji dziadkowie walczyli za jego wolność, za piekne krajobrazy, za to że jest moim domem
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wiek: 18 Dołączył: 22 Lip 2006 Posty: 122 Skąd: a huj ci do tego
Wysłany: 2007-04-08, 16:45
Ja praktycznei za nic nic sie od lat nie zmienia wszystkie drogi dziwurawe lasy powypalane i coraz wiecej jest napadów gwałtów itp. ja załuje ze sie nie urodziłem w Ameryce albo chociaż w Angli
Kraj kocham za to, że jest ojczyzna, Polak zawsze narzekał i zawsze sobie sam szkodził świadomie, my nie umiemy chyba szanować tego co mamy i zawsze ktoś inny (nacja) ma lepiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.