Forum Dyskusyjne :: Wybory 2007

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » Wybory 2007

Wybory 2007
Autor Wiadomość

Didi 

Wysłany: 2007-10-21, 22:55   Wybory 2007

Wybraliście

Wygrało PO, lecz proszę was jak Platforma Obywatelska nic nie zrobimy nie płacie nad rozlanym mlekiem, bo to wy już zdecydowaliście o przyszłości Polski, jak mówi Tusk Lepszej Polski w której żyje się lepiej, pożyjemy zobaczymy..

Pytania:

PO - czy będzie musiało zawrzeć koalicje?
- czy jednak będą rządzili sami?

PiS - może zagrozić jeszcze PO?
- czy możliwa jest koalicja PiS-LiD-PSL?

Inne pytania:

Czy w Polsce coś się zmieni?

Czy Polska będzie biedna i poniżana i sprzedawana innym krają?

Czy Tusk poradzi sobie jako premier?

Czy Polacy na emigracji powrócą?

Czekam na opinie!

Jestem zwolennikiem PiS i możecie mnie za to bluzgać, i takie powiedzenia najpierw rządziły kaczory teraz będzie rządził jeden kaczor Donald! Powodzenia!

MaciekOWP 

Wysłany: 2007-10-22, 13:09   

Zwrócie uwage na jedną ciekawostkę.
To TUSK i inna hołota mówiła przy referendum do eurokołhozu - ze bedziecie mogli wyjezdzac do dobrze platnej pracy za granice!! Sami tak mowili, aby chocby dlatego glosowac na "tak"
A dzis? Ubolewa ilu ludzi to wyjechalo, a SAM DO TEGO ZACHECAL.
To sie nazywa cynizm i dwulicowosc. Mowienie tego, co w danym momencie przyniesie wiecej glosow od ciemnego ludu.
Na takiego czlowieka glosowaliscie... Powie wszystko byle to dalo mu wiecej glosow[/code]

Trendi 

Wysłany: 2007-10-22, 13:21   

wiedzisz bo jest róznica.
to że mamy otwarty rynek pracy w Wielkiej Bytanii to jest duży plus
ale ludzie z kraju poprostu muszą wyjeżdżać bo w kraju gospodarka stoi i płace są koszmarnie niskie.
chyba lepiej jest mieć możliwość wyjazdu i zarobienia niż nie..
mam nadzieje ze teraz będzie dużo lepiej i teraz ludzie będą mogli wracac

MaciekOWP 

Wysłany: 2007-10-22, 13:29   

Nie zrozumielismy sie.

Mnie chodzi ze SAM namawial do wyjazdu, mowil jakie to wspaniale
a dzis mowi co kompletnie innego o 180 stopni! A dzis ubolewa ze wyjechali. A SAm do tego namawial. Widzisz to? o tym mowie
Ja nie wierze ze bedzie lepiej... PO??
Jedyna osoba ktora ruszyla gospodarke, osoba na prawde odpowiednia i kompetentna to Gilowska. A PO urazona ze przeszla do PiS jej nie wezmie.

apadak 

Wysłany: 2007-10-22, 15:28   

Wysoka frekwencja wynikala z ogolnego zirytowania spoleczestwa PiSem i ta chora koalicja z populistami.. najabrdzej wkurzyla sie mlodziez i "wyszktalciuchu" i przez to PiS przegral bo oni maja tylko swoj, twardy, betownowy rydzykowy elektorat.. nie jestem sympatykiem PO ale wybory oceniam wmiare pozytywnie pozniewaz znikneli poplisci ze sceny.. no i PO wygrala z duza wiekszoscia .. szkoda ze nie maja bezwzglednej bo powino byc tak ze rzadzi samodzielnie jedna partia robi co chce a po 4 latach wyborcy oceniaja.. nie ma koalicji i tych cyrkow oraz targow o stolki.. rzadz dobry czy zly rzadzi a nie tylko proboje utrzymac chora koalicje... no ale PO ma wiekszosc wiec beda mieli dosc stabilny rzad... zadanie maja latwe bo jst bardzo dobra koniunktura.. jak zrobia wmiare kompetenty rzad ktory sie nie kloci ze wszytskimi jak PiS czego ludzie mieli dosc to moze byc lepiej.. jak bedzie zobaczymy.. oby tylko nie bylo to AWS bis
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

*faris 

Wysłany: 2007-10-22, 15:50   

Teraz to będziemy mieć gruszki na wierzbie i cudy tuskowskie. aha, zapomniałam, że jesteśmy już drugą Irlandią, no, i ten tego: podwyżki już pewnie są.

A także pełna prywatyzacja służby zdrowia, brak NFZ, nieskie podatki, jeszcze niższy budżet państwa, pewnie wybudują parę autostrad, ponamawiają ludzi żeby powyjeżdżali do tej dobrze płatnej pracy w UE.
Może zrobią zamach stanu sami na siebie ? Taka mała powtórka z rozrywki z '92 roku.

Śmich na sali.

Jak to takie dwie babcie na przystanku określiły
- teraz rządzi PO, trzeba wyjeżdżać
- ano trzeba, pan Tusk sam nas zachęcał i zachęca nadal.

<dodam, że to nie jakieś znowu mohery a wykształcone babcie, i możecie sobwie zwyzywać od moherów, bo na nic innego was i tak nie stać, takie to wszystko wykształcone i kulturalne, że aż głowa boli.>
Mumiiiiinki!

apadak 

Wysłany: 2007-10-22, 16:17   

nie ma to jak propaganda :) .. no ale nie sprawdzila sie ona przez 2 lata trzeba by wkoncu cos nowego moze wymyslec ?
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992

MaciekOWP 

Wysłany: 2007-10-22, 17:08   

faris - bardzo słuszna wypowiedź. Podpisuje się pod nią.
apadek - pamiętaj, że dokładne rozliczenie tego co mówil PiS mozliwe by bylo po pelnej kadencji - 4 latach. Ciezko rozliczac z planow CZTEROLETNICH po 2 latach, prawda?
To teraz bedziemy mieli konstytucje ue, nasza bedzie mozna sobie d... podetrzec. Kiedys mielismy marki, jutro bedziemy mieli euro. Kiedys sami decydowalismy o naszej polityce monetarnej, jutro bedzie to robic za nas bank w Niemczech - konkretnie we Frankfurcie nad Menem. Jeszcze "podziekuja" kiedys wyborcy PO. Ale bedzie za pozno

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-22, 17:19   

MaciekOWP napisał/a:
To TUSK i inna hołota mówiła przy referendum do eurokołhozu - ze bedziecie mogli wyjezdzac do dobrze platnej pracy za granice!! Sami tak mowili, aby chocby dlatego glosowac na "tak"
A dzis? Ubolewa ilu ludzi to wyjechalo, a SAM DO TEGO ZACHECAL.
To sie nazywa cynizm i dwulicowosc. Mowienie tego, co w danym momencie przyniesie wiecej glosow od ciemnego ludu.
Na takiego czlowieka glosowaliscie... Powie wszystko byle to dalo mu wiecej glosow
jest różnica między pracą w zawodzie i rozszerzaniem horyzontów, wzbogacaniem cv a praca na zmywaku.
jeżeli według Ciebie zachęcano nas do wyjazdu z Polski własnie w celu usługiwania Brytyjczykom w knajpach, hotelach, barach, to najwidoczniej świetnych masz informatorów.

faris napisał/a:
A także pełna prywatyzacja służby zdrowia
tak, oczywiście, pełna prywatyzacja szpitali, strazy pożarnej, policji, sądów i wszystkiego co tylko można sprywatyzowac, bo prywatyzacja to słowo, które ogarnia wszystko :rotfl:

część służby zdrowia zostanie sprywatyzowana i jestem za tym, bo nawet bez prywatyzacji duża ilość osób zdecydowanie wybiera prywatną opiekę medyczną uważając (i słusznie), że uzyskują wtedy usługę o wyższym standardzie. publiczna służba zdrowia nie leczy 'w gorszy sposób', po prostu ma przerażająco mneijsze możliwości. prywatyzacja wiąże się z dodatkowym źródłem pięniędzy dla wielu miejsc opieki publoicznej, więc dlaczego mamy PO od tego powstrzymywać?

piszecie czarne scenariusze o tym, że nagle od 21 października człowiek za zdrowie będzie musiał płącić, bzdura.

bardzo żałuję, że wynik PO nie był troszkę większy, ale i tak jestem bardzo zadowolona z naszego wyboru. wreszcie nasze państwo przestanie się cofać i ogradzać murem z każdej możliwej strony. nasze stsosunki z zagranicą nie zostały jeszcze doszczętnie zniszczone, więc wierzę, że PO pomoże nam odzyskać dobre mienie, że nareszcie przestaniemy zniechęcać do siebie wszelkie znaczące państwa, no i że wreszcie zaczniemy wykorzystywać pieniądze, które daje nam UE.
wierzę mocno w to, że coś zacznie zmieniać się na lepsze, nie wierzę w cuda i drastyczne zmieny, ale oczekuję pozytywnych zmian. no i nareszcie zaczęłam dopuszczać do siebie po trosze myśl, że może jednak euro2012 zorganizujemy.

w koalicję pis-LiD-PSLl nie wierzę, ponieważ LiD wyraźnie cieszył się z porażki braci K., natomiast polityka PSL znacznie różni się od polityki proponowanej przez pis.

oby te wybory wyszły nam na zdrowie.

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2007-10-22, 17:30   

Magda, nic dodać, nic ująć ;-)

*faris 

Wysłany: 2007-10-22, 20:23   

Magda napisał/a:
część służby zdrowia zostanie sprywatyzowana i jestem za tym,

za częściową to był PiS.
już był popis lekarzy na podkarpaciu przez co wynikło co wynikło. a teraz rząd PO prowadzi już z lekarzami rozmowy i z tego co wiem lekarze przejmują wszystkie szpitale. no żyć, nie umierać po prostu. dobrze, że nie choruję, nie chodzę do lekarzy to w dupie mam całą służbę zdrowia, przynajmniej dla siebie. boję się tylko o innych, PO niem a normalnego rozwiązania dla tych dziedzin, i mieć nie będzie.
jaki sens jest płacenia skłądek na NFZ skoro za wizyty u lekrza dalej trzeba będzie płacić ? no cóż, mi się to nie opłaca, więc jestem przeciw.

każdy głosuje za tym co mu odpowiada, czyż nie ?
Mumiiiiinki!

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-10-23, 11:56   

jak mozna sie wypowiedziec na teat ich wygranej jak jeszcze nie na pewno wygrali [ nie no, mysle ze na pewno] znaczy nie ma jeszcze oficjalnych wynikow. PO drugie przeciez jeszcze nic nie zdolali zdzialac wiec to czy dobrze ze wygrali te nie mozna powiedziec. Jednym slowem jeden wielk burdel

Didi 

Wysłany: 2007-10-23, 16:56   

Mokra napisał/a:
Jednym slowem jeden wielk burdel

tak jak zawsze :wsciekly:

daariaa 

Wysłany: 2007-10-30, 00:47   

Mnie zniechęciła do PiS-u koalicja z Samoobroną i LPR-em. Ponieważ zaraz po wygranych wyborach PiS ostro krytykowało te partie a potem kiedy nie mieli wyjścia to stwierdzili nagle że są to odpowiedni ludzie! :dobani: Poza tym Jarosław Kaczyński zapowiadał, ze nie zostanie premierem jeżeli jego brat będzie prezydentem to jest podstawowa kwestia szczególnie ze dzisiaj wiemy już, że zmusił Marcinkiewicza do odejścia :dobani: Poza tym służby specjalne, czy mówienie o tym, że dziadek Tuska był w Wermachcie ( przecież kandydował Tusk a nie jego dziadek, to było zagranie nie fair-play), te całe akcje CBA i ine koszmary. Nie mówię, ze teraz będzie lepiej, ale będzie inaczej i mam nadzieję, ze już nigdy w czasie mojego życia nikt nie będzie próbował robić z ludzi kretynów w tak prostacki sposób.

[ Dodano: 2007-10-30, 00:49 ]
A ze burdel to całkowita racja;) :super:

mampytanie 

Wysłany: 2007-10-30, 08:08   

Porządek będzie chociaż, a jak z dobrobytem na miarę Irlandii, no zobaczymy, ja tego aż tak kolorowo nie widzę :)

*faris 

Wysłany: 2007-10-30, 17:01   

Ej, ale Tusk obiecał podwyżyki wszystkim, a po wyborach powiedział, że nie będzie, bo nie ma pieniędzy na to. Oszukał nas >.<

Już jest redukcja z 16 do 8 NFZ, z czym się wiążą niższe pensje w tych miastach w których nie będzie NFZ. W większości tych 8 miast zapowiada się pełna lub więcej niż połowa, prywatyzacja służby zdrowia... Same obietnice na lepsze, a póki co robią wszystko na gorsze, yeah. :rotfl:
Mumiiiiinki!

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-30, 17:05   

Cytat:
Ej, ale Tusk obiecał podwyżyki wszystkim, a po wyborach powiedział, że nie będzie, bo nie ma pieniędzy na to. Oszukał nas >.<
jeszcze rządzi pis :>

*faris 

Wysłany: 2007-10-30, 17:07   

Magda napisał/a:
jeszcze rządzi pis :>

PiS już podpisał ustawę o podwyżkach, a PO to chce zlikwidować xD
Ale muszą poczekać rok ^^
Mumiiiiinki!

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-10-30, 17:33   

faris, za przeproszeniem pieprzysz a nie masz o niczym pojęcia :-)

*faris 

Wysłany: 2007-10-30, 17:58   

oj Magda, taka prawda jest, ja tam nie wiem jak jest w innych sektorach, ale ze służbą zdrowia tak to wygląda właśnie.
Mumiiiiinki!

Odpowiedz do tematu