A ja słyszałem że Stalin(który był Gruzinem) dał tereny Osetii w nagrode za pomoc w walce z Niemcami
po 1 Stalin to raczej wyrocznia kogo ziemie nalezaly do kogo nie byl LOL..
po 2 Stalin stworzyl tam jakas republike sowiecka i to nie ma sie jak nic do realiow jakie sa dzisaj
Cytat:
Nie mówmy o rzeczach które sie nie zdarzą.Zresztą nie wiem czy wiesz co Albańczycy robili innym nacjom w Kosovie. O tym jakoś świat nie wspominał uznając niepodległoś. Apropos co sądzisz o Kosovie (tylko nie pisz ze to nei temat o tym )
ale to nie temat o tym jedyne co laczy dwie sprawy to ze to i to jest bardzo na reke ruskim
Cytat:
Strona Rosyjksa mówi że Gruzini dalej walczą. Odpoczątku pisałem że Ruski jak sie rozpedzą to rozpieprzą Gruzje Świat to przemiliczy...
przeciez nie powiedza "bombardujemy bo tak sie nam podoba" Gruzini walcza wycofanymi wojskami spoko
Cytat:
Ja wiem tylko kurcze spróbuj patrzeć też na to ze strony Osetyjczyków a nie Rosjan czy Gruzinów.Oni cierpią z powodu politycznych starć dwóch krajów. Zresztą jakby mi polacy ostrzelali dom to co mnie interesują wtedy granice ? Osetia musi teaz zostać odseperowana inaczej wojna domowa będzie trwała w najlepsze. Widzisz inne wyjście niż odłączenie Abchazjii i Osetii.No może siły pokojowe...
o ich problem.. chca ziemi ktore nie naleza do nich.. jak tak kochaja Ruskich to niech od nich zadaja Osetii polnocnej napewno im dadza
a ze cierpia cywili to jest wina tylko i wylacznie Rosji teraz
Cytat:
Krąży motyw że Bush sie zgadał z Putinem. Oni nie zareagują na atak Rosji na Gruzji a Rosyjscy w zamian przemilczą krucjate amerykanców po rope (Iran). ku**a rzygać mi sie chce tym wszyskim. Polityczne świnie zaślepione pieniedzmi... Niech to wszystko ch*j pierdolnie. Wam mówie długo tak świat nie pociągnie
USA prowadzi swoje ekspansjie a Rosja swoja... a Europa ma zbyt wazne interesy zeby sie im wychylac.. zreszta z czym do ludzi Europa tutaj jest zawsze pionkiem
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
po 1 Stalin to raczej wyrocznia kogo ziemie nalezaly do kogo nie byl LOL..
Jak to nie On mógł sobie po wojnie grancie nakreślić jak chciał.
apadak napisał/a:
ale to nie temat o tym jedyne co laczy dwie sprawy to ze to i to jest bardzo na reke ruskim
A co je różni,prócz poparcia innych państw ?
apadak napisał/a:
przeciez nie powiedza "bombardujemy bo tak sie nam podoba" Gruzini walcza wycofanymi wojskami spoko
Nie wierze że Gruzini już nie walczą i czekają na zagłade Rosyjską więc niech przynajmniej oni nie pieprzą głupot.
apadak napisał/a:
o ich problem.. chca ziemi ktore nie naleza do nich.. jak tak kochaja Ruskich to niech od nich zadaja Osetii polnocnej napewno im dadza
Oni kochają Osetie a nie kochają Gruzji ? Co mają zrobić ? Przyznam że to wszystko wina (znów !) Rosyjskich którzy zrobili im tam neizłe pranie mózgu.''
apadak napisał/a:
USA prowadzi swoje ekspansjie a Rosja swoja... a Europa ma zbyt wazne interesy zeby sie im wychylac.. zreszta z czym do ludzi Europa tutaj jest zawsze pionkiem
Łał
Putin sie z wszystkich śmieje,taka jest prawda.Oni mogą gadać a Ruskie piją w Moskwie i sie z całego świata nabijają.Już szykują atak na stolice Gruzjii (a byłem w stanie uwierzyć w zapewnienia że nie przekoczą granicy Osetii) i znów odzyskają panowanie na kakauzie.... Tak coraz częśćiej sie zastanawiam kto będzie nastepny ?
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Jak to nie On mógł sobie po wojnie grancie nakreślić jak chciał.
Hitler tez w swoim czasie mogl co nie znaczy ze bylo to zgodne z poparciem cywilizawoanego swiata.. wedlug Ciebie granice maja wyznaczac tyrani i imperialisci ?? powodzenia
Cytat:
A co je różni,prócz poparcia innych państw ?
np. to ze nie wmieszalo sie wtedy panstwo 3 jak tutaj ROsja... Serbi nikt nie najechal
Kosowo to byla wewnetrza sprawa Serbi.. panstwa zachodzie zareagowaly jak zareagowaly i nie oceniajmy tego teraz bo to nie temat o tym... pozatym tam sprawy sa znacznie bardzej pogmatwane niz w Gruzji.. Osetia jest Gruzji i tyle
Cytat:
Nie wierze że Gruzini już nie walczą i czekają na zagłade Rosyjską więc niech przynajmniej oni nie pieprzą głupot.
nie wlacza bo dostali manto co w tym jest glupota ?? jak dla mnie to logiczne
Cytat:
Oni kochają Osetie a nie kochają Gruzji ? Co mają zrobić ? Przyznam że to wszystko wina (znów !) Rosyjskich którzy zrobili im tam neizłe pranie mózgu.''
niech se kochaja ale nie maja do niej zadnych praw.. jak pisalem bardzej by mieli prawa do Osetii polnocnej ale juz widze jak im Ruskie dadza
Cytat:
Tak coraz częśćiej sie zastanawiam kto będzie nastepny ?
mam nadzieje ze juz nikt nie bedze takim matolem jak prezydent Gruzji i nie da Rosji latwej wymowki.. a Zachod bedzie bierny ale mam nadzieje do czasu i ze Rosja nie robi sie imperialistyczna swinia jak ZSRR bo szykuja sie ponure czasy
RATM 1992
tak wlasnie powiedziales uzywajac argumentu ze Stalin dal Osetiie to oni maja do tego teraz prawo
Cytat:
A nasz prezydent ?
Nasz prezydent tylko glosno kwaka.. dac rozkaz dla wojska to juz inna sprawa
Cytat:
Nie wierze.
Jak do nich strzelają to walcza.To jest logiczne
walcza ale jak przeciwnik ma ogromna przewage w silkach to sie przegrywa. Logiczne ?
Cytat:
Miedviedev ponoć zakończył wojne i wycofuje wojska.Chociaż nie chce znów naiwnie wierzyć w zapewnienia kremla
Osiagneli wszytsko co chcieli, Gruzja pozamiatana pod wplywem Rosji teraz i dla Ruskich gitara gra
RATM 1992
To Leszek dal w Gruzji do pieca... durnia mamy za prezydenta
RATM 1992
Wciąż brakuje faktycznych informacji o tym kto rzeczywiście zaczął tą wojnę, czy były to prowokacje? Nie ma wątpliwości co do tego, że atak Rosji był niewspółmierny do tego co zrobili Gruzini.
Tak Gruzja napewno napadla na Rosje i ta biedna sie broni.. badzmy powazni
RATM 1992
Fajny mi sposob pokazania sie swiatu najechanie Rosji
RATM 1992
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.