Wysłany: 2008-08-10, 16:40
apadak napisał/a:
separatysci pierwszu atakowali Gruzinow... Gruzja zworcila sie do rosyjskich "wosjk pokojowych" w tej sprawie.. bez odzewu..
Zgadzam się Rosjanie wcześniej mieli to w du*** a teraz dopiero manifstują swoją "pokojową" misje
tak jak już wspomniałem Gori nie leży w Oseti a jednak zostało zbombardowane
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
Wysłany: 2008-08-10, 21:45
Dżem napisał/a:
majace świadectwo UNICEFu
toś teraz dojebał po całości, UNICEF- Fundusz Narodów Zjednoczonych Pomocy Dzieciom ich mandatu raczej nie mieli
Pozatym mieli mandat ale bezprawnie podwoili ilośc wojsk, co było złamaniem prawa międzynarodowego
Dżem napisał/a:
Wojne wyjebali Gruzini to są Ruskie teraz bawią.
Narazie jest tylko jednostronne zawieszenie broni (Rosjanie nie chcą zaprzestac działań wojennych wiec nie działają pokojoweo)
Albo NATO-ch*j wie ale mieli zgode zachodu na trzymanie tam wojsk i prowadzenie porządku O Gruzjii panowie możemy już zapomnieć.Putin wyjebie proamerykańskiego Szakaszwilego i da na jego miejsce (po oczywiście istnie demokratycznych wyborach) coś a'la Łukaszenko A cały świat będzie sie patrzył i patrzył i patrzył
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
No i co ? Wojne wyjebali Gruzini to są Ruskie teraz bawią
nie no jestes orginalny.. bombardowanie cywilow to dla Ciebie zabwa...
Cytat:
Zresztą tam od dawna były oddziały Rosyjskie majace świadectwo UNICEFu czy czegoś tam
tak rzeczywiscie prawidze oddzialy pokojowe..
_________________ "Believin' all the lies that they're tellin' ya
Buyin' all the products that they're sellin' ya
They say jump and ya say how high
Ya brain-dead Ya gotta fuckin' bullet in ya head"
RATM 1992
nie no jestes orginalny.. bombardowanie cywilow to dla Ciebie zabwa...
Nie dla mnie,ale dla Ruskich jak najbardziej.Zresztą Szakaszwili powinien stanąc przed trybunałem za ludobójstwo.Trzeba być idiotą żeby tak zaatakować tereny na którym zależy Rosji.Jak już pisałem o Gruzjii możemy zapomnieć.
ps. Dyskutuj a nie czepiaj sie
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-11, 10:17
Dżem napisał/a:
Zresztą Szakaszwili powinien stanąc przed trybunałem za ludobójstwo.Trzeba być idiotą żeby tak zaatakować tereny na którym zależy Rosji.
Szakaszwili za ludobujstwo??? nie rozśmieszaj mnie tam powinni stanąc Miedwiediew (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) i Putin, nie ma dowodów na ludobujstwo ze strony Gruzinów, natomiast na ataki Rosjan na cele cywilne są dowody
Dżem napisał/a:
Albo NATO-ch*j wie ale mieli zgode zachodu na trzymanie tam wojsk i prowadzenie porządku
Mieli pozwolenie na trzymanie tam określonej ilości wojsk a bezprawnie ją podowoili, co można uznac za wkroczenie wrogich wojsk na teren suwerennego państwa
Dżem napisał/a:
Trzeba być idiotą żeby tak zaatakować tereny na którym zależy Rosji
Nie trzeba byc idiotą żeby się podporządkowywac innym wbrew swoim interesom
Zresztą Szakaszwili powinien stanąc przed trybunałem za ludobójstwo
Widac ze cynizm ruskich Tobie sie udzielil... Jak ruscy wjechali do Czeczeni i rownali ja z ziemia to nikt o ludobojstwie nie wspominal a teraz Putin mowie o ludobojstwie Gruzi.. po prostu LOL
Gruzja moze sobie jezdzic wojskiem na SWOICH TERENACH jak im sie podoba.. to Rosja wykonala gest agresji i tak to teraz wyglada wedlug prawa miedzynarodowego
Cytat:
Trzeba być idiotą żeby tak zaatakować tereny na którym zależy Rosji
nie wiem jak mozna atakowac SWOJE tereny ale ok.. Gruzja popelnila blad, faktycznie trzeba byc idiota zeby nie widzec reakcji Rosjii.. w zasadzie zrobili im przyszluge i otworzyli drzwi.. a to ze inne kraje nie kiwna palce bylo rowniez wiadome
RATM 1992
nie ma dowodów na ludobujstwo ze strony Gruzinów, natomiast na ataki Rosjan na cele cywilne są dowody
Z tego co słyszałem,czytałem to wojka rosyjskie atakują przedewszystkim obiekty wojskowe gruzinów ? Podaj mi przykład że ostrzalali jakieś miasto nocą- Gruzini tak własnie zrobili ze stolicą Osetii.Miasto sie same nie zniszczyło i 2000 ludzi samo sie nie położyło nieżywych na ziemi.
apadak napisał/a:
nie wiem jak mozna atakowac SWOJE tereny ale ok..
To były tak ich tereny że o ja pierdole Od lat 90 oni tam nie mieli nic a nic do gadania. Szakaszwili poprostu wkręcił banie wyborcą że zrobi porządek zarówno z Osetią jak i Abchazją.No i zrobił taki porządek że napewno wszyscy mu bedą za kilka lat dziekować.
apadak napisał/a:
w zasadzie zrobili im przyszluge i otworzyli drzwi
Otóż to Rosji od kilkunastu lat czekała na to.
apadak napisał/a:
wyglada wedlug prawa miedzynarodowego
Chyba polskiego czy amerykańskiego prawa międzynarodowego.
apadak napisał/a:
Jak ruscy wjechali do Czeczeni i rownali ja z ziemia to nikt o ludobojstwie nie wspominal a teraz Putin mowie o ludobojstwie Gruzi
Już pisałem Czeczeńcy mieli swoją szanse,ale to są terroryści a nie ludzie. Zresztą Świat sie sprzeciwiał agresjii ze strony Rusów.Ameryki też nie sądzono za Wietnam,Bałkany czy Irak.
Szakaszwili spękał i już nie tylko skamla w mediach,ale także dzwoni z płaczem do Miedviedewa(jakoś tak).Prezydent Rosjii jednak nie odbiera czyli wiadomo że Ruskie bedą walczyć do końca. Gruzini sie nie wycofali tylko dalej walczą w Osetii.
Jakiś tam urzędnik Rosyjski powiedział że jeśli Ameryka nie przestanie wspierać Gruzje to Ruskie nie przestaną współpracować z Iranem.Szantaż jak sie patrzy...
ps. Ale sie rozpisałem,ale chciałem wypowiedzieć sie na każdy wasz argument a nie wybierać te najłatwiejsze dla mnie
ps2. Pozdrawiam dyskutowiczów
J. Ligoń
Z tego co słyszałem,czytałem to wojka rosyjskie atakują przedewszystkim obiekty wojskowe gruzinów ?
telewizji chyba nie ogladasz.. wosjka gruzinskie sie wycofuja a Rosjanie dalej rupia cywilow
Cytat:
Podaj mi przykład że ostrzalali jakieś miasto nocą- Gruzini tak własnie zrobili ze stolicą Osetii.Miasto sie same nie zniszczyło i 2000 ludzi samo sie nie położyło nieżywych na ziemi.
odpowiedzieli na ogien separatystow
Cytat:
To były tak ich tereny że o ja pierdole Od lat 90 oni tam nie mieli nic a nic do gadania. Szakaszwili poprostu wkręcił banie wyborcą że zrobi porządek zarówno z Osetią jak i Abchazją.No i zrobił taki porządek że napewno wszyscy mu bedą za kilka lat dziekować.
To co Ty i Rosja mysla w tej kwesti istotne nie jest... istotne jest prawo miedzynarodowe i oficjalne granice Gruzji do ktorych te prowincje oficjalnie naleza.. agresji to dokonuje Rosja wjezdzajac na terytorium innego panstwa
Cytat:
ja wiem USA, Polska, UE i caly swiat ma swoje prawo a Rosja ma swoje.. i wedlug nich mozna najedzac obce panstwo
Cytat:
Już pisałem Czeczeńcy mieli swoją szanse,ale to są terroryści a nie ludzie. Zresztą Świat sie sprzeciwiał agresjii ze strony Rusów.Ameryki też nie sądzono za Wietnam,Bałkany czy Irak.
co nie zmienia faktu ze bombardownie cywili to ludobosjtwo ktorego Rosja sie dopusczala w CZeczeni i dopuscza sie w Gruzji...
To nie temat o USA.. tez sa sk*******nami
Cytat:
Prezydent Rosjii jednak nie odbiera czyli wiadomo że Ruskie bedą walczyć do końca
raczej bede najezdzac do konca.. wkoncu walcza o pokoj ! LOL
Widac nie lubiasz przyswajac obiektywnych faktow tylko budojesz sobie tezy jakie ci odpowiadaja
RATM 1992
Wysłany: 2008-08-11, 12:13
Dżem napisał/a:
Ale sie rozpisałem,ale chciałem wypowiedzieć sie na każdy wasz argument
To ci jednak nie wyszło nie odpowiedziłeś na mój argument dotyczący pezprawneo zwiększenia kontyngentu wojskowego przez Rosjan
Dżem napisał/a:
uż pisałem Czeczeńcy mieli swoją szanse,ale to są terroryści a nie ludzie
to mnie rozjebałeś całkowicei to taki sam arument jak ten że wszyscy nuzumanie to terroryści, wiadomo w Czeczeni działają siatki grup terrorystycznych ale to jest mały procent sopłeczeństwa wymordowanego przez Rosjana a pozatym Rosjanom udowodniono że w słynnych zamachach terrorystycznych z 24 i 27 grudnia 1994 roku maczało palce (a właściwie zaplanowało i przeprowadziło) FSB czyli Federalne Służby Bezpieczeństwa chcesz dowody prosze zamachowiec który zginoł w akcji przez swój błąd był wysoko postawiony funkconariuszem FSB wiele innych dowodów na terrorystyczną działalnośc FSB oraz najwiekszy argument to to że środowisko międzynarodowe nie przypisuje tych ataków Czeczeną, niestety później obwiniani o terroryzm Czeczeni organizowali ataki, jednak jak już pisałem jest to tylko promil tego społeczeństwa, radze również poczytac o tej wojnie, przykład nie pamiętam autora ani tytułu ale w jednej z książek czytałem o tym że częśc żołnierzy (najemników) jest tak bezwzględna że podchodzą do kobiet mówią im że dziś nie chce im się ich gwałcic więc jak zapłacą określoną sume to je zostawią w spokoju jak nie to zgwałcą, popełniane na szeroką skale morderstwa na cywilach w Groznym, radze poczytac o tej wojnie i o ludziach mieszkających tam a dopiero później się wypowiadac
Dżem napisał/a:
wyglada wedlug prawa miedzynarodowego
Ty chyba masz jakiś kompleks do Polski i USA prawo międzynarodowe jak sama nazwa wskazuje nie jest prawem tylko tych dwóch państw
Rosjanie mają mentalnośc ZSRR i uważają Europe wschodnią za swoją strefe wpływów a to już się skończyło!!
telewizji chyba nie ogladasz.. wosjka gruzinskie sie wycofuja a Rosjanie dalej rupia cywilow
Telewizja kłamie ? Lub jest co najmniej nieobiektywna.
apadak napisał/a:
odpowiedzieli na ogien separatystow
Separatystów A nie śpiących cywili w stolicy... Mogli ten konflikt zacząc całkiem inaczej,lub rozdmuchać na cały świat że są atakowani przez Osetie-wtedy sprawa w oczach innych pństw by wyglądała inaczej.
apadak napisał/a:
istotne jest prawo miedzynarodowe i oficjalne granice Gruzji do ktorych te prowincje oficjalnie naleza..
No to w czasach wolności i tolerancji mamy istne zabory.
apadak napisał/a:
agresji to dokonuje Rosja wjezdzajac na terytorium innego panstwa
Masz racje,ale mają powód i wytłumaczenie.Wiadomo że im nie chodziło o obrone cywilów,ale alibi jest.
apadak napisał/a:
ja wiem USA, Polska, UE i caly swiat ma swoje prawo a Rosja ma swoje.. i wedlug nich mozna najedzac obce panstwo
Amerykańce właśnie powinni milczeć... I wszyscy popierający Kosovo itp.
apadak napisał/a:
raczej bede najezdzac do konca.. wkoncu walcza o pokoj ! LOL
Nie róbmy z Gruzinów męczenników strasznego związku radzieckiego.Narazie walczą jak równy z równym.Zresztą w Abchazjii walcza wojska separystyczne wspomagene przez Rosjan. Mi sie wydaje że Putin nie odpuści póki Szakaszwili będzie "na tronie"
cichy napisał/a:
pezprawneo zwiększenia kontyngentu wojskowego przez Rosjan
Gdyby nie zwiększyli kontyngentu to oddziały by zostały wybite ? Ja jestem przeciwny wkroczeniu Rosjan do Gruzjii,ale próbuje zrozumieć obie strony.
cichy napisał/a:
to mnie rozjebałeś całkowicei to taki sam arument (...)
Widze że jesteś o wiele bardziej obeznany w tym temacie Mi chodzi o to że władze Czeczeńskie bo rozluźnieniu pasa Putinowskeigo powiązały sie z mafiami.
cichy napisał/a:
Ty chyba masz jakiś kompleks do Polski i USA
Jak moge mieć kompleks do Polski być jej częśćią ? O USA sie nie wypowiadam,ale to co tam sie dzieje to masakra A kraje podchwytują bycie trendym
cichy napisał/a:
Rosjanie mają mentalnośc ZSRR i uważają Europe wschodnią za swoją strefe wpływów a to już się skończyło!!
A Białoruś ? Zresztą my popadamy z jednych wpłyów pod drugie.
"Jakiś tam urzędnik Rosyjski powiedział że jeśli Ameryka nie przestanie wspierać Gruzje to Ruskie nie przestaną współpracować z Iranem.Szantaż jak sie patrzy... "
Teraz bo wyjaśnieniu kilku spraw pora na pare faktów i przemyśleń (mam nadzieje że to wam nie umknie )
Rosyjscy postawili ultimatum Gruzinom a ci je odrazu odrzucili,czyli chcą walczyć dalej lub też zaproponowane warunki (nieznane) były nie do przyjęcia.
Włoski Minister SZ nawoływał do zaprzestania tworzenia sie antyrosyjskiej koalicji w Europie.
Jakiś tam polityk Gruzinski powiedział ze żaden policjant z jego kraju nie prawa oddać broni.
I wreszcze nie ma sie co oszukiwać Europa jest uzależniona od Rosji(chodzi o gaz i rope(?) ).Gdy zakręcą kurki to co zrobimy ? Wszyscy szukają jakiegoś alternatywnego dostawcy,ale pomysły z Ameryką płd załuguje narazie na śmieszność.Co najciekawsze Gazociąg z Azerbejdżany leci przez gruzje... Ten konflikt może mieć (ma) też taki podtekst.Tylko że Azerskiego surowca jest malucienko
Jeśli chodzi o mnie to tak naprawde sie brzydzą całą tą polityczną wojną i tchórzostwem innych państw. Rosji to banda skurwieli i to wiadomo a Gruzja dała dupy. Szkoda tylko niewinnych ludzi i osób które wyrobią sobie zdanie na jakiś temat nie wiedząc nic o tym konflikcie.
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-11, 13:34
Dżem napisał/a:
Rosyjscy postawili ultimatum Gruzinom a ci je odrazu odrzucili,czyli chcą walczyć dalej lub też zaproponowane warunki (nieznane) były nie do przyjęcia.
Gruzini zaproponowali rozejm i negocjacje i to Rosja je iodrzuciła (to są fakty potwierdzone nawet przez Rosjan)
Dżem napisał/a:
Jakiś tam polityk Gruzinski powiedział ze żaden policjant z jego kraju nie prawa oddać broni.
To chyba logiczne w obliczu ataku na ich państwo on przysięgali bronic obywateli i państwa, a jak mi się to nie podoba to nie ide do policji ani do armi
Dżem napisał/a:
I wreszcze nie ma sie co oszukiwać Europa jest uzależniona od Rosji(chodzi o gaz i rope(?) ).Gdy zakręcą kurki to co zrobimy
Gruzja chciała przejąc troche wpływów od Rosjan (Słynny rurociąg Szagaszwili-Juszczenko-Kaczyński) i to jest prawdziwy powód ataku Rosjan
Dżem napisał/a:
To skąd masz te obiektywne informacje??
Dżem napisał/a:
Masz racje,ale mają powód i wytłumaczenie.Wiadomo że im nie chodziło o obrone cywilów,ale alibi jest.
tego nawet nie chce mi się komentowac
Dżem napisał/a:
Mi sie wydaje że Putin nie odpuści póki Szakaszwili będzie "na tronie"
Przecież tak brzmi ultimatum Rosyjskie przedstawione Condoleezzie Rice
Dżem napisał/a:
Gdyby nie zwiększyli kontyngentu to oddziały by zostały wybite
A tak wprowadzili bezprawnie wojska na teren Gruzji łamiąc prawo międzynarodowe
Dżem napisał/a:
Mi chodzi o to że władze Czeczeńskie bo rozluźnieniu pasa Putinowskeigo powiązały sie z mafiami.
a może jest to spowodowane uciskiem przez Rosjan?? oni też muszą miec skąs fundusze na walke
Dżem napisał/a:
A Białoruś
Nawet ostatnimi czasami Lukaszenko im podskakuje
Dżem napisał/a:
osób które wyrobią sobie zdanie na jakiś temat nie wiedząc nic o tym konflikcie.
Czy to jest aluzja do mnie i apadaka?? chyba nie sądze żebyśmy byli zieloni w tym temacie
Gruzini zaproponowali rozejm i negocjacje i to Rosja je iodrzuciła (to są fakty potwierdzone nawet przez Rosjan)
Jeszcz nie,mediatorzy mają na dniach jechać do Moskwy.
cichy napisał/a:
To chyba logiczne w obliczu ataku na ich państwo on przysięgali bronic obywateli i państwa
Tak samo Osetńczycy bronili swojej małej ojczyzny
cichy napisał/a:
Gruzja chciała przejąc troche wpływów od Rosjan (Słynny rurociąg Szagaszwili-Juszczenko-Kaczyński) i to jest prawdziwy powód ataku Rosjan
Dokładnie o to chodzi.Wszyscy chcą sie uniezależnić od surowców rosyjskich a Putin z punktu widzenia jego interesów nie może pozwolić.
cichy napisał/a:
To skąd masz te obiektywne informacje??
Czerpie wiedze z nieobiektywnych z nastawieniem że może być to naciągane.
cichy napisał/a:
A tak wprowadzili bezprawnie wojska na teren Gruzji łamiąc prawo międzynarodowe
Putin przed chwilą mówił że ma jedną zasade-Nie wprowadzi wojsk dalej niż za Osetie.
cichy napisał/a:
a może jest to spowodowane uciskiem przez Rosjan??
Może i tak
cichy napisał/a:
Czy to jest aluzja do mnie i apadaka?? chyba nie sądze żebyśmy byli zieloni w tym temacie
Nie ma w tym zdaniu żadnej aluzji.Bardzo szanuje wasze zdanie i sądze że wiecie wiecej o tym porblemie odemnie
Wkurzają mnie już ten napływ informacji na ten temat. Prawda jest taka że prawdy sie nie dowiemy... Sakszwili jest Idiotą który umożliwił odzyskanie wpływów Rosjanom na kakauzie.Gruzja legnie w gruzach pod względem politycznym jak i ekonomicznym.
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-11, 14:03
Dżem napisał/a:
Putin przed chwilą mówił że ma jedną zasade-Nie wprowadzi wojsk dalej niż za Osetie.
hehehe dobre jak kofident z KGB (tak Putin był oficerem KGB i donosił na kolegów ze studiów) może miec zasady?? przecież złamał je bombardując lotnisko w Tibilisi, miasto Gori, te samoloty wyleciały poza Osetie a więc wprowadził żołnierzy (no chyba że pilotowali cywile )
Co Czeczeni.. Rosja zastosowala chwyt jak USA.. zrobic sobie terroryzm zby miec pretekst do ataku
Cytat:
tak telewizja klamie jak pokazuja zbombardowane osiedla.. pewnie Gruzini samo sobie bombarduja i telewizja na calym swieciej est przeciwko Rosji i mowi ze to Rosja.. dyskusja z Toba nie ma sensu masz klpaki na oczach
Cytat:
Separatystów A nie śpiących cywili w stolicy... Mogli ten konflikt zacząc całkiem inaczej,lub rozdmuchać na cały świat że są atakowani przez Osetie-wtedy sprawa w oczach innych pństw by wyglądała inaczej.
owszem mogli inaczej do tego podejsc.. co nie zmienia faktu ze byla to wewnetrza sprawa Gruzji po ch** Rosja sie do tego wmieszala ?? tak mieli pilnowac pokoju ale jak Separtaysci zaczeli to siedzieli cicho jak Gruzja to ich najechali i dalej najezdzaja nawet jak Gruzja wola o rozejm.. cynizm Rosjan jest oczywisty i kazdy widzi co nimi kieruje ale Ty chyba masz swoje zdanie i oczywiste fakty nawet go nie zmienia LOL
Cytat:
No to w czasach wolności i tolerancji mamy istne zabory
Co Ty bredzisz ?? oficjalne uznawania granic jakiegos kraju przez reszte swiata to zabory ??
Tereny Osetii zawsze nalezaly do Gryzji Osetyjczycy osiedlali sie tam dopiero w 19 wieku.. prawo do tych ziem ma ewidetnie Gruzja
Cytat:
nie .. nie maja aliby, bezprawnie i bez powodu wjechali na Gruzjie.. jakby chcieli robic to co na nich nalezalo mieli uspokoic Osetyjskich Separatystow
Cytat:
Amerykańce właśnie powinni milczeć... I wszyscy popierający Kosovo itp.
ch*** z Ameryka.. mowie o Europie.. do Kosovo nie ma porowniania bo Serbia na Kosoo nie najechala i dostala pozniej za to od Ruskich
Cytat:
Nie róbmy z Gruzinów męczenników strasznego związku radzieckiego.Narazie walczą jak równy z równym.Zresztą w Abchazjii walcza wojska separystyczne wspomagene przez Rosjan. Mi sie wydaje że Putin nie odpuści póki Szakaszwili będzie "na tronie"
To nie meczenicy ale ofiary agresji proste.. a Putinowi nic do wladz Gruzji
Cytat:
Gdyby nie zwiększyli kontyngentu to oddziały by zostały wybite ? Ja jestem przeciwny wkroczeniu Rosjan do Gruzjii,ale próbuje zrozumieć obie strony.
Wczesniej pisales ze popierasz Rosje wiec juz nie zmieniaj zdania.. zrozumiec obie storny bardzo latwo.. Gruzja - chciala i miala prawo do obrony swojejgo terytorium ale metode wybrala ku temu najgorsza to fakt ale Rosja - ch** do spraw Gruzji, wiadomo ze najechali na nich dla swoich interesow i sa w tym konflikcje agresorem takie sa fakty kazdy to widzi i mowi
Cytat:
Teraz bo wyjaśnieniu kilku spraw pora na pare faktów i przemyśleń (mam nadzieje że to wam nie umknie )
Jak ktos ci najerza kraj i pozniej jescze daje rzadania to masz prawo odmowic czyz nie ?
Cytat:
Włoski Minister SZ nawoływał do zaprzestania tworzenia sie antyrosyjskiej koalicji w Europie.
I wreszcze nie ma sie co oszukiwać Europa jest uzależniona od Rosji(chodzi o gaz i rope(?) ).Gdy zakręcą kurki to co zrobimy ? Wszyscy szukają jakiegoś alternatywnego dostawcy,ale pomysły z Ameryką płd załuguje narazie na śmieszność.Co najciekawsze Gazociąg z Azerbejdżany leci przez gruzje... Ten konflikt może mieć (ma) też taki podtekst.Tylko że Azerskiego surowca jest malucienko
dlatego Europa palcem nie kiwnie na Rosje.. ale to nie znaczy ze nie trzeba nazywac spraw po imieniu.. Rosja prowadzi impersilistyczna polityke.. dzis Gruzja pozniej kazdego moga najechac.. niech Zachod dalej prowadzi polityke nic nie robienia
Cytat:
Szkoda tylko niewinnych ludzi i osób które wyrobią sobie zdanie na jakiś temat nie wiedząc nic o tym konflikcie.
jescze niedawno pisales ze to fajna zabawa ruskich teraz ci szkoda ciwili...
Cytat:
osób które wyrobią sobie zdanie na jakiś temat nie wiedząc nic o tym konflikcie
wszyscy w tym kraju lacznie z fachowcami od tych spraw nie maja pojecia o tym konflickie ale Ty masz... LOL .. aha telewizja klamie a Ty masz racje ok
Cytat:
Tak samo Osetńczycy bronili swojej małej ojczyzny
Ktora nie jest ich
Cytat:
Czerpie wiedze z nieobiektywnych z nastawieniem że może być to naciągane.
jestes zajebisty.. wdajesz sie w dyskusjie a pozniej sam pisezsz ze twoje argumenty moga byc naciagane.. schizofremia ?
RATM 1992
Dobra Apadak zagiąłeś mnie Masz racje,ale dzielnie sie broniłem.Tylko mam jedno jedyne zastrzeżenie.A mianowicie nie widze różnicy między Kosovem a Osetią. Serbowie owszem nie zdążyli ich najechać,ale to było kwestia czasu.Skoro wszyscy są tak nastawieni na granice to dlaczego sie nie posłucha Osetyńczyków którzy neinawidzą Gruzinów ? Kto ma prawo ustalać takie granice ? Zrobić wybory i już
Rosja i tak zrobi co chce w tej częśći Europy i nikt nie ruszy palcem.Mówi sie o wysłaniu tam europejskich sił pokojowych,ale dopiero po tym jak obie strony zawieszą broń Otóz obie strony nie zawieszą broni bo Rosja sie już rozpędziła a Gruzja dużo mówi a tak naprawde odpłaca sie tym samym. Na koniec jeszcze troche
poodpieram zarzutów
apadak napisał/a:
Wczesniej pisales ze popierasz Rosje wiec juz nie zmieniaj zdania..
Przepraszam,ale napisałem także "narazie" oraz "lekko" i "w tym konflikcie" Tak więc mam prawo do zmiany poglądów po jakżej ciekawej dyskusji z tobą czy cichym
apadak napisał/a:
ak telewizja klamie jak pokazuja zbombardowane osiedla..
Poczytaj kto zabił narazie więcej cywilów Tak naprawde te dwa kraje w tej wojnie są siebie warte.
apadak napisał/a:
dyskusja z Toba nie ma sensu masz klpaki na oczach
Poprostu lubie dyskutować Było by nudnie gdybym pisał tak jak ty.
apadak napisał/a:
Co Ty bredzisz ?? oficjalne uznawania granic jakiegos kraju przez reszte swiata to zabory ??
Przez polityków Zabory Polski też były uznawane przez reszte świata (oprócz Turcji i może kogoś tam jeszcze)
apadak napisał/a:
jescze niedawno pisales ze to fajna zabawa ruskich teraz ci szkoda ciwili...
Ej nie rób ze mnie ruskiej świni bez uczuć Chodziło mi o to że Ruskie są w swym żywiole a nie że mnie to bawi.
apadak napisał/a:
wszyscy w tym kraju lacznie z fachowcami od tych spraw nie maja pojecia o tym konflickie ale Ty masz... LOL .. aha telewizja klamie a Ty masz racje ok
No tak masz racje,przesadziłem,ale jestem troche uczulony na punkcie manipulowania mną(taki schiz od dziecinstwa )
apadak napisał/a:
jestes zajebisty.. wdajesz sie w dyskusjie a pozniej sam pisezsz ze twoje argumenty moga byc naciagane.. schizofremia ?
Ehhh znów mnie źle zrozumiałeś. Nie wiemy jak tam jest. Co nam po raportach gruzinskich czy ruskich. Mamy co sekunde nowego newsa.Ja w nie wierze bo co mi innego pozostaje,ale nie bezgranicznie.
Pozdrawiam dwóch kolegów Zaejbiście fajnie sie gadało i przekonaliście mnie w sumie do swoich racji troche
J. Ligoń
Dobra Apadak zagiąłeś mnie Masz racje,ale dzielnie sie broniłem.Tylko mam jedno jedyne zastrzeżenie.A mianowicie nie widze różnicy między Kosovem a Osetią. Serbowie owszem nie zdążyli ich najechać,ale to było kwestia czasu.Skoro wszyscy są tak nastawieni na granice to dlaczego sie nie posłucha Osetyńczyków którzy neinawidzą Gruzinów ? Kto ma prawo ustalać takie granice ? Zrobić wybory i już
skoro masz ale to powinienes najpierw poczytac o tej kwesti.. otoz Osetyjczycy w POLNOCNEJ OSETII ktora nalezy do Rosji osiedlali sie tam od 13 wieku, zreszta sa bardzo prorosyjcy ale z Osetria POLUDNIOWA sprawa ma sie inaczej.. tam tylko sa mniejszoscia narodowa i osiedali sie tam bodazje w 19 wieku.. sa to tereny od wieku nalezace do Gruzji i nie maja do niej zadnego prawa...
wybory bo jakas mniejszosc narodwa chce sie oderwa?? bez jaj.. to tak jakby w wielopolsce osiedlilo sie 1000 Niemcow i chcialo sie oderwa od Polski.. robilbys wybory ?
Cytat:
Poczytaj kto zabił narazie więcej cywilów Tak naprawde te dwa kraje w tej wojnie są siebie warte.
90% ofiar po stornie Gruzji to cywile dzisaj podawali.. pozatym nie zauwazasz faktu ze Gruzja zawarla zawieszenie broni a Rosja nic sobiez tego nie robi i jedzie dalej..
pozatym co to za mornalnosc ?? cywile za cywilow ?
Cytat:
Przez polityków Zabory Polski też były uznawane przez reszte świata (oprócz Turcji i może kogoś tam jeszcze)
a przez kogo maja byc uznawane ?? co to ma sie do zaborow ?? u Nas okupowaly inne panstwa nasze panstwo a tutaj Gruzja walczy o swje tereny
Cytat:
No tak masz racje,przesadziłem,ale jestem troche uczulony na punkcie manipulowania mną(taki schiz od dziecinstwa )
rozumiem tez nie ufam mediom do konca ale ciezko polemizowac jak pokazuja bombardowane osiedla... ciezko tu a manipulace raczej
RATM 1992
skoro masz ale to powinienes najpierw poczytac o tej kwesti.. otoz Osetyjczycy w POLNOCNEJ OSETII ktora nalezy do Rosji osiedlali sie tam od 13 wieku, zreszta sa bardzo prorosyjcy ale z Osetria POLUDNIOWA sprawa ma sie inaczej.. tam tylko sa mniejszoscia narodowa i osiedali sie tam bodazje w 19 wieku.. sa to tereny od wieku nalezace do Gruzji i nie maja do niej zadnego prawa
A ja słyszałem że Stalin(który był Gruzinem) dał tereny Osetii w nagrode za pomoc w walce z Niemcami.
apadak napisał/a:
wybory bo jakas mniejszosc narodwa chce sie oderwa?? bez jaj.. to tak jakby w wielopolsce osiedlilo sie 1000 Niemcow i chcialo sie oderwa od Polski.. robilbys wybory ?
Nie mówmy o rzeczach które sie nie zdarzą.Zresztą nie wiem czy wiesz co Albańczycy robili innym nacjom w Kosovie. O tym jakoś świat nie wspominał uznając niepodległoś. Apropos co sądzisz o Kosovie (tylko nie pisz ze to nei temat o tym )
apadak napisał/a:
pozatym nie zauwazasz faktu ze Gruzja zawarla zawieszenie broni a Rosja nic sobiez tego nie robi i jedzie dalej..
Strona Rosyjksa mówi że Gruzini dalej walczą. Odpoczątku pisałem że Ruski jak sie rozpedzą to rozpieprzą Gruzje Świat to przemiliczy...
apadak napisał/a:
a przez kogo maja byc uznawane ?? co to ma sie do zaborow ?? u Nas okupowaly inne panstwa nasze panstwo a tutaj Gruzja walczy o swje tereny
Ja wiem tylko kurcze spróbuj patrzeć też na to ze strony Osetyjczyków a nie Rosjan czy Gruzinów.Oni cierpią z powodu politycznych starć dwóch krajów. Zresztą jakby mi polacy ostrzelali dom to co mnie interesują wtedy granice ? Osetia musi teaz zostać odseperowana inaczej wojna domowa będzie trwała w najlepsze. Widzisz inne wyjście niż odłączenie Abchazjii i Osetii.No może siły pokojowe...
Krąży motyw że Bush sie zgadał z Putinem. Oni nie zareagują na atak Rosji na Gruzji a Rosyjscy w zamian przemilczą krucjate amerykanców po rope (Iran). ku**a rzygać mi sie chce tym wszyskim. Polityczne świnie zaślepione pieniedzmi... Niech to wszystko ch*j pierdolnie. Wam mówie długo tak świat nie pociągnie.
J. Ligoń
Wysłany: 2008-08-11, 21:35
Dżem napisał/a:
Nie mówmy o rzeczach które sie nie zdarzą.Zresztą nie wiem czy wiesz co Albańczycy robili innym nacjom w Kosovie. O tym jakoś świat nie wspominał uznając niepodległoś. Apropos co sądzisz o Kosovie (tylko nie pisz ze to nei temat o tym )
Kosowo to inna sprawa tam Albańczycy nie mogli życ z Serbami, wiadomo było że po tym czego dokonali głównie w marcu 2004 roku (tak zwany pogrom marcowy) czeka ich zemsta ze stony Serbów, tak więc w ten sposób byłaby napędzana spirala przemocy jedynym rozwiązaniem było rozdzielenie tych dwóch państw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum