Wysłany: 2006-01-10, 15:40 Wierszyk:P
Drugiej tury przyszła pora
A więc głosuj na Kaczora
On Ci da jabłek i gruszek
Tych na wierzbie. Jak komuszek
On napełni Ci twój mieszek
jak niejaki Miller Leszek.
Bo pomysły ma prześliczne
Cudne, bo socjalistyczne
WeĄmie od tych co pracują
Tym pyszałkom, chamom, ch...
Niech nie myślą sobie tacy
Że dostaną profit z pracy
Trzeba pięknie, solidarnie
Temu dać co się nie garnie
Temu co pracować nie chce
Gdyż go praca coś nie łechce
Dać mu trzeba na to tanie
Do wychlania wino w bramie.
Tak to Lech nasz zdecydował
Tak się pięknie nam zachował
Jak on rządził nami będzie
Dowie się każdy bo wszędzie
On przyjmując butną pozę
Ogłosi nam swe expose:
"Pracowici to przekleństwo
"Solidarne społeczeństwo"
To jest to, co sprawiedliwe
Na nic mi spojrzenia krzywe
Tych co robią - niechaj płacą!
Żeby żul miał wciąż pić za co
Żeby miał na papierosy
By nie musiał chodzić bosy
Żeby on miał na leczenie
Na swych snów, marzeń spełnienie
Tym co myślą wciąż inaczej
Powiem teraz - krótko raczej
Jam jedyny jest stróż ładu
Nie chcesz mnie?
Więc... spieprzaj dziadu!"
M.Gałek
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
jak GTW zaatakuje to kaczka zniknie z powierzchnii ziemi
_________________ Uprasza się grupę trzymającą władzę o nie modyfikowanie i nie usówanie moich postów ani też o niedopisywanie niczego do nich - to narusza moją wolność osobistą oraz jest ograniczaniem wolności słowa(...)
Zastanawiam się po co Ci się ośmieszać panie M.?
Nie przepadasz za Lechem Kczyńskim ok. rozumiem.
Ja nie lubię też kilku, mozę nawet kilkunastu osób ze świata polityki (tylko w Poslce) ,ale nie zniżam się do poziomu wklejania i podniecania się jakimiś bzdurami.
Jesteś soboą ,z którą można by było polemizowac na wiele tematów ,ale kto będzie chciał to czynić widząc takie tematy jak chociażby ten?
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Wysłany: 2006-02-15, 19:08
Dipe, pewnie nawet nieczytałeś tego wierszyka, tutaj jest bardzo ładnie wytłumaczone na czym polega ta 'solidarność społeczna', jest to wytłumaczone bardzo dokładnie, tak jak mało kto by potrafił. Socjalizm nie sprawdził się, ale ciągle dzięki temu że tacy ludzie jak kaczor ciągle obiecują że dadzą, dadzą i znowu dadzą, mimo obalenia PRL to socjaliści cały czas dochodzą do władzy....i tak od 16 lat...to jest niestety smutne.
_________________ Kocham Cię Pati :* "A love is a flame..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.