Forum Dyskusyjne :: URP zaprasza :D

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Świat polityki » URP zaprasza :D

URP zaprasza :D
Autor Wiadomość

chrisp 

Wysłany: 2008-03-10, 16:14   URP zaprasza :D

W związku z planowaną ratyfikacją Traktatu Lizbońskiego, w dniu 12 marca
2008 r. o godz. 12.00 Unia Polityki Realnej organizuje przed budynkiem sejmu manifestację za odrzuceniem tego dokumentu, będącego w istocie konstytucją Unii Europejskiej.
Zapraszamy do udziału w niej wszystkich przeciwników unijnego socjalizmu, politycznej poprawności i zwolenników suwerenności.
Choć to środek tygodnia i dzień pracy, zachęcamy członków i sympatyków UPR, a także wszystkich zwolenników wolności którzy znajdą czas, do udziału w tej manifestacji!
Proszę o przekazanie zaproszenia znajomym.
:hurra:

Akooo 

Wysłany: 2008-03-10, 18:29   

Popieram inicjatywę powoli stajemy się prowincją UE

Obecnie Polska odchodzi od wartości dla nas ważnych o które walczyli nasi dziadkowie czyli o państwo katolickie i państwo które ma jakieś wartości oprócz wskaźników gospodarczych czyli jak to niektórzy nazywają ''ciemnogród''. Daje się coraz więcej praw gejom i lesbijkom niedługo pewnie zalegalizuje się związki homoseksualne i aborcje. UE jest bogata owszem ale coraz bardziej odbiega od wartości dla nas ważnych UE jest antykościelna i popiera wszelkie zboczenia tak jak homoseksualizm. W UE wykonuje się kilka milionów wyroków smierci na niewinnych dzieciach i jednocześnie urządza się dzień przeciw karze śmierci. Hiszpania do niedawna była bardzo katolickim kraje ale odkąd władze przejeły czerwone socjalistyczne bestje z Zapatero na czele ten kraj staje się antykościelny. Obawiam się że to samo stanie sie z nasza ojczyzną. Kiedyś Piłsudski uratował nasz kraj od zagłady PiS też ratował ale troche gorzej niestety czerwoni są bardzo sprytni i tak łatwo się z nimi nie wygra.
Ostatnio zmieniony przez Akooo 2008-03-10, 18:49, w całości zmieniany 1 raz  

reVolter 

Wysłany: 2008-03-11, 18:31   

Oooooooooooo ktoś tu grubo przesadza

Akooo napisał/a:
Obecnie Polska odchodzi od wartości dla nas ważnych o które walczyli nasi dziadkowie czyli o państwo katolickie

Kto walczył o państwo katolickie??!! To że kościół się wszędzie wpieprzał, wszędzie dorzucał swoje 3 grosze a zabierał 15 to juz zupełnie inna bajka

Akooo napisał/a:
UE coraz bardziej odbiega od wartości dla nas ważnych UE jest antykościelna

i co żle im się żyje? Z praktyki wychodzi, że każde państwo jest tym bogatsze im mniej ma w nim do powiedzenia kościół

Żeby nie było, nie jestem też miłośnikiem gejostwa, drażni mnie tylko że te "wartości kościelne" jeżeli w ogole coś takiego istnieje stawia się na piedestał kompletnie zapominając co kościół zrobił dla nas - maluczkich. Nie w czasie komuny za co cały czas domaga się pochwał, ale ciągu całej swojej historii, jakże bogatej...
Zresztą to post UPRu, co ja tu w ogole robię:)

P.S. Na manifestację też nie pójdę:p

Pozdrawiam

Akooo 

Wysłany: 2008-03-11, 20:09   

i co żle im się żyje? Z praktyki wychodzi, że każde państwo jest tym bogatsze im mniej ma w nim do powiedzenia kościół

Zobaczymy co będziesz mówił na sądzie Bożym wtedy to se te pieniądze bedziesz mógł wsadzić. A jak jesteś taki nowoczesny to dołącz do parti czerwonego Zapatery i idz szerzyć rewolucje bolszewicką z pieśnią na ustach

Wulf 

Wysłany: 2008-03-12, 00:00   

Akooo, a Ty sie zdziwisz jak okaże sie po 2 stronie nic nie ma :)

Nasi przodkowie nie walczyli o państwo katolickie, tylko o "wolna Polske".
Zresztą powiedz mi co Ciebie obchodzi, jak ktoś korzysta ze swojej wolności, w końcu na tym twoim "sądzie" odpowiadać będziesz za siebie.
Zechciej zauważyć, że wiekszość rodaków jednak popiera integracje, no a cóż traktat jest jej kolejnym krokiem, i trzeba go wykonać :)

Akoo jakoś odejscie od tych "wartośći" jakoś mnie nie martwi. Zresztą państwo jest właśnie po to, żeby zapewnić obywatelom dobre warunki do pracy, a UE nam to umożliwia i dlatego dalsza integracja jest wskazana.
Zresztą pewnie nie zdajesz sobie nawet sprawy, że sam traktat i integracja w ramach UE nie musi implikować legalizacji aborcji itp. W UE jest taki dobrze znany naszym rodakom kraik zwie sie Irlandia, który zagwarantował sobie, że sprawa aborcji jest wyłącznie w gestii tego państwa, i żaden traktat międzynarodowy tego nie zmieni.
Przykład Hiszpanii bardzo mi sie podoba, i zechciej zauważyć, że socjaliści wygrali kolejne wybory ;) Widać hiszpanie nie tęską zbytnio za swoją katolickościa:)

Niewiem czy co Piłsudski ma tu do rzeczy no, ale skoro tak lubisz... Pewnie zapomniałeś o takim drobnym szczególe, jak to, że był on socjalistą, do tego dość ostro stłamsił ówczesną prawicową opozycję (endecje). Dlatego trochę dziwi mnie przywoływanie tej postaci ;p
O tak "czerwoni" są sprytni, no ale razem z Kaczyńskim jak sam napisałeś "ratowali polske" ;p (prosze przejrzyj zyciorysy swoich "faworytów" zanim zaczniesz jechac innym od czerwonych).

PS. Jak widze walka autora z poprawnościa poszła na całego, i w temacie mamy URP :)

Akooo 

Wysłany: 2008-03-12, 06:32   

Piłsudski to był mniejsze zło i niebył komunistą bo w Boga wierzył i zatrzynał czerwonych.

Zresztą powiedz mi co Ciebie obchodzi, jak ktoś korzysta ze swojej wolności, w końcu na tym twoim "sądzie" odpowiadać będziesz za siebie.

Źale jest też jak naród ma za duzo wolności, Jak rządził w Hiszpani Franco to było dobrze Hiszpania była katolicka itp....

Wulf 

Wysłany: 2008-03-12, 10:01   

Nie powiedziałem, że był komunista tylko socjalista.
Wiekszość Hiszpanów jest chyba innego zdania :)

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-03-12, 13:57   

Dobrze, że UPR nie ma już w parlamencie, i jeszcze długo się w nim nie znajdzie.

Rocky 

Wysłany: 2008-06-03, 22:40   

dobrze, że jest coraz więcej ludzi popierajacych UPR :ok:

chmarcoch 

Wysłany: 2008-06-16, 15:48   

Rocky napisał/a:
coraz więcej

?????????
Na forum czy w Polsce ?? :rotfl:

Medard 

Wysłany: 2008-06-16, 18:03   

Akooo napisał/a:
Obecnie Polska odchodzi od wartości dla nas ważnych o które walczyli nasi dziadkowie czyli o państwo katolickie i państwo które ma jakieś wartości oprócz wskaźników gospodarczych czyli jak to niektórzy nazywają ''ciemnogród''. Daje się coraz więcej praw gejom i lesbijkom niedługo pewnie zalegalizuje się związki homoseksualne i aborcje. UE jest bogata owszem ale coraz bardziej odbiega od wartości dla nas ważnych UE jest antykościelna i popiera wszelkie zboczenia tak jak homoseksualizm. W UE wykonuje się kilka milionów wyroków smierci na niewinnych dzieciach i jednocześnie urządza się dzień przeciw karze śmierci. Hiszpania do niedawna była bardzo katolickim kraje ale odkąd władze przejeły czerwone socjalistyczne bestje z Zapatero na czele ten kraj staje się antykościelny. Obawiam się że to samo stanie sie z nasza ojczyzną. Kiedyś Piłsudski uratował nasz kraj od zagłady PiS też ratował ale troche gorzej niestety czerwoni są bardzo sprytni i tak łatwo się z nimi nie wygra.

Przesadzasz i to mocno, ale ogólnie popieram

[ Dodano: 2008-06-16, 19:06 ]
reVolter napisał/a:

Jeżeli dla ciebie podstawową wartością jest pieniądz... Hedonistyczne nastawienie... nie sądzisz?

[ Dodano: 2008-06-16, 19:12 ]
Wulf napisał/a:
Widać hiszpanie nie tęską zbytnio za swoją katolickościa

katolicyzm jak katolicyzm, ale martwi mnie odejście od norm moralnych. demoralizacja jest faktem. Powszechny upadek moralny postępuje. Trudno będzie to zauważyć komuś, kto nie potrafi spojrzeć na to wszystko z boku.

Rocky 

Wysłany: 2008-06-28, 20:39   

chmarcoch napisał/a:
Rocky napisał/a:
coraz więcej

?????????

W Polsce, ze względu na kompromitujące się bardziej od PiSu
(a kiedyś myślałem ze bardziej się nie da) PO ...

chmarcoch 

Wysłany: 2008-07-05, 14:54   

Rocky napisał/a:
chmarcoch napisał/a:
Rocky napisał/a:
coraz więcej

?????????

W Polsce, ze względu na kompromitujące się bardziej od PiSu
(a kiedyś myślałem ze bardziej się nie da) PO ...

Kolejne wybory pokażą czy UPR ma większe poparcie.
A według mnie większą porażką były rządy PiSu. No, ale każdy ma swoje zdanie.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-07-13, 08:31   

UPR to partia dla ludzi z wielką fantazją ;-)
a kompromitację przeżywa każda kadencja rządu, bez względu na przewagę określonej partii. jednakże ta kompromitacja ukazuje się nam w różnym natężeniu, z rządów IVRP będziemy kpić do końca życia, ciekawa jestem jak naszym dzieciom będą o tym opowiadali :-)

chmarcoch 

Wysłany: 2008-07-18, 20:05   

Ja odchodzę do wniosku, że federacja to jest dobre rozwiązanie na prowadzenie (istnienie, funkcjonowanie) państwa.

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2008-07-18, 23:47   

Magda napisał/a:
jak naszym dzieciom będą o tym opowiadali :-)

dawno dawno temu w czasach gdy istnialy jeszcze czary..

zreszta poczekajmy jeszcze troche tylko niech sie ta sztucznie utrzymywana zlotowka zawali to dopiero bedzie co dzieciom opowiadac :rotfl:

franko 

Wysłany: 2008-07-26, 09:08   

Wszyscy, którzy nabijają się z UPRu, to ludzie płynący z prądem dzisiejszego parszywego systemu, który przeżera pieniądze ciężko zarobione przez obywateli. A wszystkim socjalistom, którzy uważają, że każda podwyżka podatków oznacza wzrost dochodów budżetu państwa z tego tytułu, mówię stanowcze nie! :)

Odpowiedz do tematu