Forum Dyskusyjne :: Turcja to z³o

FAQ  Wyszukiwarka  U¿ytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona G³ówna » Ogólne » ¦wiat polityki » Turcja to z³o

Turcja to z³o
Autor Wiadomo¶æ

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Do³±czy³a: 19 Sty 2006
Sk±d: wroc³aw

Wys³any: 2008-01-07, 18:59   

Cytat:
Nie przecze ze maja. Ale jestem po tej stronie barykady i trzymam ze swoimi.

no i o tym mówiê ca³y czas...

Cytat:
a moze Niemcom po prostu lepiej sie udaje omijanie "wstydliwych" tematow? x|

no chyba nie udaje siê omijaæ tych tematów, skoro wszyscy o tym mówi±, a na temat "bia³ych plamy" w polskiej historii siê milczy ...

Cytat:
Umowmy sie ze byla to konwersacja pelna emocji i w ten sposob unikniemy wzajemnego naskakiwania na siebie ok?

i znowu pokazujesz ¿e to Ty by³e¶ tym dobrym a ja t± z³±

*dipe 
Pijak i z³odziej.

Do³±czy³: 14 Pa¼ 2005
Sk±d: Rumunia

Wys³any: 2008-01-07, 21:31   

Cytat:
Prosze bardzo, moj wujek ma (mial) niewielkie gospodarstwo, do tej pory jakos sobie radzila ale musial zakonczyc dzialalnosc po wprowadzeniu restrykcji unijnych

O¶miele siê stwierdziæ ,¿e w tym przypadku ka¿dy bardziej obrotny gospodarz wykorzysta³ dobrze fakt ,¿e wst±pili¶my do Unii, by³ czas ¿eby przygotowaæ takie dokumenty ,by otrzymaæ dotacjê, u³atwiæ sobie ¿ycie za pieni±dze unijne, mówiono o tym sporo ,edukowano rolników (oczywi¶cie nauczyli siê Ci co chcieli), by³o vacatio legis.
W mojej rodzinie te¿ ma³¿eñstwo ma gospodarstwo ,na którym prawie nic nie robi, wystarczy³a sama ziemia i staw z rybami ,by otrzymywaæ ponad 3 tysi±ce z³otych co miesi±c . Stan ten siê utrzymuje a gospodarstwo nawet specjalnie nie rozwija (kwestia podej¶cia gospodarza), ale kasa jest.

Cytat:
to cos na zasadzie obecnej propagandy sukcesu...moze zauwazylas ze odkad rzadzi PO w Polsce "maleje bezrobocie, rosna place a ludziom zyje sie coraz lepiej", jakos trudno mi w to uwierzyc bo bidzie z nedza w jakiej byla pograzona jeszcze pol roku temu kiedy rzadzil PiS...

Równie dobrze ja mogê stwierdziæ ,¿e Twoje s³owa s± propagand± PiS'u uprawian± nie tylko po przegranych wyborach parlamentarnych jak i ju¿ w trakcie rz±dów s³awetnej koalicji.
Widzisz ja nie jestem zwolennikiem PO tak samo jak zwolennikiem PiS'u nigdy nie by³em ,ale wyci±gnijmy/wyci±gajmy pewne plusy z rz±dzenia oby tych ekip ,a nie tylko wytykajmy sobie wmówione b³êdy, wa³kuj±c te same puste has³a, które potwarzaj± siê ju¿ od jaki¶ 3 lat. Bo zachowujesz siê jak taki typowy wyborca PiSu w³a¶nie ,które wmawia ludziom ,¿e 'my byli¶my najlepsi a oni s± niczym czegokolwiek by nie zrobili'

Cytat:
wejscie do strefy Schoengen...no coz mysle ze jakby Koscioszko, Pulaski, Chlopicki, Skrzynecki, Pi³sudski wstali z grobow to by sie poplakali...czy po to przelewali krew swoich zolnierzy zeby teraz zdejmowano szlabany? To nienaturalne...historia ludzkosci to historia wojen, granice to najbardziej naturalna rzecz na swiecie,

A ja my¶lê ,¿e bardziej to w grobie siê przewraca (tak a'propos') pan Roman Dmowski widz±c m³odych ludzi ,którzy go cytuj±, dla których jest idolem a obrzucaj±cych pewnych ludzi obelgami i jedzeniem na paradach czy zamawiaj±cymi czêsto po 5 piw na raz.

Historia ludzko¶ci to historia wojen - te s³owa s± równie¿ ciekawe ,gdybym by³ z³o¶liwy to bym Ci napisa³ ,¿e wynika to chyba z na¶ladownictwa zachowania by³ego premiera machaj±cymi do wszystkich woko³o szabelk±.
Przez tyle lat ludzie nie mogli doj¶æ do wniosku ,¿e lepiej wspó³pracowaæ ni¿ wojowaæ, czy to z³e?

Cytat:
zwlaszcza ze na zachodzie Europy nigdy nie mielismy wielu przyjaciol..

Na kolejne odwo³ywania siê do przesz³o¶ci odsy³am kilka linijek wy¿ej. Jakie s± podstawy ku temu ,by uwa¿aæ ,¿e inne kraje (oczywi¶cie najczê¶ciej w tym przypadku chodzi o Niemców) d±¿y³y ,by nas os³abiæ czy zaatakowaæ ponownie?

.
Cytat:
Przyszloscia Polski sa USA i to tam nalezy kierowac wzrok (chociaz wiem ze nie zawsze jest rozowo).
.

Tutaj mamy ciut inny gust ,a przecie¿ nawracaæ siê nie bêdziemy.
PS. UPR? :)

.
Cytat:
Poza tym co do samego czlonkostwa...nie chodzi o to ze ja jestem absolutnie przeciw...po prostu nie odpowiadaja mi zebracze warunki na jakich nasz kraj wstapil do tej FEDERACJI panstw...no wlasnie federacji.

Ja nie uwa¿am ,¿e ma³o zyskali¶my, oczywi¶cie daleka mi jest idea mesjanizmu ,dlatego nie domaga³em sie od razu poci±gów ze z³otem p³yn±cych z Banku Europejskiego do Polski.
Ale z czasem jak to jest ³adnie zaplanowane pieni±dze dla naszego kraju s± i bêd± coraz wiêksze. Nie wszystko od razu, bo jak siê cz³owiek cieszy to siê diabe³ cieszy.

Pozdrawiam.

moonlight 

Do³±czy³: 02 Sty 2008
Sk±d: Bodom Beach

Wys³any: 2008-01-10, 00:50   

Hmm niech podsumuje wasze argumenty, co prawda szansa na porozumienie jest zadna ale niech bedzie jasnosc xP/:):
1.Unia jest dobra bo nam daje pieniadze
2.UE jest ok bo nas broni przed Rosja
3.Jak ktos nie skorzystal na wejsciu do UE to jego wina i jego problem
4.Po stuleciach konfliktow czlowiek sobie pomyslal zeby razem cos zbudowac z klockow a nie nawzajem je sobie wydzierac...
dipe napisa³/a:
Ale z czasem jak to jest ³adnie zaplanowane pieni±dze dla naszego kraju s± i bêd± coraz wiêksze.

Nieuzasadniony optymizm?xP
Teraz moje kontrargumenty:
1.Pieniadze nie tylko dostajemy ale tez wplacamy i wychodzi nam na jedno i to samo tylko sie trzeba nauzerac, (anyway nie uwazacie ze to ograniczenie suwerennosci panstwa kiedy decyduja o nas panowie w Brukseli a na kazda decuzje musimy czekac i czekac?)
2.UE nas bronila bo musiala i z wlasnej woli by nas zostawila na pastwe naszych czerwonych przyjaciol
3. Mimo wszystko nie kazdy mial taka szanse, uwierz mi ze tylko w teorii to wszystko tak pieknie wyglada.
4.Nie sadze...Mysle ze to jest cisza przed burza a im dluzsza cisza tym pozniej burza grozniejsza...machine swiata napedza przemysl zbrojeniowy i wszystkie kraje ktore chca sie liczyc na arenie miedzynarodowej inwestuja wlasnie w to...no coz nasze popsute F-y sa troche zenujace....swoja droga mam o to zal do USA zeby nie bylo ze jestem bezkrytyczny...
PS.Nie jestem fanatykiem PiSu chociaz nie ukrywam ze do nich mi najblizej ale uwazam ze cala grupe pasozytnicza potocznie zwana cyrkiem na wiejskiej nalezy deportowac do Australii...albo jeszcze gdzies dalej...tylko wstyd przynosza tak jak nasze przygotowania do Euro 2012 ktorego nie zorganizujemy swoja droga...
dipe napisa³/a:
Jakie s± podstawy ku temu ,by uwa¿aæ ,¿e inne kraje (oczywi¶cie najczê¶ciej w tym przypadku chodzi o Niemców) d±¿y³y ,by nas os³abiæ czy zaatakowaæ ponownie?

Hmmm mam zaczac od X wieku czy od razu od XX? xP
A tak na koniec bo Rdzawa mi napisala juz ze popiera tendencje tworzenia superpanstwa,
*dipe ty tez jestes za tym zeby podreczniki do historii byly podpisane nazwiskiem jakiegos Heinrich von Undervingen a po ulicach chodzili "europejscy" a nie polscy policjanci?
I na koniec, nie chce zeby zadne z was znow pomyslalo ze kogos atakuje, mam inne zdanie i je wyrazam, a ze sprawy te mnie mocna irytuja moze czasem mnie ponioslo chociaz staralem sie zeby nie.
Rdzawa napisa³/a:
i znowu pokazujesz ¿e to Ty by³e¶ tym dobrym a ja t± z³±

Nie znajduje na to odpowiedzi...nie takie bylo moje zamierzenie...x| I GIVE UP...

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
forum m³odzie¿owepozycjonowanieprojekty domów • Twoja FOTKA w internecie • Projekty domów • Znajdziesz tu ¶mieszne Opisy GGForum

Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.