Skinheads1488, to ¿a³osny prowokator...
Turcja to kraj muzu³mañski, gdzie du¿± rolê odgrywa religia. my jeste¶my wychowani w zupe³nie innej kulturze/religii ni¿ oni wiêc nie mo¿emy zbytnio porównywaæ..
Ostatnio zmieniony przez Allach 2008-01-01, 03:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Chciales powiedziec Unii Niemiecko-francusko-angielskiej z odchyleniem filorosyjskim? Taaak rzeczywiscie Turcja nie pasuje...stanowilaby kolejnego wasala, zupelnie jak blizej nam znany kraj nad Wis³±...
_________________ ''.....I ZES£A£ ICH BÓG NA ZIEMIÊ BY SIALI ZAMÊT I ZNISZCZENIE....."
no nie wiem czy jakikolwiek wasal otrzymywa³ tyle pieniêdzy ile Polska dostaje na ró¿ne dzia³ania od Unii.
Polska nie tylko otrzymuje pieniadze ale je tez wplaca...i to wiem na 100% a o tym ze otrzymuje slyszalem tylko z telewizji..a i tu tyle ze nie dostaje tyle ile miala dostawac...
Poza tym wasalowi nalezy sie opieka i obrona ze strony seniora czy moze najwyzszego seniora jakim dla nas jest wszechmocna UE...Heil!
*Rdzawa powiedz co tobie osobiscie dalo to ze Polska weszlo do heh "Europy"?
(Nie atakuje cie...prosze tylko o odpowiedz.)
_________________ ''.....I ZES£A£ ICH BÓG NA ZIEMIÊ BY SIALI ZAMÊT I ZNISZCZENIE....."
*Rdzawa powiedz co tobie osobiscie dalo to ze Polska weszlo do heh "Europy"?
(Nie atakuje cie...prosze tylko o odpowiedz.)
serio? to renowacja/odbudowa zabytków Wroc³awia, nowe inwestycje, nowe drogi... to wszystko czuæ
Cytat:
Polska nie tylko otrzymuje pieniadze ale je tez wplaca...i to wiem na 100% a o tym ze otrzymuje slyszalem tylko z telewizji..a i tu tyle ze nie dostaje tyle ile miala dostawac...
zauwa¿, ¿e wp³aca "troszkê" mniej ni¿ dostaje...
Cytat:
Poza tym wasalowi nalezy sie opieka i obrona ze strony seniora czy moze najwyzszego seniora jakim dla nas jest wszechmocna UE
a przypadkiem UE nie popar³a nas w sprawie embarga na miêso w Rosji?
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób j± praktykuje, ale nikt do koñca jej nie rozumie"
Znajdz mi te nowe drogi w Polsce prosze cie xP troche optymizmu nie zaszkodzi bo po muzyce z Gwiezdnych Wojen po budowie pol kilometra autostrady w wykonaniu naszego "ukochanego" rzadu SLD wpadlem w czarna rozpacz xP mysle ze jednak jestes zbyt euroopymistyczna.
Rdzawa napisa³/a:
a przypadkiem UE nie popar³a nas w sprawie embarga na miêso w Rosji?
Owszem ale tylko dlatego ze byla do tego zmuszona, inaczej zasada wzajemnej pomocy poszlaby w rozsypke na zasadzie domina, za to w wazniejszej sprawie Niemcy, ktorzy stanowia przeciez kluczowy element UE, kieruja sie wylacznie wlasnymi partykularnymi interesami i buduja rurociag z naszymi przyjaciolmi ze wschodu po dnie Baltyku.
Rdzawa napisa³/a:
zauwa¿, ¿e wp³aca "troszkê" mniej ni¿ dostaje...
Zauwaz ze miala dostawac jeszcze "troszke" wiecej.:P
Poza tym chcialem sie dowiedziec co TOBIE jako dziewczynie z Wroclawia, obywatelce Polski dalo wejscie naszego kraju do UE. Jak to odczulas na wlasnej skorze.
Poza tym chcialem sie dowiedziec co TOBIE jako dziewczynie z Wroclawia, obywatelce Polski dalo wejscie naszego kraju do UE. Jak to odczulas na wlasnej skorze.
w³a¶nie piszê, odczu³am na w³asnej skórze remonty ulic, bo tak siê sk³ada, ¿e wcze¶niej na to pieniêdzy nie by³o, a odciêcie mojej dzielnicy od reszty wroc³awia by³o b±d¼ co b±d¼ uci±¿liwe, i ogólnie prawie ka¿dy remont ulicy jest przynajmniej wspó³finansowany z UE, a moge Cie zapewniæ, ¿e remontów ulic u nas dostatek
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób j± praktykuje, ale nikt do koñca jej nie rozumie"
Ostatnio zmieniony przez Rdzawa 2008-01-06, 17:47, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Mhm...no skoro uwazasz ze nasze czlonkostwo w UE ma wiecej plusow niz minusow to nie bede sie z toba klocil...w Krakowie remonty ulic polegaja na tym ze cale miasto jest zakorkowane a tramwaje jezdza z predkoscia 300 metrow na pol godziny, liczylem... rezultat tych robot jest zaden, ulice sa jakie byly, jesli Unia sie do tego przyczynia to jej jeszcze bardziej nie hm "lubie"...xP ale powiedz mi jeszcze czy popierasz wszystkie unijne pomysly i projekty...np wprowadzenie euro w Polsce, wspola policje, wojsko, konstytucje, podreczniki do historii... i tego typu...
Mhm...no skoro uwazasz ze nasze czlonkostwo w UE ma wiecej plusow niz minusow to nie bede sie z toba klocil...w Krakowie remonty ulic polegaja na tym ze cale miasto jest zakorkowane a tramwaje jezdza z predkoscia 300 metrow na pol godziny, liczylem... rezultat tych robot jest zaden, ulice sa jakie byly, jesli Unia sie do tego przyczynia to jej jeszcze bardziej nie hm "lubie"
UE dofinansowuje w znacznym stopniu remonty czy modernizacjê dróg ,ale nie rozplanowuje jak one maj± przebiegaæ. To ,¿e w³adze miasta nie potrafi± pomimo tego ,¿e dostaj± pieni±dze zorganizowaæ remontu tak ,by miasto nie by³o zakorkowane to chyba wina UE nie jest.
moonlight napisa³/a:
np wprowadzenie euro w Polsce, wspola policje, wojsko, konstytucje, podreczniki do historii.
Nic z tego nie zosta³o wprowadzone.
Faktem s± za to dotacje dla rolników (spytaj siê który z nich narzeka na cz³onkostwo), europejskie programy wprowadzone przy pomocy UE do polskich szkó³ (chodzi o wyjazdy ,wymiany uczniowskie - ktory z tych uczniów jest niezadowolony?). ³atwiej nam na pewno poznawaæ inne kultury ,³atwiej jest wyjechaæ, od niedawna przemieszczaæ siê (spytaj siê kierowców ,którzy czêsto podró¿uj± ,czy te¿ ich boli to ,¿e traktat Shcoengen wszed³ u nas w ¿ycie). To sa fakty w przeciwieñstwie do Twoich 'argumentów'. A jak dyskutowaæ ,to chyba o faktach czy¿ nie?
_________________ "Nie wa¿ne co czytasz: Koran, Torê, Bibliê b±d¼ dobrym cz³owiekiem a z³o samo zniknie."
w Krakowie remonty ulic polegaja na tym ze cale miasto jest zakorkowane a tramwaje jezdza z predkoscia 300 metrow na pol godziny, liczylem... rezultat tych robot jest zaden, ulice sa jakie byly, jesli Unia sie do tego przyczynia to jej jeszcze bardziej nie hm "lubie"...xP
ka¿dy widzi to co chce widzieæ, czas remontu zw³aszcza pewnych ulic bywa baardzo nie przyjemny. Ale dziêki nowemu torowisku i kasie na tramwaje je¿d¿± "Skodillaci" zamiast blaszanych puszek które zachowuj± siê na ka¿dym wyboju jakby zaraz mia³y siê rozpa¶æ na wiêcej czêsci ni¿ s± zrobione...
Cytat:
Faktem s± za to dotacje dla rolników (spytaj siê który z nich narzeka na cz³onkostwo), europejskie programy wprowadzone przy pomocy UE do polskich szkó³ (chodzi o wyjazdy ,wymiany uczniowskie - ktory z tych uczniów jest niezadowolony?).
o! za wymianê zamiast 600 z³ p³ace 300 bo reszta jest dofinansowywana (ju¿ drugi raz z reszt± ;])
Cytat:
Mhm...no skoro uwazasz ze nasze czlonkostwo w UE ma wiecej plusow niz minusow to nie bede sie z toba klocil..
oprócz tego ¿e tak uwa¿am, to poprostu tak jest ;]
Faktem s± za to dotacje dla rolników (spytaj siê który z nich narzeka na cz³onkostwo)
Prosze bardzo, moj wujek ma (mial) niewielkie gospodarstwo, do tej pory jakos sobie radzila ale musial zakonczyc dzialalnosc po wprowadzeniu restrykcji unijnych. Wszystko zalezy kogo zapytasz o zdanie...to cos na zasadzie obecnej propagandy sukcesu...moze zauwazylas ze odkad rzadzi PO w Polsce "maleje bezrobocie, rosna place a ludziom zyje sie coraz lepiej", jakos trudno mi w to uwierzyc bo bidzie z nedza w jakiej byla pograzona jeszcze pol roku temu kiedy rzadzil PiS...wejscie do strefy Schoengen...no coz mysle ze jakby Koscioszko, Pulaski, Chlopicki, Skrzynecki, Pi³sudski wstali z grobow to by sie poplakali...czy po to przelewali krew swoich zolnierzy zeby teraz zdejmowano szlabany? To nienaturalne...historia ludzkosci to historia wojen, granice to najbardziej naturalna rzecz na swiecie, zwlaszcza ze na zachodzie Europy nigdy nie mielismy wielu przyjaciol...Przyszloscia Polski sa USA i to tam nalezy kierowac wzrok (chociaz wiem ze nie zawsze jest rozowo)...Poza tym co do samego czlonkostwa...nie chodzi o to ze ja jestem absolutnie przeciw...po prostu nie odpowiadaja mi zebracze warunki na jakich nasz kraj wstapil do tej FEDERACJI panstw...no wlasnie federacji...*Rdzawa znow mi nie odpowiedzialas, ja wiem ze zadna z takich rzeczy jak konstytucja, wspolna policja itd nie zostaly wprowadzone i mam nadzieje ze nie dozyje momentu w ktorym zostana...ja pytam czy popierasz takie rzeczy...widze ze jestes jak najbardziej za czlonkostwem i to jest twoj poglad ale zastanawiam sie jak bardzo chcesz sie integrowac z naszymi "europejskimi przyjacolmi"...I jeszcze jedno Unia daje nam jakies wyproszone pieniadze ale korzysta z nich prawdziwy promil spoleczenstwa...ciesze sie ze udalo ci sie w nim znalesc ale to nie zmienia mojego pogladu...
wejscie do strefy Schoengen...no coz mysle ze jakby Koscioszko, Pulaski, Chlopicki, Skrzynecki, Pi³sudski wstali z grobow to by sie poplakali...czy po to przelewali krew swoich zolnierzy zeby teraz zdejmowano szlabany? To nienaturalne...historia ludzkosci to historia wojen, granice to najbardziej naturalna rzecz na swiecie, zwlaszcza ze na zachodzie Europy nigdy nie mielismy wielu przyjaciol...
omg, ale zdjêcie szlabanów to nie stworzenie jednego kraju, to zniesienie kontroli granicznej. a¿ tak têsknisz za staniem w kolejce a¿ celnik popatrzy siê na twoje zdjêcie?!
Cytat:
*Rdzawa znow mi nie odpowiedzialas, ja wiem ze zadna z takich rzeczy jak konstytucja, wspolna policja itd nie zostaly wprowadzone i mam nadzieje ze nie dozyje momentu w ktorym zostana...ja pytam czy popierasz takie rzeczy...widze ze jestes jak najbardziej za czlonkostwem i to jest twoj poglad
skoro widzisz ¿e jestem za, to jednocze¶nie popieram takie dzia³ania?
Cytat:
.I jeszcze jedno Unia daje nam jakies wyproszone pieniadze ale korzysta z nich prawdziwy promil spoleczenstwa...ciesze sie ze udalo ci sie w nim znalesc ale to nie zmienia mojego pogladu...
nie jakie¶ wyproszone pieni±dze bo patrz±c na rolników to oni nie chc± braæ gdy unia daje, bo musz± siê wykazaæ choæ minimalnym wysi³kem, a to ich przerasta, uwa¿aj± ze Unia im powinna pod próg je przynie¶æ i jeszcze prosiæ ¿eby wzieli),
Cytat:
ale zastanawiam sie jak bardzo chcesz sie integrowac z naszymi "europejskimi przyjacolmi"
jak bardzo to nie wiem, ale chce. Wole byæ otwarta, ni¿ zamkniêta w hermetycznym pude³ku, bo z wschodu wrogowie, z zachodu wrogowie
Cytat:
ale korzysta z nich prawdziwy promil spoleczenstwa...ciesze sie ze udalo ci sie w nim znalesc ale to nie zmienia mojego pogladu...
wracaj±c do tych dróg, to ca³y Wroc³aw korzysta, inne miasta napewno te¿ korzystaj±. Czy naprawde promile Polaków korzystaj± z tych dróg?! Zastanawiasz siê, czy nowy chodnik po którym chodzisz jest zrobiony za pieni±dze z Unii i ze wszystkich si³ starasz siê omin±æ? No prosze Cie bardzo, zaczynasz byæ ¶mieszny w tych przekonaniach
skoro widzisz ¿e jestem za, to jednocze¶nie popieram takie dzia³ania?
Czyli rozumiem ze chcialabys uczyc sie o II wojnie swiatowej z podrecznikow napisanych przez Niemcow? Gratuluje.
Rdzawa napisa³/a:
bo z wschodu wrogowie, z zachodu wrogowie
Zawsze tak bylo i inaczej nie bedzie. Przyzwyczaj sie.
Rdzawa napisa³/a:
zdjêcie szlabanów to nie stworzenie jednego kraju, to zniesienie kontroli granicznej
To konieczny etap do stworzenia jednego kraju
Ciekawe kiedy niemiecki stanie sie jezykiem urzedowym...jaki rok obstawiasz? 2020? Nie...chyba jednak wczesniej...x|
Nie przecze prawu ze kazdy moze miec swoje poglady ale to nie znaczy ze innym te poglady sie musza podobac. |PEACE *Rdzawa|X)
Ciekawe kiedy niemiecki stanie sie jezykiem urzedowym...jaki rok obstawiasz? 2020? Nie...chyba jednak wczesniej...x|
biedactwo, zart Ci nie wyszed³, bo prêdzej esperanto bêdzie jêzykiem urzêdowym niz niemiecki ;]
Cytat:
Czyli rozumiem ze chcialabys uczyc sie o II wojnie swiatowej z podrecznikow napisanych przez Niemcow? Gratuluje.
a dlaczego nie przez Hiszpanów/Francuzów/W³ochów.... w ogóle to ju¿ wola³abym siê uczyæ z ró¿nych ¼róde³. Ma³o razy politycy polscy ingerowali w historiê kraju?
Cytat:
Zawsze tak bylo i inaczej nie bedzie.
no a jednak jest. To ¿e Niemcy maj± inne zdanie ni¿ my w pewnych sprawach, to nie znaczy ¿e s± naszymi wrogami.
Cytat:
Nie przecze prawu ze kazdy moze miec swoje poglady ale to nie znaczy ze innym te poglady sie musza podobac.
no to przyjmij to do wiadomo¶ci, a nie naskakujesz na mnie i próbujesz pokazaæ ¿e moje my¶lenie jest b³êdne
Umowmy sie ze byla to konwersacja pelna emocji i w ten sposob unikniemy wzajemnego naskakiwania na siebie ok?
Rdzawa napisa³/a:
Polacy te¿ maj± wiele do ukrycia, ale to ju¿ jest spoko, prawda?
Nie przecze ze maja. Ale jestem po tej stronie barykady i trzymam ze swoimi. Poza tym Polacy nic nie ukrywaja o czym swiadcza wizyty polskich prezydentow na Ukrainie, uznanie zbrodni na narodzie ukrainskim, ktory swoja droga tez nie jest snieznobialy...a moze Niemcom po prostu lepiej sie udaje omijanie "wstydliwych" tematow? x|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.