Wysłany: 2007-06-08, 09:31 Teletubisie
Avatar Gamala natchnął mnie do napisania tego tematu:) A więc: co sądzicie o rzekomym homoseksualizmie teletubisi?
Ja sadze, że chcąc uniknac ukazywania dzieciom tego typu relacji robią na odwrót-wzmagaja zainteresowanie dzieci homoseksualizmem. Przykład? dziecko pyta kto to jest ten "pedał". Rodzic odpowiada stosownie do wieku dziecka. Później dziecko zauważa że przy rozmowie z innymi dorosłymi o homo rodzic robi taką dziwna mine... I myśli sobie: co to może oznaczac...?
Skutki takiego rozumowania mogą byc przeróżne.
to jakas farsa, dzieci sa dziecmi i daleko im do wnioskowania takich rzeczy jak homoseksualizm. dla nich to poprostu zabawa... jest to kolejny przyklad nie kompetencji naszej władzy nic wiecej
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-06-08, 15:21
według mnie homoseksualizmem nazwano tendencje do bycia transseksualistą i tyle.
teraz dzieci mają nowy sposób na przezywanie kolegów/koleżanek z podwórka per tinkiłinki, albo teletubiś po prostu.
niektórzy czasem powinni pomyśleć, a dopiero później zacząć o czymś głośno mówić.
Dla mnie ta bajka i tak to szajs (gdzie tam jej do muminów xD ) ale co do tej torebeczki to naprwde zal z tą całą aferą o propagowaniu homoseksualizmu/transsesksualizmu nie bronie ani bajki ani tych co zapatrzyli sie w latex na torebce, ale mysl przewodnia jest taka ze wszedzie na siłe mozna wymiaginowac sobie/dopatrzyc się - dewiacji
(Jak dobze ze nieoglądałem w dziecinstwie teletubisi (bo de facto ne bylo wtedy tego sztaństwa) stałbym się pewnie homoseksualistą, dewiantem, komunistą, czy nawet SB-kiem)
Polska znowu ośmiesza się przed całym światem. Dzieci kochają Teletubisie i jeżeli one znikną z anteny to będzie jeszcze gorzej. Teraz ta bajka wydaje mi się durna ale to własnie tym swoim prostym przekazem zdobyły wiele serc wśród dzieciaków.
Żadne dziecko nie sądzi se Tinki Winki czy jak to sie pisze jest pedałem. Śmiech nam zostaje. A zresztą ta pani minister czy cos to wywodzi sie z LPRu wiec co sie dziwic ze ma takie zdanie na temat Teletubisi.
_________________ All good things come to an end...
;]
Nawet jeśli byłoby to propagowanie homoseksualizmu, to chyba dobrze, że dzieci są uświadamiane od najmłodszych lat, iż homoseksualiści nie są 'źli' jak myśli część naszego społeczeństwa. Dziecko zapyta rodzica kto to, ten odpowie, mam nadzieje zgodnie z prawdą i potem nie będzie to już problem typu:"jestes be, bo masz inna orientację".
Zresztą co te dzieci obchodzi czy tinkiłinki jest homo czy hetero jeśli one i tak go uwielbiają? Według statystyk zresztą tinki jest rzekomo najpopularniejszy z całej paczki. Więc gdzie problem?
A że nasza pani rzecznik dopatruje się dziury w całym po czym stwierdza, że "ok to już nie jest taki problem", kiedy ktoś (już nie pamiętam kto) wysmiewa całą tą farsę w telewizji.
Paranoja.
A to, że fioletowy tinki ma torebkę i mówi męskim głosem o niczym jeszcze nie świadczy. Zreszta od dłużego czasu ta bajka leci na ekranach i do tej pory nikt jakoś nie narzekał.
[ Dodano: 2007-06-08, 22:02 ]
drobiczek napisał/a:
A zresztą ta pani minister czy cos to wywodzi sie z LPRu wiec co sie dziwic ze ma takie zdanie na temat Teletubisi.
Wysłany: 2007-06-08, 21:17
Jeśli tinki-łinki jest homoseksualistą to bardzo dobrze. Powinny być też bajki z gejami i lesbijkami... przecież świat nie należy tylko do hetero, powinny one mówić o tolerancji. Oczywiście Polska do tego nie dorosła, dlatego rzygać mi się chce jak słyszę takie bzdury... tylko czekam aż stąd wyjadę.
Poza tym jeśli teletubiś chce, to niech nosi damskie torebki, to uczy indywidualizmu
Oczywiście Polska do tego nie dorosła, dlatego rzygać mi się chce jak słyszę takie bzdury... tylko czekam aż stąd wyjadę.
Nie przesadzaj i nie generalizuj, owszem pani Sowińska wyrobiła teraz Polsce opinię w Europie ludzi czepiających się nawet głupich bajek, ale to przecież niecałe społeczeństwo tak myśli, prawda?
Wysłany: 2007-06-08, 22:20
drobiczek napisał/a:
kto pozwolił im zajmować tak ważne stanowiska?!
Poilitycy jej pokroju -> czyt. partia rządząca ;d
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wysłany: 2007-06-09, 16:38
tango napisał/a:
A więc: co sądzicie o rzekomym homoseksualizmie teletubisi?
Jeśli mam być szczera...: Ja bym nigdy na coś takiego nie wpadła... A małe dzieci tym bardziej. No, ale widać pani rzecznik wie lepiej co by małemu dziecku do głowy wpadło nt. pewnych bajek, więc musiała zrobić kolejną aferę... Jak tak dalej pójdzie to nigdzie nie będą nas brali na poważnie.
Zastanawia mnie też co torebka ma wspólnego z homoseksualizmem. Przecież geje nie noszą torebek. Powiedziałabym, że to już bardziej do trans pasuje(ta torebka)...
Takie zachowanie jest żałosne. Nie dość, że jest to przejaw nietolerancji, to jeszcze głupoty...
Najbardziej w tym wszystkim śmieszy mnie jedna rzecz. Mianowicie to, że zabroniono propagowania homoseksualizmu(a normalnym jest, że jeśli ktoś by to miał propagować to sam homo) jednak tak nie jest. Wydaje mi się, że bardziej niż homoseksualiści propagują go media. - Ciągle o tym mówią. Aż mi się rzygać chce, za przeproszeniem.
_________________ Narysuj mi baranka...
Ostatnio zmieniony przez Wołk 2007-06-09, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Ja... czytałam gdzieś, że przecież teletubisie są kosmitami i nie mają płci... ale spoko.
Poza tym można się tak w bajkach doszukiwać... wychodzi na to, że Krzyś od Puchatka nie dosyć, że jest homo to jeszcze zeofil... a kangurzyca propaguje samotne macierzyństwo.
Uważam, że to niedorzeczne doszukiwać się jakiś podtekstów w bajkach...
Poza tym można się tak w bajkach doszukiwać... wychodzi na to, że Krzyś od Puchatka nie dosyć, że jest homo to jeszcze zeofil... a kangurzyca propaguje samotne macierzyństwo.
a Myszka Miki? myszka- rodzaj żeński, a Miki to chłopiec... a Krzys, tak w ogóle w ramach równouprawnienia zostanie zmieniony na dziewczynkę w następnych bajkach
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
A Kaczor Donald chodzi z gołym kuprem i deprawuje dzieci
Nie mówiąc już o smerfach, gdzie tylko jedna kobita w wiosce jest
(daje wszystkim po równo żeby kłótni nie było? - tak bynajmniej mówią w filmie "Mrówki w Gaciach" )
Chyba mają za mało problemów, że się bzdurami zajmują
A my sami się do niej przyczyniami wchodząc w dyskusje na takie tematy...
Chyba każdy może wyrazić zdanie na ten temat?
Jeśli uważasz to za kompromitację, to co Twój post robi w tym temacie?
To co się dzieje w Polsce to nasza sprawa i powinniśmy zrobić 'coś', żeby w przyszłości nikt nie czepiał się bajek dla dzieci, prawda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.